Дошљак":2cd7enjk je napisao(la):Ако већ мора да се гради ауто-пут према Косову, ја бих га направио на траси Краљево-Рашка-Косовска Митровица.
Потписујем.
Дошљак":2cd7enjk je napisao(la):Ако већ мора да се гради ауто-пут према Косову, ја бих га направио на траси Краљево-Рашка-Косовска Митровица.
markobg":8yichq0h je napisao(la):Imam jedno pitanje koje me odavno kopka, a pošto sam pre neki dan vraćajući se iz S. Karlovaca prošao ovuda, podsetilo me je da ga postavim i vama, možda će neko znati tačan odgovor.
Naime, između Inđije i Beške postoji put koji povezuje auto-put sa starim novosadskim putem. Tačno mislim na:
Put je po svim karakteristikama izgleda građen kako auto-put odnosno jedna njegova traka (popularno polu-auto put), sa zaustavnom trakom sa jedne strane u pravcu ka Beogradu. Evo slike sa Google Street view-a.
Ono što me zanima je ideja zbog koje građen na ovakav način (a ne samo kao obična 1+1 magistrala)? Da li je trasa auto-puta za sever zapravo nekada davno zamišljena drugačije... ili je ovo bio samo neki davno zaboravljeni krak koridora 10 u Sremu koji je ostao danas da kao patrljak i predimenzionirana investicija podseća na neko staro vreme... Sigurno ga nisu napravili ovoliko širokim tek tako! Delom me na to navodi i činjenica pod kojim uglom se ova deonica uliva u auto put ka Beogradu, obratite pažnju na mapi! Takođe veza sa njim je moguća jedino pravcem iz/za Beograda, nije moguće skreniti iz/za Novi Sad. A i sam nadvožnjak na uključenju mi se čini prikladnijim za traktore nego motorna vozila...
Put prolazi kroz totalnu nedođiju i u odličnom je stanju. Ograničenje je 80km/h, a saobraćaj veoma slab (možda postane popularniji kad se konačno uvede plaćanje putarine po pređenom km). Malo me podseća na obilaznicu oko Kraljeva koja će svakako pre ili kasnije postati auto-put. Zna li neko nešto precizno o ovome da mi kaže?
Гага":2ig36z9u je napisao(la):@МаркоБг, магистрални пут М22.2 је изграђен баш да би повезивао стари новосадски пут са аутопутем Б-НС, да неко код иде старим путем или пак аутопутем и треба да иде у неко мање место, не би ишао на петљу па кроз рецимо Инђију или Бешку. Значи да би избегао пролаз кроз насељена места.
Михаило":2x7952ri je napisao(la):