Очигледно појма немаш шта се дешава преосталим Србима у Хр и да ововремена НДХ спроводи исту политику али сад под покровитељством ЕУ а не нацистичке или уједињене Немачке.
Као неко ко оде тамо барем једном годишње, има родбину, фамилију, пријатеље и познанике који живе тамо а који су Срби и изјашњавају се тако, занима ме кроз шта то пролазе?
Горе наведени тамо раде, примају пензију, пре неког времена се вратили, неки редовно иду тамо и обнављају своје напуштене домове. Такође сам упознао доста људи наших одавде који тамо раде, никад никакав проблем.
Тамо пензионери који немају никога да их обиђе добију од државе неговатељицу која их обилази. Социјална помоћ редовна, ту су и пакети што прехрамбени што за хигијену.
Слави се Божић, сеоска слава тј кирбај, попови их обилазе за славе у њихове домове.
Последње што сам чуо јесте да је нека радница у здравственој установи била непријатна на националној основи, према пензионерки.
Да додам да ћете кроз места ближњ граници са Србијом видети сунцобране "Јелен" пива.
Осим онога што се дешавало у Вуковару због двојезичне табле и класичних туча међусобних, нисам чуо за друге проблеме људи који живе тамо.
Не рачунам кад неко оде на приморје па има проблема јер је налетео на локалног дебила јер и код нас је довољно да одете из једног села у друго и постоји могућност да ћете се лоше провести.
Као што су, прошле године чини ми се, у НС нападнути неки глумци из Хрватске око 2 ујутро у мрачној улици. Верујем да је прошао неко од нас у том тренутку исто би био нападнут јер бу**** која тражи проблем не гледа ко је ко.