Sve su ovo veoma logična pitanja i odgovori bi za racionalnog čoveka pravili razliku u odluci da li kupiti takav stan.
Ono šta je problem je da postoji tolika potražnja da će oni dati osnovne podatke, a za sve ostalo će već imati drugog kupca koji čeka u redu.
Meni kad sam se interesovao za stan u Beogradu na vodi, nisu hteli da kažu ništa vezano za energetski pasoš zgrade. Uvek koriste izraze poput "vrhunski kvalitet" "moderna gradnja" i slično.
Za stan koji je na poslednjem spratu nisu hteli da kažu kako je rešena izolacija krova.
Tako da ...
Energetski razred zgrade teško da mogu da kažu, pošto se izrada Energetskog pasoša - sertifikata radi nakon izgrađenosti objekta, ali svakako se može znati ukoliko ne bude izmena od projektovanog.
Za Beograd na vodi je upravo kao što se i napisali, osnovne informacije znaju i svakako sve ove detalje prodavci ne znaju, osim kao što ste naveli vrhunski kvalitet je i to je Beograd na vodi
Zbog toga je meni jednim delom bila odbojna kupovina, jer su me na neka od ovih pitanja gledali prilično zbunjeno i sam taj pristup prodavcu na koji ja nisam navikao.
Kod trenutnog stana u izgradnji sam na sve ove odgovore dobio odgovor, pa da kažem i više od toga.
Imaju izložbeni salon sa 3 vrste kupatila koje mogu da biram, podne, zidne i dekorativne pločice, kao i 4-5 vrsta parketa. Takođe imaju i 3D naočare u prodaji sa kojima možeš da šetaš po svom budućem stanu(nisam isprobao još uvek)...
Ne očekujem da će se dobiti odgovor na sva pitanja, ali eto lepo mi je kada vidim takvu želju i promociju i ozbiljnost prodavca, to je iskreno i zapečatilo moju kupovinu u tom kompleksu i neko oduševljenje prilikom prodaje.
Pitao sam i za detalj između terase i velikih portala koji idu od poda po plafona i kako će taj prelaz uraditi, pa su zvali arhitektu koji mi je i poslao detalj i objasnio u roku od odmah.
Moje sugestije su bile upućene šta sve treba da se pita prilikom kupovine stana, a naravno da i bez svih odgovora da ne treba odustati od kupovine stana, ovo je samo neki veći nivo prodaje i prezentacije objekta.
Kako sam u ovom poslu, ja takođe i Izvođače radova pitam za kvalitet, električare za kvalitet ugrađenih instalacija, to jest sistema itd... U većini slučajeva mogu dobiti i sam projekat objekta, ali ne treba baš ni sve gledati, jer zbog toga su mi neke kolege, koji su vrhunski inženjeri, nikad nisu kupili stan i podstanari su 20god. Uvek nađu zamerku, neverovatno
Na APR-u ukoliko ne znam Investitora proverim njegove reference i likvidnost(koliko mogu) i na brzinu proverim njegove prethodne objekte koje je izgradio.