Šta je novo?

Izbori 2025

@GOJE

Jesi li i dalje mišljenja da će uskoro parlamentarni izbori?

U svakoj od 3 opštine dobio je sa dosta manjom razlikom... Najmanje je pao u Negotinu ali u sve tri je pad i to uz svu ovu ćacad i nasilje...

Dakle jedino što mu ostaje u 2026. su lokalni koji redovno slede po nekim opštinama, oko desetak koliko čujem + da sam raspušta skupštine opština da izaziva vanredne lokalne i da tako partikularno spašava šta se spasiti može...

Jer ovu njegovu mašineriju može samo tako da upotrebljava.

Opšte izbore kako stvari sada stoje vidim poslednjeg dana zakonskog roka krajem 2027.

Mršava pobeda s obzirom na ratno stanje tamo..
(Naravno, laže čim zine... )

Ono što je takođe pozitivna stvar ovih izbora su apsolutni brojevi glasova. Za razliku od Kosjerića i Zaječara u kojima je SNS osvojio veći broj glasova nego na izborima 2023, u ove tri opštine ukupan broj glasova je nešto manji.

@GOJE je dobro prognozirao rezultate. Ja sam gađao na preko 60%. Nadam se da će biti u pravu i za raspisivanje izbora. Ja ih za sada vidim poslednjeg dana kada moraju biti održani po zakonu.

Upravo sam se vratio iz Negotina. Mislim da smo izvukli maksimum i da su rezultati izuzetni, pogotovu u Mionici. Ovo je u globalu poraz SNS-a bez obzira na pobedu na lokalnom izborima u ove 3 opštine iz pomoć ucena, kupovine glasova i drugih izbornih prevara. Pišem sutra detaljno.

Иначе већ месецима партијски ухлеби из Бг општина вршљају по Неготину.

Upravo sam se vratio iz Negotina. Mislim da smo izvukli maksimum i da su rezultati izuzetni, pogotovu u Mionici. Ovo je u globalu poraz SNS-a bez obzira na pobedu na lokalnom izborima u ove 3 opštine iz pomoć ucena, kupovine glasova i drugih izbornih prevara. Pišem sutra detaljno.

ЕДИТ: Шалу на страну, слажем се да је овако тесна победа заправо пораз и вероватно почетак краја.
Чекамо детаљно шта се дешавало.

Poslednja izmena:
Парламентарни избори 2023. (по општинама) су најбоља полазна основа за анализу ових локалних избора, и верујем да се сви слажемо око тога. Ево мојих закључака за мини циклусе локалних избора у односу на те изборе 2023, на основу првих незваничних резултата:

Зајечар и Косјерић - збирно:
  • 20% већа излазност;
  • 5% већи број режимских гласача;
  • 7% нижи удео режимских гласова у укупном резултату.
Сечањ, Мионица и Неготин - збирно:
  • 5% већа излазност;
  • 8% мањи број режимских гласача;
Режим је користио идентичан ниво манипулација, принуда, куповине гласова, застрашивања и контроле над процесом. У опозиционом корпусу је атмосфера била далеко слабија него у Косјерићу и Зајечару. У свим општинама су изашли недовољно уједињени и организовани, и без аутентичне подршке студентског покрета (колико сам разумео у питању су неки локални студенти, који су уједно и страначки активисти). Дакле, очекивано је слабија излазност него летос. Али, коначан резултат је итекако исти. У бастионима режима, где не допире трачак слободних информација, имамо идентично осипање и попуштање страха.

Вероватно ће званични коначни резултати мало померити неки проценат, али слободно се може закључити да је тренд пада подршке режиму незаустављив.

С обзиром на негативан тренд режимске подршке, свако одлагање расписивања избора доноси све слабији резултат нечастивог. Имајте у виду да председнички избори свакако морају бити расписани за око највише 15-16 месеци. Ја сам био убеђен да ће избори бити расписани на препад, пре пар недеља, због случаја Хрка. Затим, да ће се ипак сачекати са усвајањем буџета, препакивањем тужилаштва и решавањем питања НИС-а, тако да се расписивање обави до 10.12. а избори одрже током јануарског распуста. Али, шта је у његовој поганој глави, ја не могу да претпоставим.

Тачно предвиђање ђавоље работе је такође ђавоља работа. Тако да с поносом могу да кажем да ми таква предвиђања нису ишла од руке. :)

С друге стране бројеви никад не лажу, и тих анализа ћу се више држати убудуће. :)

ПС: Више је него упадљиво одсуство блока Нестор, Грујичић, Шаровић, НАДА на изборним циклусима, и овако уопште у том чисто страначко-политичком ангажману. Ту се нешто кува - тишина која вришти.

Trebalo bi da se organizuju kampovi, za trening, kako da se mlatimo protiv cacadi posle glavnih izbora
То би било одлично урадити.
Bez zezanja mi je to jedan prijatelj rekao skoro, ne baš tako, ali u fazonu teretana i boks, trebaće
Онда да се и ја бацим на посао, и да се упишем у неки клуб у мом комшилуку. У међувремену, да видимо шта се дешава у Мионици.

Ја сам овај резултат и очекивао. Према демографији и резултатима на претходним изборима, било је очигледно да су ово општине које иду СНС-у са озбиљном процентуалном разликом.
Одличан резултат у Мионици; разлика је само нешто више од 1000 гласова у руралној општини. Баш, баш одличан резултат, јер СНС није добио исти број гласова као на парламентарним изборима 2023. Што значи да то што имају, ни глас више.

Сечањ, видевши претходне изборе и резултате тамо, исто опозиција доживела је скок у броју гласова, а СНС на сличном броју гласова као 2023. Највеће разочарање на овим изборима је Неготин, где је СНС опет на истом броју гласова као на парламентарним изборима 2023, али се није догодило буђење опозиционог дела гласача у очекиваном броју. Ова листа јесте освојила дупло више гласова него СПН, НАДА и Несторовић заједно на парламентарним 2023, али и даље више него дупло мање од владајуће странке.

Видевши ове резултате и резултате из Косјерића и Зајечара, сав је изглед да СНС у широкој коалицији са радикалима, СПС-ом и Заветницом на републици има између 2 и 2.1 милиона гласова, колико су имали и 2023, 2022 и 2020. Значи да наша странка идеално би било да изађе исто у широкој коалицији, тј. та студентска листа која би била подржана од стране свих опозиционих странака, је сигурно такмац том броју и вероватно има и већу подршку. Ако баш мора да се иде у веће колоне, идеално у 2 или 3 велике коалиције које ће све прећи цензус.

У Србији је хаос. Премало нас је, не стижемо ни да пријавимо колико има куповине гласова, паралелних спискова, група за притисак. Био сам и у Косјерићу, тада је био рај у односу на ово што се дешава данас. Чујем да се и ЦРТА повукла из Мионице.

Нема више шта да се заваравамо, решавати на улици. Ко има храбрости и жеље супер, ко неће нека се склони. Ако нас потуку и похапсе, потукли су нас и похапсили, боље и тако него ово ***ање у здрав мозак. Не интересује ме ни ко је за студенте, ко за опозицију, ко је у зборовима нити остала паламуђења, само ми је битно да је са наше стране кордона.

Информације су преузете са српског Редита. То је то.

Poslednja izmena:
Највећа промена је дефинитивно у Мионици где је владајућа коалиција освојила исти број гласова колико је СНС освојио самостално на парламентарним изборима 2023. Ако на тим парламентарим изборима додамо гласове СПС и СРС које су тада била у заједничкој листи испада да имају око 13% мање гласова и ако је излазност у Мионици за 10% већа него на тим изборима. У свом овом рачуну за претходне парламентарне изборе нисамо додаво гласове Милице Заветнице и сличних јер сматрам да су сами гласачи ипак били опозитионо настројени само необавештнени, као и националних мањина јер је њихов број мали и не утиче много.
Гледано у процентима освојених гласова пад је још убедљивији, са 66 на 52, мало ли је. И поред лудачке кампање и застрашивања велики пад.

Пад се може видети и у Сечњу и Неготину али није толико изражен.

Парламентарни избори 2023. (по општинама) су најбоља полазна основа за анализу ових локалних избора, и верујем да се сви слажемо око тога. Ево мојих закључака за мини циклусе локалних избора у односу на те изборе 2023, на основу првих незваничних резултата:

Зајечар и Косјерић - збирно:
  • 20% већа излазност;
  • 5% већи број режимских гласача;
Сечањ, Мионица и Неготин - збирно:
  • 5% већа излазност;
  • 8% мањи број режимских гласача;
Режим је користио идентичан ниво манипулација, принуда, куповине гласова, застрашивања и контроле над процесом. У опозиционом корпусу је атмосфера била далеко слабија него у Косјерићу и Зајечару. У свим општинама су изашли недовољно уједињени и организовани, и без аутентичне подршке студентског покрета (колико сам разумео у питању су неки локални студенти, који су уједно и страначки активисти). Дакле, очекивано је слабија излазност него летос. Али, коначан резултат је итекако исти. У бастионима режима, где не допире трачак слободних информација, имамо идентично осипање и попуштање страха.

Вероватно ће званични коначни резултати мало померити неки проценат, али слободно се може закључити да је тренд пада подршке режиму незаустављив.
А тренд између Зајечара и Косјерића са једне и Мионице и Неготина са друге стране?

@Delija, не разумем баш питање.

А специјално за тебе имам још једно запажање - занимљив регионални феномен, а то је буђење Шумадије и западне Србије (да не кажем четничких крајева). Исток и југ још спавају.

Sada treba da se okupi Advokatska komora i da napravi saopstenje za javnost u kojem se izjavljuje da je prilikom izbora u Kosjericu, Mionici, itd. prekrsen ustav Srbije i da su kao takvi izbori nelegitimni. Takodje da konstatuju da u ovom trenutku odrzavanje izbora u Srbiji nije moguce usled ne postovanja ustava i da kao osnovnog krsitelja optuze vladajucu koaliciju te da proglase istu koaliciju za nelegitimnu. Da se da rok od 3 nedelje, dakle pre nove godine, da koaliciona vlada sa av na celu sidje sa vlasti i da studenska lista uspostavi prelaznu vladu koja ce obezbediti normalno funkcionisanje vlade i odrzavanje pravih izbora. Paralelno sa tim da se napravi optuznica protiv svih koji su ovom prilikom ( u ovom trenutku ) krsili ustav i da se podnesu krivicne prijave protiv svakog od njih. Kad kazem protiv svakog onda mislim bukvalno protiv svakog. Od policajca koj nije reagovao na pozive gradjana do RTS novinara koji su izvestavali i pritom prikrivali javno stanje. Ukoliko uslovi ne budu ispunjeni, a drzavno javno tuzilastvo ne odreaguje. Napraviti krivicne dosijee protiv citavog javnog tuzilastva i ustavnog suda. Po isteku tri nedelje, organizovati narod u milicije i ici od kuce do kuce svakog snsovca i na licu mesta im citati presudu. Ako dodje do sukoba ne stedeti silu.
Paralelno sa time organizovati proteste u svim vecim gradovima Srbije sa pozivom na fizicki sukob sa svima koji podrzavaju, brane ili su sclanovi vladajuce koalicije. Pozvati vojsku da odbrani ustavni poredak, a ako se vojska prikloni vladajucoj koaliciji, svim oficirima koji su prekrsili ustav suditi po vojnim zakonima za izdaju drzave, kad se sve zavrsi, pa ko ziv ko mrtav.
Bataliti tu glupu besmislenu pricu o nekakvim izborima u vucicevoj Srbiji vise.

А специјално за тебе имам још једно запажање - занимљив регионални феномен, а то је буђење Шумадије и западне Србије (да не кажем четничких крајева). Исток и југ још спавају.
Мора Чачак да се дигне, као и Равна Гора. Тад почиње шумадијски рокенрол, у колони све до Београда, као 5.10.2000.

Prilozi

• Mionica1.jpg
    Mionica1.jpg
    120,7 KB · Pregleda: 31
Стигли су резултати!
  1. Мионица: СНС+СПС: -544
  2. Сечањ: СНС: -283
  3. Неготин: СНС+СПС: -307
Није сјајно, али није ни лоше.

За Неготин не треба бити превише разочаран, тамо су већина клошари и тупсони. Ово друго је супер.
Зашто ово пишем? Превише Влаха, други менталитет, близина границе са Румунијом, за мало пара можеш да купиш те људе.
Игром случаја познаник из НГ ради за 60.000 и то је тамо као још одлична плата. Шта мислите за које паре се може купити глас? 3000 без проблема.
Па Београдпут је послао багере и ровокопаче да им направи путеве по селима, има и видео раскринкавања ПСГ-а од пре неки дан.
Темељно је то одрађено, питају људе шта им фали, шта би волели да добију за Нову Годину, а онда креће испуњавање жеља као из џубокса и "пиши писмо Деда Мразу".

U Secanj su organizovano dovodili stanovnike Kikinde da glasaju, a za nagradu su dobijali gomile hrane, pa cak i lignje. Na kraju je ostalo dosta nepodeljene hrane, pa su u dzakovima ljudi nosili nazad i delili Kikindjanima da ne propadne.

U Secanj su organizovano dovodili stanovnike Kikinde da glasaju, a za nagradu su dobijali gomile hrane, pa cak i lignje.
Na osnovu čega to tvrdiš obzirom da u biračkom spisku ima 255 glasača manje u Sečnju nego na prošlim izborima a i novi zakon o izborima je takav da prijavljeni u poslednjih 6 meseci nemaju pravo glasa?

Vrh