Šta je novo?

Izbori 2025

Схватам али не верујем да неко у Србији верује да у овом веку постоје хрватски антифашисти.

Имаш добар прилог из језгра "хрватских антифашиста" на Филозофском факултету у Загребу где новинар анкетира студенте питањем шта мисле ко је (највише) страдао у Јасеновцу.

Прво што је сваки студент као интуитивну реакцију имао осмех! Па се ту деле на оне који се осмехују искрено а други из непријатности. (не зна се шта је горе)
Друго што их пола даје одговор да су Хрвати тамо највише страдали а друга половина "Жидови".
А ретки који су споменули Србе, то наравно стављају на последње место.

Понављам, Зг Филозофски факултет.

Па се ти брале ложи.
Drugarski pozdrav, uz prigodnu pesmu:

Очигледно појма немаш шта се дешава преосталим Србима у Хр и да ововремена НДХ спроводи исту политику али сад под покровитељством ЕУ а не нацистичке или уједињене Немачке.
Као неко ко оде тамо барем једном годишње, има родбину, фамилију, пријатеље и познанике који живе тамо а који су Срби и изјашњавају се тако, занима ме кроз шта то пролазе?

Горе наведени тамо раде, примају пензију, пре неког времена се вратили, неки редовно иду тамо и обнављају своје напуштене домове. Такође сам упознао доста људи наших одавде који тамо раде, никад никакав проблем.

Тамо пензионери који немају никога да их обиђе добију од државе неговатељицу која их обилази. Социјална помоћ редовна, ту су и пакети што прехрамбени што за хигијену.

Слави се Божић, сеоска слава тј кирбај, попови их обилазе за славе у њихове домове.

Последње што сам чуо јесте да је нека радница у здравственој установи била непријатна на националној основи, према пензионерки.

Да додам да ћете кроз места ближњ граници са Србијом видети сунцобране "Јелен" пива.

Осим онога што се дешавало у Вуковару због двојезичне табле и класичних туча међусобних, нисам чуо за друге проблеме људи који живе тамо.

Не рачунам кад неко оде на приморје па има проблема јер је налетео на локалног дебила јер и код нас је довољно да одете из једног села у друго и постоји могућност да ћете се лоше провести.

Као што су, прошле године чини ми се, у НС нападнути неки глумци из Хрватске око 2 ујутро у мрачној улици. Верујем да је прошао неко од нас у том тренутку исто би био нападнут јер бу**** која тражи проблем не гледа ко је ко.

Вероватно су повратници из неке мање осетљиве средине. За Книн, Бенковац као и за веће градове имам све супротне примере од твог исто из прве руке али уопште ни не пишем на основу личних примера јер то није валидно. Асимилација је масовна и разним методама ниског интезитета се ради на томе. Процена је да је у последњих 10ак година асимилирано 20к Срба. Дакле то није стопа природне асимилације таман и да се ради о народима без спора.

Такође, имам и неколико пријатеља и познаника и то Хрвата који сами примећују ренесансу усташтва у Хр.
Уосталом, ено скупило се 15-20 % преосталих Хрвата на усташком слету. То су све људи из неких кућа, из неких породица. Дакле, Хр је данас већински про-усташко друштво, немој да те релативна уљудност и функционалност њеног државног апарата завара.

На крају, никад нису денацификовани. У суштини су чак 2 пута награђени државом за почињени геноцид и још су и добри каква им је порука тиме дата.

И њима је у национални идентитет ушло то што су урадили и у нема помоћи. Знам неке Хрвате који откидају на Цецу и заправо највише конзумирају нашу културу а онда оду на концерт или утакмицу у буквално усташким мајицама. То им је концепт нације па те шизофрене приче наводних хрватских антифашиста не могу да прихватим као валидне. Не може и антифа и коначно решење за Србе и шта да им радим кад су изабрали да супродставе свој национални концепт цивилизацијским нормама.

Великосрпска агресија дечурлије из неког КУД-а... Толико им је јак тај концепт нације. А такви су процеси да ће им фрустрације само расти па ако је могуће, немојмо да спремамо неку нову српску генерацију за страдање. Барем уздржаност. То ваљда можете.

Poslednja izmena:
Vrh