Baš sam nedavno pitao chat gpt o planovima gradnje Bga u tom delu i našao mape i tekstove u kojima se pominje da je u doba Juge tu bila zabranjena gradnja. Sada postoje izvorišta i arterije vode koja ne smeju da se zatrpaju i zemljište koje je neravno a u nekim delovima skoro močvarno samim tim jer veliki izazov za investitore zbog priprema terena i zacevljenja kanala. Znam da je pesak nanošen na NBG teren ali postoje površine u Bgu na kojima ne moraju da brinu o vodi i površini za gradnju jer to je veliki dodatni trošak.Bilo je za očekivati da će se jednog dana nastaviti proširivanje NBG iza blokova 71 i 72.
Ни градња блокова 71 и 72 није била рационална с обзиром на празне блокове ближе центру.Bilo je za očekivati da će se jednog dana nastaviti proširivanje NBG iza blokova 71 i 72.
Apsolutno ali sada zivimo u eri kapitalizma kada drzava ne gradi stanove socijalnim kategorijama nego prodaje placeve privatnicima bez planiranja grada i zelenila i mogu da rade sta im padne na pamet. Zato oni gledajuci kapital prvo zele da popune sve rupe potencijalne na NBG a onda da sruse sta mogu ( npt Rodu mega 2030 i IMT sada) a da ne pricam koliko jos ima nelegalnih povrsina ili nedovrsenih kao bazeni uz blokove uz kej, sportski centar koji nije zavrsen.Ни градња блокова 71 и 72 није била рационална с обзиром на празне блокове ближе центру.
Ne ako se napravi nova infrastruktura koja bi povezala sve delove dobro a ne kao po obicaju jedna dve glavne ulice i slepo sve bocno.Ширење оптерећује линеарне саобраћајнице попут ЈГ и Војвођанске.
Треба баш супротно.Opet da se ogradim moj utisak, ja bih voleo da se NBG malo razvija u sirinu a ne samo da se gomila tu gde je vec gusto naseljeno.
Нема простора за то, НБГ са градом преко реке Саве комуницира само на ужем појасу Мост преко Аде - Бранков мост. Савски блокови осим ЈГ и Војвођанске немају физички где да се споје са градом преко реке. Притом Војовађнска води ка Земуну, те само ЈГ остаје као опција.Ne ako se napravi nova infrastruktura koja bi povezala sve delove dobro a ne kao po obicaju jedna dve glavne ulice i slepo sve bocno.
Ту се добија ефекат Зрењанинца и пернатих брда у потезу Ибарске, низ насеља-блокова који се уливају у једну линеарну главну улицу.Ok kada sam napisao u širinu mislio sam pravac iza blokova 71 i 72. Ne deluje mi da sam tako i shvaćen.
Pantograf i došljak koji su vaši stavovi o tome?
Pa gradiće se iza Bloka 71 i 72 ceo Treći Beograd (Surčingrad, Ekspograd), to ti je završeno.Ok kada sam napisao u širinu mislio sam pravac iza blokova 71 i 72. Ne deluje mi da sam tako i shvaćen.
Pantograf i došljak koji su vaši stavovi o tome?
Где конкретно? Какве алтернативне везе града и Савских блокова, и свега планираног у продужетку у Сурчинском атару постоји осим Јурија Гагарина?Ima prostora koliko hoces, samo nema infrastrukture.