Šta je novo?

Kultura i umetnost

Ekscentrična seljanka, mlada partizanka, premalo talentovana da bi nastavila da se bavi slikarskim radom, marketinški mag za koju je Salvador Dali mala maca sa sve kompletnim timom AV.
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ekscentrična seljanka, mlada partizanka, premalo talentovana da bi nastavila da se bavi slikarskim radom, marketinški mag za koju je Salvador Dali mala maca sa sve kompletnim timom AV.
Kanda malo boli sto nije izniklo neko svetsko ime iz ove pravoslavno-rusko-gubernijske kaljuge u kojoj trenutno zivimo, je li. Sta da se kaze osim "psi laju, karavani prolaze".
Svako ko je proveo makar sat vremena u interakciji sa Marininim radom, intervjuima, pojavom... moze da vidi samo humanizam iza svega toga. Ali ovde moze da se bude covek i humanista samo po jednom receptu, nekom bajatom i ubudjalom od pre hiljadu godina, nikakva odstupanja da ti ne bi otisla glava. Onda te covek kome je jedina kvalifikacija ubijena cerka (Igor Juric) proglasi pedofilom i satanistom uz aplauz mediokriteta i svi se pravimo da je to normalno.
 
Zaista niko nije ocekivao bilo kakvu pozitivnu emociju ili manjak cinizma i mizoginije od osobe koja ima Orbana na avataru. Intelektualni mracnjaci.
 
Svako ko je proveo makar sat vremena u interakciji sa Marininim radom, intervjuima, pojavom... moze da vidi samo humanizam iza svega toga.
I izrazavanje drugacijeg misljenja i stava od onog ustaljenog ''u nasu palanku''.
To sto takvo izrazavanje izbacuje kojekakve konzervativne dusice iz njihove komfor-zone, to je njihov problem.
 
Izniklo je itekako i vrhunski su i pravi umetnici, ne kvazi, konceptualni. Koliko je samo ovo tlo dalo svetskoj nauci, kulturi, umetnosti, shodno veličini...

Sa jednim velikanom koji od skora nije među živima sam imao čast da sedim, opšti utisak je jednostavnost genijalnosti, iako je i on imao tu ekscentričnu crtu.

U vezi ove netalentovane babuskare, samo ovde što se piše potvrđuje njenu marketinšku genijalnost, loš marketing je takođe marketing, ne bih se ni dotakao satanizma (i nisam). Za mnoge zadrta tvrdnja, iako bez formalnog obrazovanja iz oblasti, već prebogata pažljivo birana lična literatura mi daje za pravo da iskažem mišljenje, mišljenja mladih partizana sa likom Lenjina i sličnih sledbenika ne uzimam za ozbiljno gotovo u bilo kakvoj diskusiji.
 
Jako se radujem prvom izdanju "Almanaha cetnicke umetnosti" koji pripremas.
...
Cek, cek, kako nije ostalo nista iza tih gubitnika? Konzervativni mozak je inherentno nesposoban da stvori umetnost koja razbija granice, jer je sacinjen od granica. Toliko! Jedino ako racunamo modernu srpsku filmografiju, razne lazno-istorijske ratne epove i slicno, sto samo dokazuje tezu.
 
Mada Dragoljuba Mihajlovića iz postojećih izvora smatram čestitim čovekom i mučenikom, ko je ovde uopšte pominjao četnički pokret?

Opet staviti crvenu bandu u bilo kakav kontekst sa umetnošću je zločin! Neretva i Sutjeska? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Arhitektura? :ROFLMAO: Govirimo o istim onima koji su prekrivali tenkove persijskim tepisima da ne mrzne nafta ili onima koji su ložili parket u BG saloncima, nakon što su došli sa neke čuke i poubacivali svoje šofere i konkubine. Gle čuda, roditelji ove spodobe su jedni od njih. Ili da odemo još više na istok, pošto vidim da preferiraš izvorni boljševizam. 1 pločnik Ermitaža ima istorije, kulture i umetnosti više nego što su ti banditi stvorili za skoro 100 godina!
 
Poslednja izmena:
Marina A. je na strani kapitalizma.
Ona je sada u ekipi oko americke DS.
Ide na zurke sa Hilari, isao i pokojni Dzefri dok ga nije zadavilo u zatvoru..
I H. BAjden je dovodio neke svoje fufice.
U ekipi je i Bono iz U2 i joj par bednika.

Kod nas je popularna zato sto se naredilo da bude.
DObra ilustracija z amentalni sklop nove "srpske levice".
 
U vezi ove netalentovane babuskare, samo ovde što se piše potvrđuje njenu marketinšku genijalnost, loš marketing je takođe marketing, ne bih se ni dotakao satanizma (i nisam).

Diskvalifikacija po godinama...

Jeste napravila životni projekat što ne znači da je netalentovana za umetnost...

Partizanska porodica je samo ono odakle je potekla (što je naravno za ponos a ne sramotu) Ona je mnogo više od toga...

Ne uzdižem je na nivo božanstva, ali da je dobro što se dogodila jedna Marina Avramović, je...

Sad o svakom performansu bi moglo posebno da se govori... Ne bih uopštavao...
 
Nije irelevantna ako svi pričamo o njoj, ona jeste marketinški genije na isti način kao što je to bio Dali, u stvari mnogo iznad toga računajući kakva ajkula moraš da budeš da bi bio na vrhu u ovoj eri informacija. Šteta što njen talenat ne prati ni 5% Salvadora.

@MC_

Nije kapitalizam loš sam po sebi, u stvari ovo sad je upravo komunjarski kapitalizam sa državnim intervencionalizmom, ono što diskutujemo i drugoj temi vezano za cene se upravo dešava zbog tih levičarskih struktura u DS, između ostalog promotera cancel kulture, blm i sl.
 
Ako je MA jednom rečju obmana, šta je onda hrišćanstvo po tebi?
 
Nastavi da pises o Marini, molim te, MC_, jako je zabavno... uz naravno, posebno objasnjenje kakve veze ima MoMA sa njom, osim sto je jedan od stotine umetnika koja je tamo izvodila performans ili prezentovala umetnicko delo, i to ne za vreme Hladnog rata, na sta se fokusira clanak. Da li su svi oni kolektivno fasisticki sljam?
 
Ne treba ni da citam ceo clanak, Ctrl+F i pretraga "Marina" i njeno ime se ni ne spominje. Malo umisljamo? To da americke sluzbe imaju prste u svakom mediju i umetnickoj formi nije nikome iznenadjenje, samo je vrlo tendenciozno i teoretsko-zaveraski to koristiti protiv nase umetnice koja je izvodila performans u muzeju koji vazi za jedan od najvaznijih na svetu, nevezano za tu cinjenicu.

1660638251089.png

"MoMA je CIA, a Marina je bila u MoMA-i, znaci Marina je CIA, znaci nije umetnica, znaci sve je projekat, znaci..."
Mislim da lepo treba kolektivno da te ignorisemo, ovo sto radimo je vise mazohizam.
 
Clanak je generalno o tome kako i zasto i od strane koga je popularizovana tzv konceptualna umetnost.

M.A. je samo jos jedan ideloski konstrukt liberalnih talibana. Kao A. Dzoli, Bono i ostali sljam.
 
Pun si gorčine, negacija i kvalifikacija za druge, kako bi opisao sebe MC_?

Ovo je reperfomans Marine Abramović performansa izvesne Valie Export... Pre nekih 5 godina je izabrala 5 pefromansa, zatražila odobrenje, platila autorska prava i uradila ih ponovo... Ovo je jedan od tih 5... "Genital punishment"

article_1064x.jpg
 
Pun si gorčine, negacija i kvalifikacija za druge, kako bi opisao sebe MC_?
Nihilist, mizantrop, pesimist, osoba koja je nekada volela ljude.
Sada sa misijom da razotkrijem iluzije i prikazem koliko smo se srozali.
Moramo da mentalno i fizicki dotaknemo dno da bi isli na gore.
 
Sto s etice ove gospodje koja nam veselo pokazuje svoj organ...
Sve te fore, svi dualizmi, sve falusne i nefalusne frojdijanske poruke su provaljene.
Nema nista nova, nista ne iznenadjuje u zelji da iznenadi.
Dosadno.
 
@MC_ Opet kritikuješ, postavi nešto što se tebi sviđa... Šta misliš je l' farbala dlake zarad performansa ili su joj prirodno tako tamne?

I tebi je sve dosadno i viđeno, samo ti i Užice ste zabavni i neviđeni na izborima... 😁
 
Poslednja izmena:
Pa znam kako izgledaju te dlake, nisam klinac.
Ali to nije glavno.
Kada budem video performans koji govori o odbacivanju svakodnevnog robijanja na poslu, o odbacivanju estetike kojom kapitalizam muci zene, bice mi zanimljivo.
Hocu da kazem, beskonacno recikliranje istih tema je dosado, ono nije subverzivno?

Reci ti meni sta je danas subverzivno?
 
Mislim da je ona uradila i dosta toga što se nikako ne može podvesti pod beskonačno recikliranje 🙂 pogotovo što se performansi retko ponove... u tome i jeste njihova draž, da moraš da si prisutan, da je umetnost od jednog trenutka, a ostalo je samo dokumentacija, film ili fotografija o performansu a ne sam performans... U performans možes da budeš i aktivno uključen kao publika, u film ne možeš...

Ja ovo ne doživljavam subverzivno, ali baš to što govoriš "svakodnevnog robijanja na poslu, o odbacivanju estetike kojom kapitalizam muci zene"
baš to može da se pročita iz performansa vagine sa mašinkom...

Tako da mi je neverovatno da imaš baš toliko negativan odnos prema svemu...
 
Vrh