Šta je novo?

Klinički centar Srbije

LJudi bio sam da posjetim rodjaka na prvoj hirurskoj izvanka gladac a u nutra jadac :bash: Zgrada nije okrecena iznutra od vremena Kralja Petra za cijeg je zemana i sagradjena .To je strasno unutra se sve raspada cijevi i kablovi vise iz plafona. U sobi sedmoro. Mali telivizorcic soba bez vrata zohari setaju znaju im i imena .Ormarici i sam namjestaj vjerovali ili ne dosao je kao donacija 60ineke od amera na jednom ormaricu prezivjela je najepnica .Dobro je da je onaj ministar do ostavku da sam ga sreo kad sam izlazio iz zgrade bilo bi to jedno ubistov na mah i dobio bih smjestaj u zgradi 100m dalje :bash: :rant:
 
Tako je to .... samo zamislite isti taj užas na ženskom odlenju gde leže naše majke, sestre žene....
i još kad im se svetlo ugasi..... za njih k o š m a r ...
a pri tome svesni toga i one i mi da ne ponavljam primere, odlivanja sredstava na ne prijoritetne provizijaše projekte...... :( :( :(
 
Hvala svima na lepim recima, majka je sada kod mene kuci jos par dana, inace je skroz ok, sve se sredilo.
Imao sam mozda i srece da se neko udostojio da je stavi u bolnicu posle 2 dana, iako su neki lekari predlagali da je polusvesnu u 4 ujutro,(ne prepoznaje me kada je doktor pita ko sam ja) u grcevima, pod temeraturom vratim kuci i budem pored nje. Da sam tako uradio ne bi prezivela siguran sam, i doktor sa VMA joj je rekao da je imala i srece. A 5 dana pre toga je bila normalna zena od 62 godine, VEOMA aktivna po svim pitanjima.Nisam imao nikakve veze, samo sam radio sta su mi lekari govorili da radim. Nekako iz cele te drame sam izvukao jednu pouku, a to je da moram da budem skoncentrisaniji na sve to, odnosno da se ne prepustim samo mislenju jednog lekara ili cak 2-3. Sada bih sigurno odmah zvao sve prijatelje koji imaju ikakve veze sa medicinom ili znaju nekoga da mi preporuce. NIKAKO se ne bi oslonio na samo jedno misljenje, pogotvo kada sumnjate da nesto moze da bude i malo ozbiljnije.
Nisu mi smetale bubasvabe na neurologiju, Klinickog centra u 3 ujutro dok cekam sa polusvesnom majkom u kolicima, (koje sam gledao kako se kriju u ragastorima vrata), koliko neprofesionalnost, nehunaost ili sta vec zaposlenih, to je bilo mnogo gore od bubasvaba.
p.s. Inace njena drugarica iz gimnazije je primarijus ginegolog, a njen muz je neuropsihijatar, 5 dana pre toga je bila kod moje majke na trac partiji i odnela joj sarme. Nisam je ni zvao prva 2 dana, verovao sam da ce odlazak kod lekara biti dovoljan.
 
belgrado1.jpg

Peredvidjaju drugacije ulice od onoga sto je usvojeno na Savskom Vencu, a moze se videti na vestima/threadu o Prokopu - odn. da nadvoznjak preko auto-puta ide direktno na Slaviju, a ne da skrece ka Bulevaru.
 
Renderi su odlični, nadajmo se da će tako i u stvarnosti izgledati :kk:
 
I ja videh kran danas. Hipoteticki najoptimisticnija panorama - obnovljena Gazela, s jedne strane grade Stari mlin i Prokop, s druge strane Beograd plazu i rekonstruisu Klinicki centar. Sve vrvi od kranova, radnika, bagera i kamiona... OK, 'aj neka mi neko doda viljusku da se bocnem i prestanem da sanjarim :p
 
Homer Jay":5exrkom5 je napisao(la):
I ja videh kran danas. Hipoteticki najoptimisticnija panorama - obnovljena Gazela, s jedne strane grade Stari mlin i Prokop, s druge strane Beograd plazu i rekonstruisu Klinicki centar. Sve vrvi od kranova, radnika, bagera i kamiona... OK, 'aj neka mi neko doda viljusku da se bocnem i prestanem da sanjarim :p
ma dzaba sve to dok ne dodje krtica da busi tunele za metro

:p :D
 
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=04&dd=05&nav_category=12&nav_id=504231

Ministar razočaran obnovom KCS
Izvor: Beta

Beograd -- Dinamika rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, zbog lošeg idejnog projekta, moraće da se preispita, izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković.


Rekonstrukcija te ustanove nije još započeta, a prema ranijim najavama, planirano je da bude završena do 2012. godine.

Posle razgovora sa rukovodstvom KCS, Stanković je novinarima rekao da je veoma razočaran onim što je čuo o projektu rekonstrukcije te ustanove, na kom je bio angažovan jedan konzorcijum iz Italije.

Stanković je, posle obilaska Poliklinike KCS i Nacionalnog PET centra, rekao da su loši proračuni seizmološkog talasa napravljeni još kad je započeta izgradnja KSC 1974. godine i da rešenja tog i drugih problema koje je predložio konzorcijum iz Italije nisu prošla reviziju u Srbiji.

Šta se čeka?

Evropska investiciona banka je 8. decembra 2006. godine dodelila kredit od 200 miliona evra za rekonstrukciju kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Stanković je rekao da će uskoro obići i preostala tri klinička centra. Četiri univerzitetska klinička centra sa više od 14.000 zaposlenih čine 14 odsto ukupnih aktivnosti i materijalnih ulaganja u zdravstveni sistem Srbije.

"Odluke iz prethodnog perioda su sada smetnja za rekonstrukciju. Zbog neadekvatnog proračuna zidova i nosećih stubova, potrebno je pojačavati ih zbog seizmološkog talasa, pa smo u obavezi da ponovo pogledamo dinamiku rekonstrukcije. Italijani nisu adekvatno reagovali i na vreme dali projekte", pojasnio je ministar.

Upitan zašto do sada javnost nije upoznata sa problemima rekonstrukcije KCS, Stanković je kazao da je neko morao da počne da priča o tome.

Prema njegovim rečima, sredstva koja je Evropska investiciona banka odobrila za taj projekat su na raspolaganju, a ta institucija će do detalja biti upoznata sa svim činjenicama o projektu.

"Očekujem da nama Italijani plaćaju penale, a mi moramo upoznati javnost sa dešavanjima i mogućim rešenjima", kazao je ministar.

Direktor KCS Đorđe Bajec je tom prilikom istakao da su već osmišljena prava rešenja za rekonstrukciju tog centra i da će ona za nekoliko dana biti predstavljena javnosti.
 
Ministar razočaran obnovom KCS
Izvor: Beta

mi razočarani ministrom..... :laugh: :lool: :laugh:
 
Od sinoć, sličica trenutnog stanja - kapaciteta urgentnog dela KCSa

- Ulaz u hodnik zgrade 20:15 h

Ukupno ostvarenih ulaza u ,,ordinacije,, četiri (4 kom ) ni jedan pregled nije trajao duže od 15 min :kk:

- Izlazak iz zgrade ka kuci 00:20 h

Razumljivo na ovaj broj stanovnika, e tu su nadležni omanuli 100 posto :(
 
Ministar razocaran...Direktor odusevljen projektom..ko je ovde lud :rolleyes: :kafa:
U 2012 ,ne mogu da tacno poracunaju talas zemljotresa...ili urade ojacavanje zgrade...ma dajte.. :kafa:
 
Hvala dragom Bogu!

Najavljen početak rekonstrukcije Kliničko-bolničkog centra u Beogradu »

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je u Starom dvoru prezentaciji projekta „Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji", kao i početku tenderskog postupka za izvođače radova.

kcentar30042012.jpg


Gradonačelnik je najavio da se početak kompletne rekonstrukcije Kliničkog bolničkog centra u Beogradu (Klinički centar Srbije) očekuje tokom ove godine, što će značajno doprineti boljoj zdravstvenoj zaštiti Beograđana, ali i svih građana Srbije.

- Grad Beograd, iako nije njegov osnivač, finansijski pomaže Klinički centar u Beogradu i to ćemo raditi i u budućnosti. U ovom konkretnom projektu učestvovaćemo, pre svega, u rešavanju i poboljšanju saobraćajne infrastrukture oko bolničkog kompleksa, u zajedničkom cilju da omogućimo kvalitetniju zdravstvenu uslugu za sve one koji nam se obrate za pomoć - istakao je Đilas.

On je takođe naglasio da grad ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja, koja je rezultirala da i pojedini vojni zdravstveni centri u Beogradu otvore vrata za lečenje civila.

- Na taj način smo omogućili zdravstvenim korisnicima sa Ceraka i Bežanijske kose da se u svom komšiluku leče na brz i adekvatan način - istakao je gradonačelnik.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je podsetio da je Klinički centar Srbije naša najveća i najznačajnija zdravstvena institucija, sa najvećim brojem korisnika.

- Grad Beograd je u prethodnom periodu pružio veliku pomoć u pripremanju ovog projekta i prihvatio se obaveze rekonstrukcije pristupnih saobraćajnica do tog centra. Takođe, u dogovoru sa gradom biće nastavljena rekonstrukcija postojećih kliničkih centara i domova zdravlja u Beogradu.

On je dodao da su za početak rekonstrukcije četiri klinička centra u Srbiji obezbeđena sredstva od Evrospke investicione banke u iznosu od 195 miliona evra, dok je za završetak kompletne obnove potrebno dodatnih 150 do 200 miliona evra.

Završetak projekta, kako je najavio, očekuje se do 2015. godine, što će omogućiti da Srbija ima vrhunsku zdravstvenu pomoć.

Direktor projekta doktor Vasilije Antić ukazao je da će rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije učiniti ga efikasnijim.

- Rekonstrukcija će se dobiti oko 230 novih kreveta, više od 200 postelja intenzivne nege, novi urgentni centar i novi integrisan operacioni blok, kao i niz drugih pratećih objekata, što će, uz energetsku efikasnost, nesumnjivo obezbediti kvalitetnije lečenje - istakao je direktor projekta.

Učesnici su pozvali domaće građevinske kompanije da se prijave na tender, kako bi najbolja i najpovoljnija kompanija dobila posao.

Događaju je prisustvovao i zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski i direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=CzNA3ujAZm0[/video]

Izvor: Studio B

Jedna rečenica iz "24 sata" koja nedostaje u prilogu Studija B:

Tender za rekonstrukciju kliničkih centara do kraja maja biće objavljen u Službenom listu Evropske unije, Službenom glasniku Srbije i u listu "Politika".

Podsetimo se projekta:

1_belgrado.jpg


2_belgrado.jpg


3_belgrado.jpg


4_belgrado.jpg


5_belgrado.jpg


6_belgrado.jpg


belgrado2.jpg


belgrado1.jpg


Izvor: Studio Altieri

Pošto se Grad Beograd obavezao da uradi pristupne saobraćajnice, pitam se pitam da li se pod tim podrazumeva i izgradnja nadvožnjaka ka Prokopu???
 
можда сам ја неупућен, ал какво је ово расипништво? дајте завшавајте то, да буде опремљено и стерилно пре свега. зашто се мења фасада!?
 
Iskreno fasada odstupa od prvobitne zamisli arh.mislim, da je samo trebalo modernizovati a da se zadrzi prepoznatljivost..
 
Какав бедем на најгорој могућој локацији за то . :violina: Још један доказ да су приче квазиурбаниста о бризи за "београдске визуре" обичне баљезгарије.

А струка по свету нам се смеје...
 
zelja87":27nj4iau je napisao(la):
можда сам ја неупућен, ал какво је ово расипништво? дајте завшавајте то, да буде опремљено и стерилно пре свега. зашто се мења фасада!?
A како то да се представи као нов пројекат садашње власти ако остане стара фасада?

Као и сам појам "реконструкције" а у ствари се ради о завршетку КЦ.
 
Dok se KCS završi proci ce ne malo vremena
dotle pod hitno treba proširiti kapacitet urgentog dela KCSa (makar privremenog tipa)
Ovo je pravo mesto za predloge kako na postojece stanje to učiniti
jer je postao premali za potebe Beograda :rant:
 
Beogradu realno treba više urgentnih centara, već duže vreme se u zdravstvenim krugovima provlači priča da će jedan biti preko Save za ceo beogradski deo Srema u jednom od 2 KBC-a pri čemu je Zemun verovatniji pošto je veći i ima više različitih klinika i odeljenja. A za rastrećenje sa druge strane reke u planu je još jedan UC kao pomoć postojećem. Prvi izbor je naravno VMA zbog veličine-ali opet pitanje koliko je to realno pa kao rezerva opet ide neki od KBC-ova-pre Zvezdara zbog veličine, a delom i zato što lakše može da pokrije i Banatsku stranu...
Ovo je bio neki idejni projekat od pre koju godinu-za Zemun se čak i nešto više pričalo prošle godine zbog haosa sa Gazelom, no za sad ništa od toga-trebaće puno para za sve to, a njih prosto nema... :violina:
 
Vrh