Šta je novo?

"Kennedy Residence" - Blok 9a

док се има пара, брзо се ради, надамо се да ће тако бити до краја.
 
7-9-2013

5pdh.jpg


Da li će zaista da fasadu na uglu da oblože Alubond panelima, pa i još u ovoj boji?
Od toliko mogućnosti koje čošak pruža?
 
Da li se u medjuvremenu dogodilo neko spustanje cene po m2?
Kolika je trenutna cena?
 
Стављају алуминијумску столарију, елоксирану у браонкасту боју.
 
Juče je počelo postavljanje skele na uglu Džona Kenedija i Mihajla Pupina. Za sada je skela postavljena samo na polukružnim balkonima.
 
Ima li informacija o cenama kvadrata? Hoće li biti realizacije na 1.800 evra sa ili bez PDV-a? Možda je već i ima. Da me neko pogrešno ne shvati, nemam ništa protiv prodaje po ovim cenama, neka investitor zaradi što više može, voleo bih samo da propratim tržište.
 
belka":22ws6nyp je napisao(la):
Ima li informacija o cenama kvadrata? Hoće li biti realizacije na 1.800 evra sa ili bez PDV-a? Da me neko pogrešno ne shvati, nemam ništa protiv prodaje po ovim cenama, neka investitor zaradi što više može,

I neka propadne sto pre moze, dokle ce vise razna tajkunsko investitorska bag** da muze ovaj narod, nije to ni Vracar niti arena a ni Pariz ili Bec da cena bude iznad 1500 evra, 2300 ne mogu ni da zamislim. U westu su cene od 1850 do 2100. Kad bismo kolektivno pruzili otpor da nemogu da prodaju ni cm/kv ni da dube na glavi, da vidis kako bi cene preko noci spustili na pravi nivo.
 
u Beču je na teškoj periferiji kvadrat preko 2k EUR. A u Parizu da ne pričam :)

Ali sve to na stranu, naravno da je ovo preskupo.
 
Sad je bitno videti realizaciju. Ako se prodaju stanovi po 1800 ili 1900 sa PDV-om, onda je to tržište. Ne očekujem da nam to kaže investitor, ali bi mogao neko ko je kupio stan ili namerava da kupi. Što se tiče tajkunskog pristupa, mislimda to ovd enije slučaj i u suštini nemam ništa protiv da neko iskoristi priliku i u datom tržišnom trenutku proda stanove po 2.000 evra kvadrat. Ali imam itekako protiv da se pravi kartelski dogovor najačih igrača da ne idu sa spuštanjem cene ispo 1.800 ili 1.600 evra, a čini mi se da je na Novom Beogradu to upravo na delu. Imajući u vidu koprupciju prilikom pribavljanja zemljišta i lokacija, takvo kartelisano dogovaranje nije narušavanje konkurencije, već čist kriminal. Zbog toga ih treba sve pohapsiti.
 
cena 2200 Eur pa ko je toliko blesav da plati tu cenu u ovolikoj zgradetini,suluda zamisao....
po toj ceni u mnogo lepsim delovima grada u novim zgradama sa po 3-4 sprata je uvek moguce kupiti
 
Čekaj, leba ti, jel to cena? 2200 evra kvadrat? Sa PDV-om? Ili je to cena sa PDV-om za Napredove stanove? Ako je 1800 evra bez PDV; onda je sa PDV 1980 evra, jel tako? KOlikom je ovde kvadrat 2000 bez PDV?
 
Dule-astro, to je sa PDV od 8%, a PDV je sad 10%, tako da je to još 36 evra dakle 1980 evra za kvadrat sa PDV. Možda je PDV na stanove ostao 8%, neka kaže neko ko zna, ja mislim da nije, možda nisma u pravu.
 
belka":11er6cuv je napisao(la):
Čekaj, leba ti, jel to cena? 2200 evra kvadrat? Sa PDV-om? Ili je to cena sa PDV-om za Napredove stanove? Ako je 1800 evra bez PDV; onda je sa PDV 1980 evra, jel tako? KOlikom je ovde kvadrat 2000 bez PDV?


2200 Eur /m2 je cena na stanova u Dzona Kenedija, ne secam se da li je sa PDVom ili bez , ali je to totalno nebitno
s obzirom da je cena u najmanju ruku tragikomicna- 2200 za blokove NBG :bash: :bash: :bash:
 
http://www.realitica.com/nekretnine/ded ... c/Beograd/

А на Дедињу 1500-1600-1800 има и за 1100 квадрат...

Али Нови Београд има такву популарност па може све да прође, тржиште...али и специфичан менталитет тренутних и већином будућих Нових Београђана :?
 
Stiropor se u ogromnim kolicinama doprema na gradiliste. AKo zgradu obloze stiroporom, tu nema govora o kvalitetnoj gradnji. Cela zgrada ce se ubudjati za 7-8 godina.
101020133233.jpg
 
A da taj stiropor nije planiran za neku izolaciju krova?
Ne razumem se u gradjevinu,ali zar nije logicnije krenuti sa stiroporom odozdo,od prizemlja,a ne vuci ga na krov pa spustati dole?
 
Koliko sam ja cuo, mislim da nece ici strirpor vec vuna debljina 12cm. E sad, da li je to istina videcemo nadam se ubrzo
 
Jednostavno, stiropor je dobar termoizolator, ali ne propusta vlagu, svi zidovi koji budu uradjeni sa stiroporom ce skupljati vlagu i vremenom ce se ubudjati. Pojavljuju se crne fleke po fasadi. To moze da se vidi na svim zgradama koje su radjene sa blok+stiropor fasadom. Druga stvarstiropor je najjeftinija termo izolacija koja postoji. Ako nece da rade sa stiroporom, zasto je im je i prizemlje, gde ce biti lokali krcato stiroporom? Pogledajte preko ograde kad budete prolazili
 
Moze slika tih fasada gdje se vide fleke kao sto kazes ako nije problem
 
Vrh