Šta je novo?

Javni prevoz u Srbiji

Mapa i red vožnje gradskog prevoza u Inđiji:

DSCN4635.JPG
DSCN4636.JPG
DSCN4634.JPG

I Ruma je pre nekih 8 godina imala nekoliko gradskih autobuskih linija. Sve su polazile sa rugla od bivše autobuske stanice prema školskim i zdravstvenim objektima u centru i nekim bližim selima u opštini, a učestalost im je zavisno od linije i dana u nedelji bila od jednog do desetak polazaka........dnevno. Ne znam da li i Sremska Mitrovica ima gradski prevoz, njoj bi trebao još više jer je veća, idužena i spojena sa više satelitskih varošica srednje veličine kao što su Mačvanska Mitrovica i Laćarak.

APDC0039.JPG
APDC0038.JPG

Poslednja izmena:
Red vožnje gradskih i prigradskih linija na autobuskoj stanici Novi Pazar. Tabla je zarasla u koprivu pa se ne vidi dobro.

046.jpg

Stajalište duž magistrale na ulazu u prijepoljsko naselje Kolovrat gde se nalazi teretna ŽS i industrijska zona. Ovde je možda nekada stajao gradski prevoz dok je još postojalo preduzeće Polimlje Trans, sada tu voze samo po 2-3 đačka busa dnevno do Brodareva i Seljašnice. I u centru grada postoje slične "pečurke" kod one 3 zgrade na obali Lima, viđao sam i tamo ljude da čekaju bus za negde.

087.jpg

Ne znam da li i Sremska Mitrovica ima gradski prevoz, njoj bi trebao još više jer je veća, idužena i spojena sa više satelitskih varošica srednje veličine kao što su Mačvanska Mitrovica i Laćarak.
Solidan prevoz ima Sm. Mitrovica. Glavna linija je Laćarak - Blok B. Uglavnom voze solaći, ali se zadesi i zglob. Interval je nekih 45-60 minuta. Tu je i druga linija Mačvanska Mitrovica - Lames koja je dosta ređa. Svede se na nekoliko polazaka i ona je veza M. Mitrovice sa S. Mitrovicom.

Stajalište u Gornjem Majdanpeku. Mislim da ova varošica nema nikakav gradski prevoz, mada joj već decenijama fali linija do železničke stanice koja je 10 kilometara daleko od mesta.

DSCN4606.JPG

Vrh