maxasrbenda
Beginner
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=471822#p471822:375txkf3 je napisao(la):Leković Đorđije » Čet Avg 17, 2017 4:39 am[/url]":375txkf3]Mislim da je logično da onaj koji izlazi iz kružnog toka ima prednost nad onim koji ulazi u kružni tok,jer u suprotnom,bi se kružni tok začas napunio i došlo bi do zastoja.U mom dosadašnjem iskustvu,ja sam uvek puštao sve koji mi dolaze sa leve strane,a kad treba da izađem iz kružnog toka mene su uvek puštali.U Beogradu sam koristio samo slaviju i bogosloviju gde nema više traka u kružnom toku,tako da nemam pojma kako ću da vozim kad na slaviji nacrtaju trake.Ako bi imali prednost oni u spoljnim trakama,onda bi oni u unutrašnjoj traci mogli,teoretski,da ostanu u kružnom toku,doživotno.
da, velika je greska sto u zakonu NIJE definisano nikakvo posebno pravilo za kruzni tok tipa "ko izlazi ima prednost", nego vaze normalna pravila saobracaja, znaci putari moraju da crtaju obrnuti trugao na svakom ukljucenju jer se ukljucenje/islkljucenje u kruzni tok ne smatra posebnom raskrsnicom nego je ceo kruzni tok jedna raskrsnica, i onda prednost ima onaj sa desne strane, sto nema veze s vezom jer na prednost znaci utice mesto odakle si usao u kruzni tok