Ako tebi deluje kao bagatela što si dao 2500 da živiš u onoj abominaciji od zgrade i to smatraš nekim uspehom ja nemam šta dalje da kažem. Nadam se da ti prozori nisu orijentisani ka unutrašnjosti kompleksa i da ne gledaš komšiluku u tanjir
. Ja lično nikad ne bih izabrao da zivim u soliterčini (ovo nije vezano samo za KD) iz razloga kad prođe nekoliko godina i krenu problemi videćeš kvalitet tog divnog komšiluka.
Vidi, ja nisam nekakav inspektor da mi šalješ tvoje lične podatke niti me zanimaju. Ako si ti kao starosedeoc maštao o tome da tu živiš ignorišući šta sve prestavlja KD i koliko je bespovratno nagrdio Donji grad meni je to neshvatljivo. Ja zaista od nikog stare ekipe iz kraja nisam čuo bilo kakvo lepo mišljenje o KD, evo ti si prvi
Da ne razumeš pogrešno, ja se potpuno slažem sa obnavljanjem donjeg Dorćola u smislu uklanjanja onih raspada od udžerica i napuštenih objekata u Solunskoj, Mike Alasa, Dubrovačkoj i Skenderbegovoj, ima tu pristojne gradnje koja barem liči na nešto. KD je miljama daleko od te priče, tu jednostavno nije trebalo da se gradi ono što se izgradilo.
Jedini kretenizam ovde je generalizacija sa potpuno nevezanim stvarima u diskusiji oko KD. Za mene su svi koji su kupili stan u ovom naselju indirektni učesnici urbicida ovog dela Beograda,
Apsolutno se ne slažem da jedno zlo bude zamenjeno sa većim zlom i konstatacijom da će vremenom to zlo postati prihvatljivo. Ne, taj betonski ružni tumor je samo klica za dalje širenje te izopačenosti kao što su "dozvole" za dalje širenje objekata prema ušću i oslobađanje kvadrata izmeštanjem zoo vrta. Tako da tvoja priča o šetanju dece po keju i posete zoo vrtu su krajnje neizvesne
Moglo je tu da se osmisli nešto bez stotine kvadrata betona, da se taj trulež raskrći i napravi neka prijatna okolina za odmor i relaksaciju svih stanovnika. Grad se širi prema obodima a ne nasred Kalemegdana i pripadajuće okoline koja čini celinu sa tvrđavom.