Ajd da podelim sa vama svoji "borbu" za rekonstrukciju i izgradnju KT u Gandijevoj. Možda među vama koji čitate im uticajnijih od mene, pa mogu jednim pozivom da prelome stvar.
Pisao sam Sekretarijatu za Saobraćaj, pismo je dole, odgovorili su mi, što je pohvalno.
Odgovor smatram površnim i "političkim" jer koliko god se trudio, ne mogu da identifikujem površine i objekte koji opstruiraju izgradnju. Ajde pomozite mi u "sagledavanju", možda sam ja nedoviljno upućen.
Moje pismo i odgovor Sekretarijata u prilogu.
P
oštovani,
Juče su počeli radovi na sužavanju voznih i manipulativnih traka u Gandijvoj ulici (kod Kineza)-Novi Beograd sa ciljem pravljenja mesta za uvučenu taxi stanicu-što je u redu.
Radove Izvodi Beograd-put.
Obzirom da imam saznanje da je predmetna površinska raskrsnica preprojektovana na raskrsnicu sa kružnim tokom (projakat uradio Beograd-puT) i da u okviru ove rekonstrukcije će biti neophodno izmeštanje ivične linije postavlja se pitanje racionalnosti tekućih radova obzirom da će sada novopostavljena ivica morati da se ruši da bi se ponovo pravi u okviru rekonstrukcije cele raskrnice.
Molim vas da sagledate problem i da u duhu dobrog domaćina koji racionalno troši ograničena finansijska sredstva ako je moguće da se odmah uradi ivična linija prema projektu raskrsnice sa kružnim tokom.
Srdačan pozdrav
Поштовани,
У оквиру радова који се изводе сагледана је и могућнос изградње кружног тока. Предметни пројакат је радио ЈКП “Београд пут”- Сектор за пројектовање и студије, који је разматрао могућност изградње кружног тока.
С обзиром на то да у зони раскрснице има још увек недефинисаних површина и изграђених објеката, још се не разматра могућност изградње кружног тока.
Срдачан поздрав