Šta je novo?

Kružni tokovi

Mislim da bi raskrsnica Tošinog bunara i Studentske trebala da bude kandidat za kružni tok.

relja":ojem1q3o je napisao(la):
Mislim da bi raskrsnica Tošinog bunara i Studentske trebala da bude kandidat za kružni tok.

Nedavno prepravljanje rasporeda traka je malo popravilo stanje, ali slažem se da je onde kružni tok pravolinijsko rešenje.

Не знам има ли места. Брдо је близу, као и кафана Тошин бунар ("Џакарта"), коју не би било лепо рушити.

Pošto od skora vozim, nisam znao da tu ne sme da se skrene levo iz pravca Zemuna ka Carini, zato i ja podržavam ideju kružnog toka.

Mesta za kružni tok bi bilo, kada bi se uklonila (dobro, 'ajde, pomerila) kafana i uklonili oni kiosci pored ograde Studenjaka.
Raskrsnica bi morala da se malo pomeri ka carini i onda bi se stekli svi uslovi da se napravi kružni tok sličan ono u Vojvođanskoj.

Ulica Tošin bunar mora da se proširi, što pre, to bolje (sa saobraćajnog stanovišta, ekproprijacija je suštinska prepreka).
Poštujem ja intituciju kafane, samo, nemojmo preterivati...

Očekivao sam da će neko spomenuti onu simatičnu kućicu sa nadstešnicom na stubovima (pekara Student), koja do neprepoznatljivosti izmenjena pvc stolarijom i štampanim folijama...

Skoro cela ta raskrsnica je jedno veliko ruglo. Ona nezavršena zgrada dijagonalno od Džakarte, one roštiljnice dijagonalno od Studenjaka...

Ima tu mesta za proširenja samo tako, ali...

@astrodule, ti bi bre na svakoj raskrsnici levo :)

Salu na stranu, moglo je da se skrene levo do poslednje promene, mada je to prilicno usporavalo saobracaj, ovako je dosta efikasnije, ka Carini samo skreni preko Pariske komune.

a dzakarta je tu verovatno i od kad je raskrnice, tako da ce pre morati da se pomeri raskrnica, nego kafana :) Jos je i vaskrsla posle pozara prosle godine.

Šta ću kad nisam vozio :( Očigledno moram da pamtim napamet raskrsnice :)

Neka Džakarta ostane (volim da imam kafanu u blizini), ali kad bi porušili sve ono na strani Interexa, bilo bi mesta za svašta. Ionako nema ničega dijagonalno od Džakarte.

http://binged.it/1eSUIjz

Sve na strani ka Bežanijskoj kosi može da se iskoristi za proširenje. Sve do plave linije na mojoj skici.

D%C5%BEakarta.jpg

A može za kružni tok da se uzme još više, no plašim se da bi objekat brze hrane mogao da se pokaže kao tvrd orah.

Немојте бре да ми дирате кафану "Тошин бунар", види ти њих :rant: :wink: :) Иначе она је ту, ни мање ни више, већ 200 година. Ево мало историје:

Istorijat kafane Tošin Bunar
Kafana „Tošin bunar“ je i danas na mestu gde je napravljena pre oko dva veka, ali niko precizno ne može da kaže kada. Neobičan naziv ponela je po bunaru koji je ovde nekada zaista postojao, i to pred ulaz u današnji restoran, popularnu „Džakartu“.
http://www.tosinbunar.rs/istorijat-restorana.html

Нека кафане ту, а може да се ушушка и кружни ток, има простора да буде отприлике величине као онај у Нехруовој.

Dobro mogu da ruse ovaj polu divlji trzni centar iz devdesetih ,taman da se moja praksa preseli u bolji prostor [advokatska kanc ] negdje blizie terazijama da nemoram da idem preko sedam gora i sedam mora

pa ovaj plavi autobus je prestao da se vozi mnogo pre 2001.

Meni je u glavi da je DOS promenio kruzni tok i stavio centralno osvetljenje...

možda nije potreban ali mu ništa ne bi falilo. ima prostora.

Јесте да имамо тему "Смехотека", али нисам одолео да овај виц поставим овде:

Причају две плавуше:
-Чујем да си пала возачки испит ?
-Да јесам...
-Па како, шта си урадила ?
-Улазим у кружни ток и на оном округлом знаку пише 30. И ја 30 пута обиђем око кружног тока и полицајац ми после каже да сам пала !!
-Ау бре, мора да си погрешно бројала.
:laugh:

Живели кружни токови, а и плавуше. :)

Gradi se kruzni tok ispred zadruge to ce biti ubjedljivo najbrze napravljen krzuni tok
dsc08117.jpg

vidi se zuta linija buduceg ivcnjaka
dsc08116.jpg

Ako se na ovom mestu kružni tok pokaže kao dobro rešenje (u šta ne verujem, videćemo) onda će moći da ga postave i na svom raskrsnicama u Jurija Gagarina.

Prekjuće baš prodjoh i videh dosta rade na fasadi, al za trg ni naznake
e Direktore za muštuluk +1 :)

Tek sada sa kružnim tokom, postace trg kakav i dolikuje
centralni (zeleni) deo sa spomenikom ili fontanicom (naj bolje tri u jedan)
ce da da akcenat na zgradu i uveliča velelepno zdanje zadruge :)

Kako ce limeko i dalje pravo ili će tu malo pulukružno ?

Mogli bi kad sklone pumpu da stave na zelenoj povrsini spomenik Luki Celovicu Trebinjcu kad se vec baskare u njegovoj zgradi

dsc08253.jpg

dsc08254.jpg

dsc08255.jpg

dsc08258.jpg

dsc08259.jpg

pumpa za sad ostaje glavni radovi za vrijeme praznika , i navodno bi trebalo biti gotovo do 7 maja

Vrh