Ево шта је разлог тога. Разлог тога је густа структура зграде. Унутрашња структура је направљена од бетона и камена попут носећих стубова и зидова. Зато те клинике које имају хелиодроме на крову лакше трпе силу потиска и вибрације које хеликоптери, било војни или цивилни, праве приликом слетања. Ова кула, има слабу структуру. На слици која је постављена на званичној веб страници, видео сам да преграде за просторије које су правили, чини метални костур који је обложен шпер плочом. Зато су ставили тако дебеле стубове да се та кула не би урушила. Клинике у Америци, па и медицински центар у Словенији су направљени тако да могу да истрпе велику силу потиска који хеликоптер прави при слетању. Зграда централног комитета, коју је грађевинско предузеће Рад направило 1960 - 1964 године је урађено по Америчком принципу. Ту је употребљен бетон који је четвороструко чвршћи и "љући" да истрпело јаке ударе ветра јер је објекат изграђен у склопу Новог Београда где нема брда, већ равница. Медицински центар у Љубљани направљен је по истом том принципу, али је његов хелиодром смештен тик до њега, а не на крову. Други разлог тога је што су прозори увучени. Његова фасада је од камена и бетона направљена, а стакло прозора је четвороструко. Овде то није могло да се уради јер је структура реконструисане клинике слаба. Ту нема носећих зидова просторија које су направљене од бетона. То је метални костур који је пресвучен шпер плочом, загитован, и окречен. На снимку званичне веб странице РТС, видео сам да је зид, где су обликовали довратак да сместе врата, шупаљ. Ту нема бетона, нема цигле или камена. Једино га има у купатилима у собама за пацијенте. Зато су направили тако гломазне стубове у нади да ће то да издржи велики терет. Медицински центар у Љубљани, има густу структуру, дебеле зидове и јаке носеће стубове, као и зграда Војномедицинске академије и зграда централног комитета комунистичке партије Југославије. Структура је овде лоша и то не може да издржи земљотрес јачи од пет рихтерових. Ово што сам навео је можда пуко нагађање, али сам 98% сигуран да је то истина. Исправите ме ако грешим.