Šta je novo?

Javni prevoz u Srbiji

Jesu dugački nazivi, ali tačno znaš gde si/gde treba da siđeš, a ne kao u Beogradu da imaš 5 27. marta, 5 Grčića Milenka, 5. Španskih boraca, 5. Omladinski brigada koja nisu baš blizu međusobno.

Ја који одлично познајем НС не могу да се снађем станицама. Ако се икада уведе најава треба понављати назив тренутне и следеће станице 2 минута.

@Djole Pevcanin
Не знам шта је нејасно. Назив улице у којој се налази станица - назив попречне улице - (евентуално) назив неке блиске одреднице. За гласовну најаву је довољно без додатне одреднице, али за претрагу у апликацији је врло корисно.
Једнозначно одређено, за разлику од Београда, где често има и по 5-6 станица са истим именом (нпр. Блок 70, Омладинских бригада, Бранков мост, Зелени венац, Франше д' Епереа, Мостар итд.). Донедавно је назив станице Кнеза Вишеслава био и на Бановом брду и у Филмском граду/Скојевском. Омладинских бригада је шампион, чак 10 станица, и још додатне три Омладинских бригада 1.
Већи проблем у Новом Саду је што валидатор приказује назив станице тек кад аутобус стигне на станицу и тако држи до следеће.

Нејасно је некоме ко први пут у НС користи јавни превоз, кад види онолико дугачке и ретадиране називе станица са којекаквим раскрсницама и АБЦ продавницама, уместо да то буде најближа могућа улица ради лакшег сналажења. Збуњујуће је, па и мени који исти тај јавни превоз у НС користи редовно.

У Кракову иако не знам улице сам се сналазио одлично иако не знам њихове улице а имају исти систем називања станица као ми. У НС који знам напамет и даље не знам да се снађем.

@Djole Pevcanin
Не знам шта је нејасно. Назив улице у којој се налази станица - назив попречне улице - (евентуално) назив неке блиске одреднице. За гласовну најаву је довољно без додатне одреднице, али за претрагу у апликацији је врло корисно.
Једнозначно одређено, за разлику од Београда, где често има и по 5-6 станица са истим именом (нпр. Блок 70, Омладинских бригада, Бранков мост, Зелени венац, Франше д' Епереа, Мостар итд.). Донедавно је назив станице Кнеза Вишеслава био и на Бановом брду и у Филмском граду/Скојевском. Омладинских бригада је шампион, чак 10 станица, и још додатне три Омладинских бригада 1.
Већи проблем у Новом Саду је што валидатор приказује назив станице тек кад аутобус стигне на станицу и тако држи до следеће.
Мислим да постоји сасвим довољно одредница за сва стајалишта у Новом Саду (улице, називи зграда, институције и слично) да се напусти систем називања стајалишта по раскрсницама, који је по мени и предугачак за неку гласовну најаву.

Poslednje stajalište i autobuska okretnica u Debeljači, kamen tucanik umesto asfalta. Pantransportovi autobusi iz Pančeva prema Kovačici i daljim selima skreću do Debeljače, ovde prave okret i vraćaju se na glavni put Pančevo-Kovačica, dok privatni kombiji posle centra Debeljače nastavljaju novim putem za Kovačicu koji je do pre petnaestak godina bio prašnjavi letnji put kroz njive. Kada je on već asfaltiran mogli su srediti i ovu okretnicu, da putnici baš ne lome bubrege prilikom okretanja.

debeljacaaa 035.jpg

Poslednja izmena:
Vrh