Šta je novo?

Javni prevoz u Srbiji

Jesu dugački nazivi, ali tačno znaš gde si/gde treba da siđeš, a ne kao u Beogradu da imaš 5 27. marta, 5 Grčića Milenka, 5. Španskih boraca, 5. Omladinski brigada koja nisu baš blizu međusobno.

@Djole Pevcanin
Не знам шта је нејасно. Назив улице у којој се налази станица - назив попречне улице - (евентуално) назив неке блиске одреднице. За гласовну најаву је довољно без додатне одреднице, али за претрагу у апликацији је врло корисно.
Једнозначно одређено, за разлику од Београда, где често има и по 5-6 станица са истим именом (нпр. Блок 70, Омладинских бригада, Бранков мост, Зелени венац, Франше д' Епереа, Мостар итд.). Донедавно је назив станице Кнеза Вишеслава био и на Бановом брду и у Филмском граду/Скојевском. Омладинских бригада је шампион, чак 10 станица, и још додатне три Омладинских бригада 1.
Већи проблем у Новом Саду је што валидатор приказује назив станице тек кад аутобус стигне на станицу и тако држи до следеће.

Нејасно је некоме ко први пут у НС користи јавни превоз, кад види онолико дугачке и ретадиране називе станица са којекаквим раскрсницама и АБЦ продавницама, уместо да то буде најближа могућа улица ради лакшег сналажења. Збуњујуће је, па и мени који исти тај јавни превоз у НС користи редовно.

@Djole Pevcanin
Не знам шта је нејасно. Назив улице у којој се налази станица - назив попречне улице - (евентуално) назив неке блиске одреднице. За гласовну најаву је довољно без додатне одреднице, али за претрагу у апликацији је врло корисно.
Једнозначно одређено, за разлику од Београда, где често има и по 5-6 станица са истим именом (нпр. Блок 70, Омладинских бригада, Бранков мост, Зелени венац, Франше д' Епереа, Мостар итд.). Донедавно је назив станице Кнеза Вишеслава био и на Бановом брду и у Филмском граду/Скојевском. Омладинских бригада је шампион, чак 10 станица, и још додатне три Омладинских бригада 1.
Већи проблем у Новом Саду је што валидатор приказује назив станице тек кад аутобус стигне на станицу и тако држи до следеће.
Мислим да постоји сасвим довољно одредница за сва стајалишта у Новом Саду (улице, називи зграда, институције и слично) да се напусти систем називања стајалишта по раскрсницама, који је по мени и предугачак за неку гласовну најаву.

Vrh