Да допоуним, можда неког занима:У комшилуку озбиљно раде:
Да ли код нас постоји нешто слично?
Постоји, наравноУ комшилуку озбиљно раде:
Да ли код нас постоји нешто слично?
Нисам био прецизан, да ли постоји или је постајала производња делова, полупроизвода или готових производа за комунална предузећа.Постоји, наравно
Pogledajte prilog 198147
Pogledajte prilog 199047
Kazu ulice se najbolje peru po kiši
Били су пре на сајту ЈКП чистоће документи везани за осигурање возила где су били спискови све механизације и возила по типовима са моделима, регистрацијама, гаражним бројевима и годиштима. Ако те не мрзи можеш то ископати претрагама.Претражујући интернет (да не рекламирам, ко хоће може да пронађе) пронашао сам да цена улучних чистилица ( могу бити и комбиноване: чишћење, кошење, прање...) је од 40-100к Евра дал Кинези или ЕЗ), за сат времена очисте око 20.000м2 површине ( 10км пута за сат или 80км за радни дан) и мењају 10-15 радника.
Занима ме где може да се види списак возила, прикључних машина, механизације са типовима и наменом коју поседује ЈКП Градска чистоћа?
Такође ме занима где могу да сазнам број запослених, и територијалну расподелу радне снаге и одговорности?
Колика је учесталост чишћења и ко контролише обављен посао?
Верујем да је проблематика сложена и да мањка културе, знања, новца, људства, технике... али овај град није заслужио да овако изгледа.
Сем БНВ, чистоћа у другим деловима града је поражавајућа и једини спас је ако имате у насељу или згради " лудака" који самоиницијативно води рачуна о чистоћи...
Ne mogu komunalci da uklone tempom kojim psi i golubovi mogu da obnove trotoare.Nije mi jasno svaki dan prolaze tu oko vuka, a trotoari su i dalji prepuni psećih govana
Pošto džukele iz Infostana i Čistoće nigde nisu navele koliko je to procenata, uradio sam računicu za stan. Poskupljenje je sa 6.36 din na 9.90 odnosno oko 55%.Od 15. avgusta poskupljuje "Infostan": Beograđani će jednu stavku plaćati skuplje
Od 15. avgusta ove godine stanovnici Beograda plaćaće skuplju cenu usluga za sakupljanje i transport komunalnog otpada. Inače, ove stavke nalaze se na računu "Infostana".nova.rs
Čistoća da poskupi @vradovic zadovoljan
Ovaj narativ na bb forumu da je narod glup pocinje da zamara.Gde smeju da napišu da nešto poskupljuje 55% to i baba bez škole zna da je mnogo