Šta je novo?

Karađorđeva ulica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652279#p652279:3vr6l1ii je napisao(la):
astrodule » 24 Aug 2019 12:16 am[/url]":3vr6l1ii]Standardno se kilavi do poslednjih 10-ak dana pre roka

Naravno, nigde zvaničnog objašnjenja zašto se ovim tempom nije radilo od početka.
Samo bahato...

Zato što onda rok ne bi bio 420 dana, već 3 meseca maks.

Iluzija najvećeg gradilišta, prosperiteta u Evropi i šire i ta taktika očigledno pali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652333#p652333:14kk9n5g je napisao(la):
astrodule » Sub Avg 24, 2019 10:17 am[/url]":14kk9n5g]Zato što onda rok ne bi bio 420 dana, već 3 meseca maks.

Iluzija najvećeg gradilišta, prosperiteta u Evropi i šire i ta taktika očigledno pali.
Pa kad imaš veliki broj penzionera i nažalost i omladine , koji maltene ne mrdaju iz svog kraja. Penzioneri otprilike samo kada treba da idu kod lekara , dok omladina skokne do obližnje radnje i kupi pivo , sok ili neko gazirano piće i zabode se na klupu u blizini. I posle mi takvi govore o tome kako nemam razumevanja za sređivanje grada i kako mi je problem da se strpim par meseci dok se ne završi.

Sole u ovom haosu sa ulicama gubi milione evra a mi nemamo razumevanja za njega. ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652419#p652419:mpw5ns9z je napisao(la):
Vračarac » Sub Avg 24, 2019 1:59 pm[/url]":mpw5ns9z]Sole u ovom haosu sa ulicama gubi milione evra a mi nemamo razumevanja za njega. ;)
Pozdravio te Lazaro Kardenas i zamolio da i njega obiđeš i uvrstiš i tu rekonstrukciju u najjače stvari na svetu. :)

Ja zaista ne znam kako (programerski) može da se da prioritet tramvaju. Ne može da se pali zeleno svaki put kada tramvaj priđe (krene sa poslednje stanice pred semafor) jer bi to potpuno poremetilo bočne ulice, jer tramvaj ima promenljivo vreme stajanja na stanicama, plus što mogu da postoje više linija na jednoj trasi koje imaju različiti interval i tek onda je skoro nemoguće naći neko pravilo.

Zna li neko stručniji kako se to radi u "belom svetu".

ps: Imam ja neke ideje kako bi se to uradilo, ali to bi zahtevalo umrežavanje svih semafora Beograda i GPS u svakom vozilu javnog prevoza i brojače vozila na svakoj raskrsnici.

astrodule":2rr2k1pa je napisao(la):
Ja zaista ne znam kako (programerski) može da se da prioritet tramvaju. Ne može da se pali zeleno svaki put kada tramvaj priđe (krene sa poslednje stanice pred semafor) jer bi to potpuno poremetilo bočne ulice, jer tramvaj ima promenljivo vreme stajanja na stanicama, plus što mogu da postoje više linija na jednoj trasi koje imaju različiti interval i tek onda je skoro nemoguće naći neko pravilo.

Zna li neko stručniji kako se to radi u "belom svetu".

ps: Imam ja neke ideje kako bi se to uradilo, ali to bi zahtevalo umrežavanje svih semafora Beograda i GPS u svakom vozilu javnog prevoza i brojače vozila na svakoj raskrsnici.
Najpre moraš identifikovati svaki tramvaj u svakom trenutku. Da li preko GPS ili posebnim tragovima za vozila koja se očitavaju na stanici i raskrsnicama, to je drugo pitanje. Sada imaš za veće evropske gradove na Google maps tačno vreme dolaska Strassenbahn isto kao i za metro, klikni na bilo koju stanicu koja te interesuje.
Tako se prilikom identifikovanja vozila sa prioritetom menja režim raskrsnice. Moguće je i da se dozvoli samo desna skretanja za automobile iz sporednih ulica ako su šine na sredini.

Ipak, mislim da svaki sistem pada u vodu kada imaš po 50 vozila na raskrsnici...

Još jedna bitna stvar: kada tramvaj skreće ne propušta pešake na zelenom svetlu za pešake na pešačkom prelazu niti na običnom pešačkom prelazu jer zbog dužine blokira još 2 trake kada se zaustavi neplanirano. Kod nas bi ovo bila mala revolucija, obzirom da se mnogi plaše i podzemnih pešačkih prolaza.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Daleko smo mi od takvog sistema.

Govorili su da je Simens postavio pametne semafore na raskrsnici Bulevara heroja sa Košara i Tošinog bunara, ali tamo se stanje ne menja mesecima, osim što su gužve na nizbrdici od 16h do 18h

842bbf7b82328cf413077d68602d7457.jpg
2b1c9dd6a97ebbf53e4908320c2a6ae3.jpg
203b71d0d23ac9e960ff445d15115dd4.jpg
93710770d723850d7f6c626ee10cc358.jpg

bas uredno rade

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652522#p652522:3vkd4ixz je napisao(la):
Bulbulderac17 » 24 Aug 2019 06:20 pm[/url]":3vkd4ixz]
203b71d0d23ac9e960ff445d15115dd4.jpg

Ovo me podseti na renoviranje stana pre jedno dvadesetak godina...
Neki priučeni majstor građevinac slaže siporeks blokove, mi srećni gledamo kako pregradni zid brzo niče... a stari vodoinstalater, treća generacija majstora u porodici, posle nekog vremena samo dobaci:
"Majstore, da ti nisu malo velike te fuge?"
Oćuta ovaj, ali kako ga usitni nakon toga...

Ja još nisam video uličnu kaldrmu sa ovolikim zazorom između kocki.

Ima ovo da se rastrese ko da su Tiber keksom poplocavali :mrgreen:

Коначно и асфалт :D Сад још да се ураде тротоари и приобална зона.

Mislim da su sada vec stavili i treci zavrsni sloj asfalta i sutra mozemo ocekivati bele linije.

Čemu odjednom žurba, dosadilo im da maltretiraju Beograd?

Ma jok , najavili svečano otvaranje Karađorđeve , Topličinog venca i Trga republike za početak školske godine , sve u istom danu.

Da li je sredjena i okretnica tramvaja na Pristanistu? Na planovima koji su ovde prikazani bilo je da ce se razlikovati od stare, tako da ce dvojka moci da ceka na jednom koloseku, a ostali ce drugim kolosekom moci da prolaze.

Слике од јуче поподне:

Туристички аутобуси који иду у Пристаниште, било је много прашине јуче у делу од испод моста довде:

Овде се ваде већ постављени ивичњаци и плоче:

Vrh