Da, srecom je bojler izdvojen u posebnu prostoriju pa se ne vidi. Da je u kupatilu kvarilo bi utisak.Sve izgleda odlično, moja jedina zamerka su ti "kazani" od bojlera. Za sve ostalo
Tarkett je u pitanjuZna li se ko je prozivodjac ovog parketa? Mi u New Minelu muku mucimo sa trulim hrastovim parketom proizvodjaca Drvoprodex ovaj mi na slikama lici prilicno na taj.
Hvala, trebalo bi biti krajem avgusta. Ima jos dosta posla oko zgrade, mozda nece ni u avguatu.Hvala, @shadestudio , odlicne fotke. Super sve izgleda, jedino za te led trake mislim da su glupa ideja, no dobro. Da li su mozda najavili kada ocekuju predaju kljuceva?
Da, poprilicno su ruzni. Neki Elit model. Ja sam ga promenio u startu.Sve izgleda odlično, moja jedina zamerka su ti "kazani" od bojlera. Za sve ostalo
Elit je najkvalitetniji prohromski bojler na nasem trzistu… ja sam sebi ugradio nakon sto mi je Gorenje procureo nakon godinu dana i super sam zadovoljan. Ali ruzan jesteDa, poprilicno su ruzni. Neki Elit model. Ja sam ga promenio u startu.
Baci neku fotkuBio u stanu, meni je sve savrseno, izuzetno sam zadovoljan. Izolacija stan <> hodnik je odlicna. Balkon je najbolji na kojem sam bio.
Elit je najkvalitetniji prohromski bojler na nasem trzistu… ja sam sebi ugradio nakon sto mi je Gorenje procureo nakon godinu dana i super sam zadovoljan. Ali ruzan jeste
10% je porez na nekretnine, pa se toliko i vraca. Porez se vraca na 40 kvm na nosioca ugovora i 15 kvm na clanove domacinstva koji imaju pravo na povracaj. Ako kupujete 120kvm a imate 4 clana porodice, onda cete zaista dobiti manje od ukupnog pdv-a koji ste platili jer drzava u ovom slicaju vraca pdv samo na 85kvm.Stopa povraćaja PDV je 10% ili 8%? Mislio sam da je 10% sigurno, sada ispada da je ipak 8%, barem po jednom kupcu kog znam koji je skoro kupio nov stan u Novom Sadu.
Hvala na odgovoru, tako sam i ja shvatio, ali onda ispada da je ovaj kupac iz Novog Sada zbunjen (ne verujem da govori neistinu) ili je možda u pitanju neki propis koji važi samo u Vojvodini?10% je porez na nekretnine, pa se toliko i vraca. Porez se vraca na 40 kvm na nosioca ugovora i 15 kvm na clanove domacinstva koji imaju pravo na povracaj. Ako kupujete 120kvm a imate 4 clana porodice, onda cete zaista dobiti manje od ukupnog pdv-a koji ste platili jer drzava u ovom slicaju vraca pdv samo na 85kvm.
Pa zavisi koliki je stan i koliko ima članova porodice. Npr:Hvala na odgovoru, tako sam i ja shvatio, ali onda ispada da je ovaj kupac iz Novog Sada zbunjen (ne verujem da govori neistinu) ili je možda u pitanju neki propis koji važi samo u Vojvodini?
ovaj racun nije tacan, to je upravo ono o cemu sam ja pisao. PDV se placa na osnovicu i od osnovice se racuna 10%, a ne od ukupne sume. Dakle ako je stan od 40kv bez PDV kostao 100 000, onda je njegova cena sa pdv-om 110 000 i povrat pdv-a je 10k. Ono gde ljudi grese je da racunaju 10% od ukupne cifre, to bi bilo 10% od 110 000 u ovom slucaju, pa bi onda ocekivali da dobiju 11 000 sto ne moze nikako biti tacno.Pa zavisi koliki je stan i koliko ima članova porodice. Npr:
stan košta 2500 Eur po kvm sa uključenim PDV
4 člana porodice i svi članovi imaju pravo na povraćaj PDV.
Stan od 120kvm
Stan košta 120kvm x 2500 Eur/kvm = 300.000 EUR.
U ovoj sumi država uzima 30.000 EUR za PDV, jer je stopa PDV 10% u celoj državi. (PDV ne može biti drugačiji na lokalnom nivou).
Kupac ima pravo na povraćaj na osnovicu od 85 kvm (40 za sebe + 15 za svakog člana porodice). Tih 85 vm košta 85 kvm x 2500 Eur/kvm = 212.500 EUR i porez od 10% u ovoj sumi je 21.250 EUR i na taj iznos ima pravo povraćaja.
Dakle kupac plati stan 300.000 EUR i vrati 21.250 EUR, što je nekih 7% od ukupne sume koju je platio. Ne može da vrati ceo PDV nikako.
Opet kažem, zavisi koliki je stan i koliko članova porodice ima pravo na povraćaj, toliki taj procenat bude (manji od 10% svakako).
Nadam se da je sada jasnije ...
Tako je u pravu si. Računa se od osnovice, ja sam računao 'odozgo'ovaj racun nije tacan, to je upravo ono o cemu sam ja pisao. PDV se placa na osnovicu i od osnovice se racuna 10%, a ne od ukupne sume. Dakle ako je stan od 40kv bez PDV kostao 100 000, onda je njegova cena sa pdv-om 110 000 i povrat pdv-a je 10k. Ono gde ljudi grese je da racunaju 10% od ukupne cifre, to bi bilo 10% od 110 000 u ovom slucaju, pa bi onda ocekivali da dobiju 11 000 sto ne moze nikako biti tacno.
Moje rešenje je završeno sad u petak. Trebalo je 15 kalendarskih dana da se završi.Pozdrav,
Ako je neko već realizovao plaćanje stana iz kredita, zanima me koliko se čekalo dana da katastar uradi rešenje o upisu hipoteke. U banci su nam rekli oko dve nedelje, pa me zanima ako je neko već prošao tu proceduru, koliko se u praksi čekalo na realizaciju.