Današnja poseta Nišu, iz skroz drugih razloga, ali sam stigao da uslikam nešto...
Niš Ekspres nabavlja polovna vozila, što je opšte poznato, vozni park se sastoji od modela Mercedes-a, MAN-a & Solaris-a, solidno očuvanih nabavljenih iz različitih gradova Evrope..
Neki ljudi osudjuju, neki podržavaju ovakav vid nabavke voznog parka, sve zavisi od ukusa, po meni busevi su korektni svakako bolji od NIBUS frankeštajna..
Nisam jurio privatnike, ali primetio sam da su se BMC prilično raspali (ne deluje mi da imaju dobro održavanje, a i već poznati (ne)kvalitet), Lastine Temse mi deluju da su u boljem stanju, barem ovako vizuelno...
Takodje, nije mi jasno zašto se kroz Bulevar Dr. Zorana Đinđića ne provuče žuta traka, zaista je nepotrebno da javni prevoz upada u čepove u praktično glavnoj ulici u gradu...
Morao bih da pohvalim sve prevoznike za upotrebu displeja (svi rade), a tu je i uredna relacijska tabla, za mnoge gradove to je nemoguća misija (khm khm GSP)
Da predjemo na slike:
Troosovinac Mercedes Benz Citaro, Direkcijski 039, na liniji 2 Donja Vrežina - Bubanj.
Starija generacija Citara, Direkcijski 041, na liniji 6 Duvanište - Železnička stanica.
A tu je i MAN, Direkcijski 098, na liniji 4 Čalije - Bubanj.
Opet Citaro (ako uračunamo sve generacije, definitivno ih ima najviše), Direkcijski 010, na liniji 37 Niš - Lazarevo selo.
I jedna lošija fotka, Conecto, Direkcijski 066, na liniji 4 Bubanj - Čalije, uslikan više zbog ovih prelepih zgrada, daju bas neki "vibe"