Познајући новосадски менталитет, рекао бих да ће већина мирно гледати, као што је гледала како се последњих 5-6 година смањује број полазака
Veruj mi, takav mentalitet je u celoj Srbiji, Novi Sad je još i dobar...
Ovde na Istoku nikog ništa više ne zanima, svi se zaposlili po "Zijin-u", "Elixir-u" "FPM-u", Državnom aparatu itd, retki su oni koji se bune.
U Zaječaru je do ove godine bio besplatan prevoz, onda su povećali subvencije jednoj "džukeli" od prevoznika na 170 miliona dinara i uveli naplatu karata od simboličnih 20 dinara.
Upravo cena je jedina pozitivna strana svega, red vožnje je jadan da jadniji ne može biti.
Do mog sela ima 2 polaska dnevno što je smešno, da bi se prevozniku "isplatilo" on do mog sela svraća u svako drugo i to se sve otegne na 2h putovanja.
Gradski prevoz je još jadnija stavka, postoje neke dve linije koje imaju užasan RV, otprilike voze 6-7 puta dnevno xD.
Da dodam da su nekad busevi skroz napunjeni pa se ulazi pod parolom "guraj", taman da se odmoriš od GSP-a kad eto ti još veće bede.
Najjači deo je onaj kada vlasnik firme kupi 12 godina star autobus izrabljen u nekoj Nemačkoj pokrajini, pa se na facebook-u hvali kako je to top vozilo i kako svi treba da budemo srećni.
Sa druge strane, isti prevoznik nema dovoljno buseva pa mora da najmi i drugu prevozničku kompaniju, te je cirkus još veći.
Najbolja alternativa svemu tome jeste voz, koji je skuplji, ali makar se voziš ko čovek, sada što on ne prelazi 40 km/h na teritoriji Zaječarskog okruga i što se RV dosta smanjio je druga priča.
Umesto eto te golgote od 2h obično idem vozom do najbliže železničke stanice, pa odatle pešačim nekih malo manje 40 min do mog sela, kada sabereš brže stignem sa tom kombinacijom nego da se tandrkam busom, što govori dosta.
Da ne govorim da iz Negotina ne postoji autobuska linija do mog sela, pa sam vozom primoran da idem, mada mi to i odgovara.
Sve u svemu, prevoz u Ns-u, Bg-u ili Nišu je i dobar (za standarde tih gradova nije, naravno), ali čim zađete u unutrašnjost videćete još goru sliku!