Šta je novo?

Kružni tokovi

spatiotecte":31hj2tfi je napisao(la):
Gorstak89":31hj2tfi je napisao(la):
pošto rešenje grupe imamo plan gotovo sigurno nikada neće biti stavljeno u pogon..

Realnost je da grupa "Imamo plan" nema skoro nikakav uticaj na odluke grada.

Реалност је да ниједна грађанска иницијатива нема никакав утицај. И то је жалосно. То показује наш напредак од самоуправљања ка европској демократији ... напредовали смо ... НУЛА.

Pa ne bih rekao da nema uticaja, samo taj uticaj nije veliki. Što nikako ne znači da ne treba pokušavati, trebaće vreme i da se narod probudi i da uprava oseti odgovornost.
Što se tiče konkretnog predloga, on košta. I poprilično je velik, tako nešto ne prolazi lako ko god da predloži.

A sto bi se ustedile silne pare to nema veze ali dobit i usteda se kod nas ne racuna

dsc08839.jpg

dsc08835.jpg

KATASTROFA ! Posle rekonstrukcije trotoar na kruznom toku u Karadjordjevoj izgleda ovako :

20140601190758.jpg

Posle i najmanje kisice sve BARA DO BARE ! Pa zar je moguce da jednu tako prostu stvar ne mogu da urade kako treba ??!!!

Deluje da je sve malko ofrlje asfaltirano i da se samo neposredna okolina Zadruge radi koliko-toliko ozbilljno. Možda računaju da će Karađorđeva svejedno biti rekonstruisana u naredne dve-tri godine, a možda su samo nesposobni :D

Jedna današnja:

kruzni-tok.jpg

Ovaj trotoar je pre rekonstrukcije imao dobar pad brzo se susio i nisu se zadrzavale bare a sada umesto da se radujem sto su ga sredili samo se narviram ! Kada izadjem iz zgrade i zagazim u baru pozelim da nisu nista ni radili ! Bas sam ogorcen !

Један од основних разлога лоших путева је тај што се не води рачуна о одвођењу атмосферских вода. Где год вода лежи асфалт ће бити брзо уништен, после тога ће га закрпити а та закрпа ће трајати још краће.

orion":1qv7faax je napisao(la):
Један од основних разлога лоших путева је тај што се не води рачуна о одвођењу атмосферских вода. Где год вода лежи асфалт ће бити брзо уништен, после тога ће га закрпити а та закрпа ће трајати још краће.

Kad voda lezi na asfaltu, postoji fora da se hiltijem izbusi rupa i resen problem. :wink:
Na taj nacin se izbegavaju zakrpe. Ali bolje odmah da se napravi kako valja.

@Spatio

Posalica, a ?
Nemoj se saliti sa nasim ocajnim putevima...
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ja se nadam da nije završeno jer je ovako očajno :| :bash:

laki72":2enr30sm je napisao(la):
@Spatio

Posalica, a ?
Nemoj se saliti sa nasim ocajnim putevima...

Uopste nije sala!
Ovu tehniku upraznjavaju u francuskoj kao zadnje resenje ukoliko nisu uspeli da naplate stetu od osiguranja firme koja izvodi radove.

@spatio
Ali onda ta voda ide direktno ispod asfalta i rastapa podlogu. Posle je samo pitanje vremena kada ce se tu pojaviti jos vece ostecenje...

laki72":254x9z3v je napisao(la):
@spatio
Ali onda ta voda ide direktno ispod asfalta i rastapa podlogu. Posle je samo pitanje vremena kada ce se tu pojaviti jos vece ostecenje...

@laki
Slazem se sa tobom, pazi kad sam se i ja zacudio kad sam cuo za to. Ali znam da se to praktikuje, video i pricao sa ljudima koji rade putne infrastrukture. Oni tvrde da to resava problem kad imas stagnaciju vode od 0.5 do 1 cm na asfaltu.
Jbg ne bi znao da ti kazem na sta to lici posle 10 godina, ali misljenja sam kao ti da ne valja da se provlaci voda ispod asfalta.

Taj francuz sto je to smislio mora da je imao srbina za savetnika.

Raspitacu se da li se stavlja cevka ili ne i koliko duboko se kopa ta rupa.
Istina je da to lici na neki srpski izum.

Super slike +

Sad još milo nam zelenilo da oplemeni kružni tok! Šteta za travu po sredini toka, zaista je to moglo da se uradi...

Требали су ово острво са десне стране да стање и да усмере аутомобиле око кружног тока, а не директно на средину :roll:
20140605203727.jpg

Једно мало изненађење.

Нисам одолео да не снимим, а да имамо у документацији тј. на теми. Због овога сам и отиша на гробље да сликам, мада сам пре неки дан био, али нисам понео апарат са собом.

У самом новом Бежанијском гробљу изграђен кружни ток код цркве Светог Апостола Томе. Изграђен је и обележен по пропису са свим саобраћајним знацима. По некој одокативној оцени пречник кружног тока је неких 10 метара. Пар возила колико је прошло за тих 10-так минута колико сам био се придржавају "саобраћајних прописа".

Сликао сам из свих праваца, али ми на жалост једна слика није успела (не знам зашто!).

Снимљено у правцу новог главног улаза из улице Марка Челебоновића:

Снимљено у правцу садашњег улаза из улице Љубинке Бобић:

Снимљено из правца одакле се долази од улаза из улице Љубинке Бобић (две слике):

Vrh