Skyliner":1rehaz74 je napisao(la):
Po zakonu pesak sme da predje ulicu ako u razdaljini od 100m na obe strane postoji ni jedan podzemni prolaz ili pesacki prelaz. Prvo se malo edukuj pa onda pricaj o nepostovanju zakona. I ja uopste nisam gnevan meni je svejedno sto se pesaka tice pogotovo kad pogledas kako se tek vozaci ponasaju.
Pravniče, zakone profesionalno ne poznajem ali dobro stojim sa zdravim razumom... evo ti samo jedna vest sa sve izvorom. Ne znam, verovatno ćeš ti svoje dete da vaspitaš tako da "ošacuje" 100 metara daljine pa da prelazi preko bulevara...
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=108832&datum=2007-09-19
Deca najčešće stradaju u naseljima, pri prelaženju ulice van pešačkog prelaza, a posebno pri izlasku na kolovoz ispred, iza i između parkiranih automobila. Zabeležen je i povećan broj nesreća na obeleženim pešačkim prelazima dok je na semaforima uključeno crveno svetlo za pešake, a deca stradaju i u zonama autobuskih stajališta i pri kretanju duž kolovoza.
-----------------------------------------
s druge strane pretpostavljam da je zakon isti za Bulevar sa 4-6 traka kao i za Donji Selevac gde će pre da te zgazi zaprega neg' auto.
Nego, pravniče, čini mi se da je i gaženje zelenih površina zabranjeno ? Ili se možda zakon poštuje samo kada nam to odgovara ?
U celom svetu se razum poštuje a isti je uglavnom inkorporiran i u zakone, jedino ovde ljudi umesto da poštuju razum izmišljaju opravdanje za svoju ljenost a karakterno su bahati. Poštujući tu logiku, ispada da su kriminalci samo jako talentovani u interpretiranju zakona po gornjem principu i samim tim ne pretstavljaju ništa loše.
Ovde pravo nikada nije naročito cenjeno a poslednjih 20 godina je dodatno potpuno erodirano.