Šta je novo?

Kružni tokovi

Neuspjevaju sa nisom da se nagode za sad ostaje ,projekat predvidja uklanjaje iste

Ova raskrsnica je bas nezgodna, ja kao vozac cesto imam problem kad prolazim tuda kad se autobusi i sleperi ukluce u raskrsnicu gledas samo da bezis sa njihovog puta.
Mislim da ce kruzni tok poboljsati situaciju.

Nemoj da se ljutite, ali šta će na ovom mestu dobor doprineti raskrsinca sa kružnim tokom. Intezitet saobraćaj na ovom mestu je visok i uvek će bit tako da će teško funkcionisati bez semafora, uvek će morati saobraćajna policija da pomaže u regulisanju saobraćaja za vreme špica na ovom kružnom toku kada se izgradi kod zgrade Zadruge. Drugim rečima opet će semafor da bude na ovom mestu samo ovaj put u ljudskom obliku, a taj oblik je najvredniji samim tim i najskuplji.

Saobracajna policija ne pomaze na ovoj raskrsnici već reketira vozace.

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk

dsc08388.jpg

dsc08389.jpg

Jedno je izgraditi kružni tok, drugo je usklađenost sa sefamaforima koji se nalaze ispred i iza: kod Brankovog mosta i kod Zagrebačke ulice.
Zaista se nadam da znaju šta rade.

Kladim se da ce mala kola glumiti tramvaj i voziti po sinama kroz krzni tok , khm uskladjenost khm ta li imaju to u svom fondu rijeci

Za fond reči ne znam, ali ovo je veliko kockanje sa protočnošću saobraćaja.

Jel se to Rupar i ekipa igraju urbanizma ili sam ja nesto popustio

Za ovo bi morale da se postoje simulacije zasnovane na snimanju saobraćaja, i nadam se da su to i udradili.

Sama raskrsnica i nije "prava" raskrsnica - koliko vozila zaista dolazi iz Kraljevića Marka i iz Hercegovačke?
Pravo pitanje je da li će biti zastoj na kružnom toku zbog semafora ispod Brankovog mosta i zbog semafora kod Ekonomskog fakulteta (Zarićev most i BAS)?
Jedina loša strana kružnog toka je - kada blokira jedan pravac, blokirani su i svi ostali.

Нешто сличнa ситуација кружног тока са трамвајем по средини у Марсеју као код нас у Карађорђевој. Донекле је и сам облик улица и трга сличан !

www.viennaslide.com

Pa se i francuzi parkiraaju na kruznom toku ,stim da kod njih nece ici sleperi i zglobni autobusi .Ja bi u karadjordjevoj od kruznog toka sa sve sinama napravio jezero fontanu kako nebi mogli sa kolima i kamionima da glume tramvaj .

A sta se dobija u funkcionalnom smislu ovim kruznim tokom?
Mislim, jasno je meni da se kruzni tok radi da bi se fotkala zgrada zadruge sa sve kruznim tokom u cvecem na njemu, ali ja zaista ne vidim da ce saobracaj bolje funkcionisati, vec naprotiv...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

laki72":2uk8bhd0 je napisao(la):
A sta se dobija u funkcionalnom smislu ovim kruznim tokom?
Mislim, jasno je meni da se kruzni tok radi da bi se fotkala zgrada zadruge sa sve kruznim tokom u cvecem na njemu, ali ja zaista ne vidim da ce saobracaj bolje funkcionisati, vec naprotiv...

Fotografisanje rekonstruisane Zadruge će biti zabranjeno u trenucima kada kružni tok bude popunjen vozilima koja su se u njemu zaglavila usled kolona koje su se napravile na semaforima.

Kružni tok reguliše prednost vozila i protočnost na raskrsnici na kojoj se nalazi, ali protočnost zavisi i od "odliva" tj da li su prohodne ulice na izlazu iz njega. A tu imamo dva semafora...

Verovatno ce se ukinuti semafori na raskrsnici kad budu pustili u promet kruzni tok.

Да се не лажемо, кружни ток се ради само због естетског учинка на реконструисану фасаду. Саобраћајно неће допринети ничему, али тешко да може да погорша ситуацију јер је она катастрофална.

Међутим, морам мало пецнути, поучен досадашњим искуством на форуму....да се није ништа радило, било би критика "да су могли барем да среде тротоаре", да су то кренули да раде, читало би се "могли су барем раскрсницу да среде" , да су то радили било би "могли су барем кружни ток, има места", сад се ради кружни ток и ето критика "бесмислен је" ... овај низ се може у бесконачно наставити али суштина је иста ... исфрустрирано смо друштво и баш ништа нам не ваља.

spatiotecte":2ew044l2 je napisao(la):
Verovatno ce se ukinuti semafori na raskrsnici kad budu pustili u promet kruzni tok.

Dva semafora koje ja spominjem su:
- raskrsnica Karađorđeve i Crnogorske (veza Karađorđeve sa Brankovim mostom, u oba smera Karađorđeve)
- pešački prelaz u Karađorđevoj kod tramvajske stanice kod Zagrebačke ulice - ili onak kod skretanja za Zarićev most (svejedno koji od ta dva).

Oni se ne mogu ukinuti, nastaće haos.

relja":3bph9aea je napisao(la):
spatiotecte":3bph9aea je napisao(la):

- raskrsnica Karađorđeve i Crnogorske (veza Karađorđeve sa Brankovim mostom, u oba smera Karađorđeve)
- pešački prelaz u Karađorđevoj kod tramvajske stanice kod Zagrebačke ulice - ili onak kod skretanja za Zarićev most (svejedno koji od ta dva).

Pa zar nije poenta kruznog toka da omogucava funkcionisanje raskrsnice bez semafora?

Relja lepo napisa na koje semafore misli - dakle, na ovoj konkretnoj raskrsnici će poskidati semafore, ali je ostaje pitanje kako će semafori kod Crnogorske i Zagrebačke (crveni kružići) uticati na saobraćaj na samom kružnom toku (zeleni kružić):

smeafori-karadjordjeva.png

Budući da ja nisam vozač - apsolutno nemam pojma koliko će ovaj kružni tok pomoći, a koliko odmoći. Estetski efekat će, s druge strane, svakako biti postignut (ukoliko ga ne pokvari eventualni saobraćajni haos, naravno :D ).

Meni jedino malo smeta žurba - i to samo zato što je u bliskoj budućnosti planirana rekonstrukcija cele Karađorđeve ulice, pa se bojim da će za godinu-dve možda morati sve ovo da razlupaju i rade ponovo.

spatiotecte":19moyl05 je napisao(la):
relja":19moyl05 je napisao(la):
spatiotecte":19moyl05 je napisao(la):

Pa zar nije poenta kruznog toka da omogucava funkcionisanje raskrsnice bez semafora?

Jeste, ali mora da postoji i nesmetan "odliv" saobraćaja od kružnog toka.
Džaba ako ispred zadruge umesto semafora postave kružni tok, ako okolni semafori uspore ili zaustave odliv.
Homer je na Bingu označio na koje semafore mislim.

Vrh