varos kapija
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.10.2007.
- Pohvaljen
- 2.350
bilo nekada nesto slicno za tu namenu...
То је европски проблем нажалост!Pitanje je koliko mi imamo dostupnih ekipa baš zbog nedostatka doktora. U provinciji je sasvim normalno da u hitnoj dežura samo jedna ekipa i da se za bilo kakav veći incident moraju da se pozivaju dežurni i da se radi trijaža.
Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeoU Velikoj Britaniji, a naravno i drugim državama, postoji i opcija da medicinski tehničar specijalizovan za hitne slučajeve stigne do pacijenta motorom.
Motorcycle ambulance - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Time može znatno da se skrati vreme do prvog kontakta sa pacijentom - pogotovo u velikim gradovima gde gužve znaju da blokiraju cele delove grada.
Čudi me (odnosno, ne čudi me) da nešto slično nije primenjeno kod nas.
GREŠKA: Sad vidim iz ovog članka na Vikipediji da ipak imamo i mi motocikliste! Pojma nisam imao.
То би за Београд било добро решење - 3 комада имати у дежурству.Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeo
GREŠKA: Sad vidim iz ovog članka na Vikipediji da ipak imamo i mi motocikliste! Pojma nisam imao
I ja mislim da nemamo ili da je obustavljeno jer prvi put čujem za to i nikad nigde nisam video ovakve medicinske bele motore.Mislim da nemamo, to je navodno bio pilot projekat koji nije zaživeo