Ja sam bas nestrpljivMilance":1wnnul37 je napisao(la):E pa da to ti je komsiluk. Bilo bi strava ako bi uspeo da svratis pa bacis koju rec ovde da znamo sta su tamo izvecali.
Mislim da me nisi razumeo na koje 'prosirenje' mislim.jovanovm":8o9455mz je napisao(la):Mislim da prosirenje predstavlja trake za obavezno skretanje levo/desno (u zavisnost sa koje strane ulice se nalaze)...
Aha, sad vidim, pardon! Hmmm.. sudeci po prethodnim rekonstrukcijama po gradu, pretpostavljam parking? Mesta izgledaju tako obelezena i sa druge strane ulice... Neka se javi neko ko je bio, da nam kaze....Mislim da me nisi razumeo na koje 'prosirenje' mislim.
'Prosirenje' (sad vidim da to nisu ljubicasti vec roze kruzici na slici) o kome pricam je
samo sa desne strane gledano od dr Milutina Zecevica (pocetak Sumatovacke)
prema G.Milenka.
kana":fwtc2ouk je napisao(la):..Na tom istom planu valjda prezentovanom pocetkom 2007. godine vidi se
da su dve zgrade na vrhu J.B. (desna strana) predvidjene za rusenje a izgleda da je to sada izbegnuto.
sa sajta Vračara : http://www.vracar.org.yu/arhiva-vesti/index.php?2008-2/245Грађани су нарочито указали да су у односу на Нацрт плана, о којем је
већ вођена јавна расправа, измене минималне и да се практично односе
на заштиту од рушења две стамбене зграде на Јужном булевару.
E upravo o tome i pricam, zato sam i pomenu vracar.org.yu ali me zbunjuje obelezeno prosirenjedragan":2ukv2el9 je napisao(la):sa sajta Vračara : http://www.vracar.org.yu/arhiva-vesti/index.php?2008-2/245Грађани су нарочито указали да су у односу на Нацрт плана, о којем је
већ вођена јавна расправа, измене минималне и да се практично односе
на заштиту од рушења две стамбене зграде на Јужном булевару.
Po ovom neće se rušiti.......
Pa bio je na prezentaciji i pretpostavljam da je na prezentaciji i receno da li cedragan":3sn3iy7j je napisao(la):Pa, šta ti očekuješ da ti kaže 'vračar' u vezi te dve kuće?!
Pa ja sve vreme pominjem desnu stranu od dr Zecevica do Raskrsnice sa G. Milenkadragan":3sn3iy7j je napisao(la):Što odma nisi stavio sliku i konkretno pitao, potrošismo pola strane, a cene su ...
Blic ceo text : http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=32892Radovi na rekonstrukciji dela Južnog bulevara, od Autokomande do Maksima Gorkog
još nisu završeni, a u Gradskoj upravi je već počeo javni uvid u nacrt urbanističkog plana za
nastavak radova na deonici od Ulice dr Milutina Zečevića do Vojislava Ilića.
U cilju bolje protočnosti saobraćaja, urbanisti su predvideli da se Ulica gospodara Vučića proširi
za još dve trake od Južnog bulevara do Bulevara kralja Aleksandra. Dve nove trake će, ukoliko plan
bude usvojen, zauzeti prostor prema zgradi Centralnog zatvora.
извор НовостиM. PRELEVIĆ, 13.03.2008
RADOVI na najvećem gradskom gradilištu, u Južnom bulevaru, biće gotovi do 15. aprila. Ovaj novi rok, tačno tri i po meseca duži od prvog obećanja, u četvrtak su, pod zvucima bagera i valjaka - ali i još snažnijim pritiskom građana - utanačili čelnici Grada i izvođači.
- Prvi ću se ovuda provozati automobilom 15. aprila - obećao je radnicima v. d. gradonačelnika Zoran Alimpić. Uz osmeh, u kojem se, možda, krila i blaga pretnja. Jer, ovaj rok je i poslednja šansa koju će iz Starog dvora dobiti izvođači. (Tek) od tog datuma oni će morati da plaćaju "penale" za svaki sledeći dan u kojem mašine budu provele u ovoj ulici.
A provele su ih - iha-haj. Otkad su prvi buldožeri "Ratka Mitrovića" i drugih preduzeća stigli u Južni bulevar, poslednjeg dana septembra, prošlo je više od pet meseci. Za žitelje ove i okolnih ulica, bili su to dani obeleženi čestim nestašicama vode, prljavim cipelama, nesnosnom bukom i kvarovima električnih aparata.
- Struja nestane, pa dođe, a kad dođe - televizor crkao. Najgore je sa starim uređajima - prepričava nevolje stanara radnica u kiosku na uglu sa Gavrilovićevom ulicom. - Svima je već dozlogrdilo ovo mučenje. I bilo je krajnje vreme da neko lupi šakom o sto i natera radnike da završe ono što su započeli.
Zato ni Zoran Alimpić nije krio nezadovoljstvo tempom rekonstrukcije. Podvlači, ipak, da je u pitanju veliki posao, koji se obavlja jednom u nekoliko decenija.
- Izvinjavam se građanima zbog produženja radova, ali izvođače su pratili neočekivani problemi - istakao je prvi čovek Beograda. - Ne postoji dokumentacija o podzemnim planovima, a to je nešto što se dešava i na drugim gradilištima.
Boris Ranković, direktor Direkcije za građevinsko zemljište, objašnjava da je u ugovoru napravljen aneks, pa će se izvođačima oprostiti dosadašnje kašnjenje. Prema njegovim rečima, u Južnom bulevaru do sada je urađeno 80 odsto posla.
- Dva su osnovna razloga što se posao odužio - kaže Ranković. - Nisu postojali planovi o kućnim priključcima, pa smo morali da ih otkrivamo ručno. Drugo, ni mokroluški kolektor nije bio na mestu na kojem je ucrtan u planovima. Njegova stvarna pozicija mnogo je bliža nosećim stubovima Autokomande, pa je to dodatno usporilo radove. Važno je što su svi veliki radovi završeni, pa nam ostaje samo finiš.
MODERNO
KADA posao najzad bude gotov, Južni bulevar će konačno opravdati svoje ime. Imaće četiri saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom. Sa obe strane ulice biće zasađeni drvoredi. Biće postavljen i novi kanalizacioni kolektor, prečnika 2,5 metra. Vrednost radova je 550 miliona dinara. Polovinu novca obezbedila je Direkcija za građevinsko zemljište, dok se ostatak finansira iz kredita Evropske investicione banke.
A sta fali drvoredima? Beorad generalnop ima premalo zelenih povrsina, a Juzni Bulevar je u stanju pre rekonstrukcije izgledao jadno i sumorno bez ijednog drveta.Skyliner":f2p4apvo je napisao(la):Svaka cast onom talentu koji je napravio projekat. Upropastio si nam trotoare i parkinge. Ulicu nam nisi prosirio jer smo i ranije imali 4 trake. Ubacio si potpuno nepotrebno pesacko ostrvo koje je predebelo i zauzelo je pola ulice. Ustvari nisi nista prakticno uradio samo si nase trotoare skratio i ubacio ih u sredinu ulice izmedju dva smera. Jos na ovako uske trotoare sinula ti je genijalna ideja da nam ubacis i drvored. Odlicno je to! Samo sto sad na mestima gde ce biti drvo pa do ivicanjka ulice nece moci da se mimoidju dve osobe a kako ce se ljudi sa kolicima za bebe da prolaze sam bog zna upravo zbog toga sto si predvideo da nam je sirina trotoara od 2,5m sasvim dovoljna. Ukupno si ostavio cak 30 mesta za parking i to samo sa jedne strane koja ce jos morati da se placaju jer dolazi zelena zona. Tvojoj domisljatosti nema kraja.. Hvala ti za one fensi plocnjake sto ce zameniti trotoar i za stazicu za slepe osobe ko sto imamo u srpskih vladara - potpuno nepotrebno samo da se poveca vrednost projekta. Al sve to zajedno lepo izgleda za oci jel da? Drvoredi, pesacko ostrvo, procnjaci.. ma pravo remek delo.
Jedina svetla tacka ovog projekta je rekonstrukcija kanalizacione mreze.
ps
Hvala ti za jos nesto. Sto projekat umesto 3 meseca traje vec 6 meseci i ko zna koliko ce jos. I jos jedno ti hvala za sve ove trenutke koje smo proveli u blatu, mulju, prasini, pesku i daskama preko kojih smo dolazili do civilizacije. Bez vode, struje i telefona.
Bezobrazluk do krajnjih granica.Skyliner":3nw7c7mb je napisao(la):i za stazicu za slepe osobe ko sto imamo u srpskih vladara - potpuno nepotrebno samo da se poveca vrednost projekta.