[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826045#p826045:2m62ewof je napisao(la):
Hitachi » Сре Феб 24, 2021 3:21 pm[/url]":2m62ewof]Ја не знам шта да кажем. Како је кренуло, ускоро ће Београд изгубити свој идентитет. Стално се раде којекакве наказне реконструкције, и ренорвирања која не могу да издрже дуже од годину дана. Ускоро ће Београд изгледати као да га је направио странац а не Србин. Испашће да Србија нема архитекте који ће да граде болнице, па морају да траже стране инвеститоре да их граде. Погледајте у каквом је стању Славија и остали делови центра града. Није издржало ни пар месеци, а већ изгледа као ратна зона. Попуцале плоче, урнисане калдрме, испуцали асфалт, лоша расвета, и траљаво урађена шеталишта. Даље да не набрајам. Лепе су то идеје, али хајде да видимо колико ће то издржати. Тај наш клинички центар је био једини недовршен у старој Југославији. На остале клинике у Љубљани, Сарајеву и Загребу се кеса одрешила да се изграде по најсавременијим стандардима. Тамо је Југославија одрешила кесу, али овде, не. Овде је стала на пола пута. Судећи по изгледу изградње, имаћемо још један стакленик у Београду. То значи јак систем вентилације или начичкана стаклена фасада са климама. КАТАСТРОФА! Обавезан раван кров је постао стандард за све типове објеката и то је жалосно. Тај клинички центар Србије, је једини објекат који доминира једним делом града, и сад ће изгледати као тржни центар. Да ли ће се пацијенти осећати као у стакленој башти или голубарнику? То ћемо још да видимо. Мени није јасно чему служе помоћне зграде око ње. Кад је била полу изграђена, њен капацитет је био 108,000 m2. Сад је њен капацитет напрасно пао на 86,000 m2. Где је оних преосталих 22,000 m2? Напрасно је испарило? Како може толика зграда да се напрасно смањи? Значи да се крало. Погледајмо како изгледа ентеријер и фасада унивезитетског медицинског центра у Љубљани, и овај што се тренутно "ренорвира." Разлика је огромна! Кад сам видео како је универзитетски медицински центар у Љубљани изграђен, и војна болница у Загребу, и упоредио са овом "реконтрукцијом," заплако сам. Наше је бедно у поређењу са њиховом клиником. Зашто не може Клинички центар Србије да изгледа као клиника у Љубљани? Погледајте како ово изгледа, личи ми на хотел. Хоћу да клиника овако изгледа, а не да ми личи на тржни центар у Чикагу.