Noki
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.05.2018.
- Pohvaljen
- 7.042
A zapravo ne, ja jasno kažem odakle dokle bih išao (na skalama levo-desno, komunizam-kapitalizam, konzervativnost-avangarda...) i uvek se držim u okviru toga. I sa mnom se uvek zna, rečeno je to i to, može se očekivati tako i tako.
Ti si čovek srednjeg puta... Zlatna sredina...
Ovo zadnje pišem zbog ovoga što ti reče, kako ja pišem i govorim tako da prosečan čovek razume, a ne da se služim izmišljenim i namerno zakomplikovanim terminologijama da na kraju ništa konkretno ne bih izjavio. Što je isto jedan vid foliraže
Jeste, tako i ja pišem, ali nekada je foliraža
neophodna da ti Igor ne bi obrisao post... Recimo ako napisem kao reakciju na onu pređašnju fotku Srba sa narodnim nošnjama i falusima da su Srbi mudonje Balkana on će to obrisati i onda moram nekako da prilagodim njegovim ušima da bi to opstalo...
Sve vreme pišem o ljudskoj seksualnasti i pisaću iako mi mi je novu temu 2 puta obrisao... Moram da se foliram i prilagođavam da bih opstao na forumu... iako sloboda nema cenu, sloboda je vredna bana...
Nego bi mnogi samo da se isfoliraju i pobegnu od realnosti što pre. I što više razmišljam o tome, i što više pišem o tome, to više uviđam da je to glavni pogon koji trenutno vodi svet ka propasti. To stalno neko foliranje, laganje, izmišljanje, pravljenje, pretvaranje... u svakom aspektu života i u svakom kutku sveta.
To vide i mnogi savremeni umetnici, isto tako, samo na drugačiji način to kažu...
I sad bih da se osvrnem ponovo na reizvođenje Genital Panic, ne samo u odgovoru tebi nego za sve ostale koji čitaju...
Sad razmišljam i koliko je naziv dela bitan i da nam time umetnik daje određene smernice...
Genital panic, se može tumačiti kao strah od najezde emancipovanih žena ili je genitalna panika, panika svih nas od otvorenog i slobodnog prikaza seksualnosti... Može se doživeti čak i kao kritika feminizma u onom najekstremnijem smislu, da li je baš morala da uzme pušku da bi odbranila to što je žena, zavaldala je panika i kod feministkinja...
Tako da jeste zanimljivo sve to... Sve se to nekako javi u trenutku, nekad nemaš ni vremena u glavi da sve to rašclaniš kad ugledaš onu fotografiju...
Al za banalne interpretacije jeste taj sprdnja momenat prvi prisutan i nažalost dominantan, kao vidi je raširila noge i uzela pusku, šta glumata tu babetina raspala...