Šta je novo?

Izbori 2025

1000046904.jpg

Šta je ovo gospode Bože.

Pored svega što je već poznato i o čemu se priča, mene mnogo brinu dve stvari koje i javnosti i medijima prolaze sa nedovoljno pažnje: cunami poskupljenja usled dizanja cene struje, i izmena zakona o potrošačima, s kojim će tek moći da nas j.. na sto načina.

Moraju što pre da se sklone.

Treba imati u vidu da je ovo istraživanje rađeno pre eskalacije nasilja od strane vlasti (i propratne propagande da su studenti krivi). Treba ponovo odraditi istraživanje. Verujem da je neke gradove izgubio zasigurno, a dodatno učvrstio svoje glasače. Mislim isto da su "neutralni" videli pravo lice SNSa i da su prešli na to da će glasati za opoziciju, ali još nemaju pojma za koga (dosta ljudi nije obavešteno da postoji studentska lista i sl.).
Mene su nedavna dešavanja malo odaljila od studenata i preteranog loženja.

Naravno, ja ne mogu nikako da pređem na SNS stranu, ne znam šta da se desi, ali da sam neutralan, ovo bi mi nateralo verovatno da postanem malo bliži crveno-crnima.

Ono što je sreća u nesreći jeste da neutralni ne postoje i od početka treba raditi sa tim podatkom.

Mene su nedavna dešavanja malo odaljila od studenata i preteranog loženja.

Naravno, ja ne mogu nikako da pređem na SNS stranu, ne znam šta da se desi, ali da sam neutralan, ovo bi mi nateralo verovatno da postanem malo bliži crveno-crnima.

Ono što je sreća u nesreći jeste da neutralni ne postoje i od početka treba raditi sa tim podatkom.
Možda postoje razlozi da se iz nekog razloga malo udaljiš od studenata, ali šta je razlog da postaneš bliži crveno-cenima? Po meni svaki njihov potez je za višegodišnju robiju.

Neka mi veliki i moćni pravnik objasni, meni glupom ekonomisti, kako je kafa u CG 407din (otprilike), kako je gorivo 165din i kako kaze moj muz "mi imamo autoputeve", pa i Crnogorci imaju dosta dobru mrezu, ne bas AP ali su im magistralni odlični. PA KAKO?

U malom mestu u Boki, 1kg rostilja kosta 12eur, kod mene u Pz 20eur.
U restoranima cene kao u Pž, za Beograd se plasim da pitam....
Ovo danas, smucio mi se, mulja sa procentima prica i nabraja, sludi coveka a u suszini bla bla truc.
Pozvala sam oca koji ga verno prati i rekla da je Vucic rekao da penzioneri pomognu u otplati stambenog kredita pa ga cekam na mesecnom nivou.
Govovinski kredit u bankama 6-7%, gde on izvuce 10?! Ma katastrofa....
To nam podsticajne mwre, da na umremo od gladi i jos vise uletimo u kredite?!
E zemljo, e Srbijo.

Prilozi

• Screenshot_20250824_140638_Chrome.jpg
    Screenshot_20250824_140638_Chrome.jpg
    54,9 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20250824_140706_Chrome.jpg
    Screenshot_20250824_140706_Chrome.jpg
    53,5 KB · Pregleda: 23
Možda postoje razlozi da se iz nekog razloga malo udaljiš od studenata, ali šta je razlog da postaneš bliži crveno-cenima? Po meni svaki njihov potez je za višegodišnju robiju.
Ja sam sa 99 posto podrške pao na 96, ali eto, ako je neko bio 50-50, sad je 47-53.

Ne verujem u neutralne, to su sve govna poput Milice Zavetnice, pa onaj njihov glavni bot naziva sebe ,,objektivna".

Oni su otvoreno zlo, nemaju oni ni politiku, ni naciju, ni ideologiju, ni religiju... i privlače sve takve.

Ono što činjenično postoji jesu neke dekice i bakice u zabačenim mestima koji imaju slab izvor informacijama. Dobri su u duši, ali govna manipulišu njima. Oni su mogli biti preokrenuti, mada, sve se to vrati nazad.

Enivej:

🤣🤣🤣🤣🤣

Na šta tačno misliš?
(baš si me zbunio, nešto mi je promaklo izgleda)
Pa popustili su pod internet ratnicima i naložili se i sami na netu više nego što sami mogu da pruže na ulici.

Srbija se digla, priča o godišnjim odmorima se pokazala kao šuplja. To sam i ja davno objašnjavao, maks može u jednom danu 11 posto da bude van svog grada, a to je nebitan procenat, kao da je bitno da li je 15.3. bilo 275, 300 ili 325 000.

Krenulo je euforično, prvo dan je bilo najviše ljudi iako je sve bilo prilično spontano i na brzinu. Kao što vidiš, umesto da raste, sad je umrlo.

Krenula je ložana i debilisanje, idemo molotovljevi kokteli, skinite ga golog hahahahahaa. Sve od strane ljudi koji ni ne izlaze na ulice.

Onda ako i dva puta policija neosnovano postupila, mada se realno išlo na prostorije, treći put se došlo do prostorija i razlupane su, uz aplauz okupljenih. Te prostorije se nalaze u okviru stambene zgrade i ljudi žive iznad.

Onda su dva vozila pojurila sve okupljene kojih je bilo malo, a od te male masе, gotovo niko nije bio spreman na fajt.

Naravno da je Vučić to sve iskoristio i odmah on organizoavo svoje proteste gde su svi mirni i nose cveće, a mi smo maskirani i palimo.

Neko je poveo masu u Cvijićevu, nemoj da se zezamo ovde i lažemo sami sebe. Broj učesnika je pokazao da narod to ne želi, kao i sve što se sada dešava, odnosno ne dešava se ništa.

Tako da, kao se kurčiš, a nemaš pokriće. Danas tapšemo jer je neko pušten iz zatvora, ali je zato dobio mesec dana kućnog pritvora, vau, kakav uspeh.

Akcije poput blokade RTS-a su nešto ide uz ovaj protest i naše ljude, ne maskirani likovi koji skidaju ćacije.

Sada ćacike šetaju ulicama, a gde smo mi?

Ja sam ovde prvi dan imao slobodan svoj kraj, policajce koji se lome i duh slobode u vazduhu, sad gledaš gde će te neko iz pandurskog džipa saleteti ili gde ćeš se nagutati suzavca iako ni nisi na protestu.

Nema tu šta, oni su govna pa milion mesta praznih i oni stvaraju haos, ali ono što je do nas nije odrađeno kako treba. A što se to ide do prostorija SNS-a? Kada nije bilo murije kao u Cvijićevoj, odmah je razlupan. Kao i u Novom Sadu.

RTS na primer nije ni najmanje razlupan, niti bilo šta do sad.

I kao što rekoh, što je najgore, da je to to pa idemo, ali nije to to i sve beže od dva pandura.

Ispali smo debili. Idemo dalje.

Баш сам супротног става. Све до насиља скоро ништа није имало неког смисла а што се и види по заокрету Хуље након вероватног притиска из амбасада.

Такође, насилни скупови у својим итерацијама су имали 5 до 10 пута више људи него оне умоболне блокаде радне сиротиње и пензионера.
Опет се креирају неке паралелне реалности. Узмите последњих 35 година. Свака политичка промена се овде дешавала искључиво након неког чина насиља. Да ли овде, да ли на северу Косова или било где у региону где живе Срби.

Осим ако у међувремену не измислите неки нови идентитет и/или менталитет Срба до промена ће и даље долазити на тај начин.

A baš sam jutros hteo da napišem kako dugo nismo imali rundu razočarenja na temi, kao što smo jedno vrema imali na 5-6 dana...

Ja ne vidim da je išta zamrlo niti da je narod pokazao da ne podržava kuku i motiku. Ne znam otkud sad sve ovo.

Čak se čini da su Beki i Deja zamenili uloge sad.
Pa koliko je ljudi bilo na prošlom protestu?

Šta se danas dešava? Sutra?

Mislim, to su činjenice, evo, uzmimo da sam ja za nasilje na maks, ali brojke govore drugačije.

Kako je počelo prvog dana, izgledalo je kao da će danas na primer da budu desetine hiljada na ulici, ako ne i stotine.

Naložili se klinci po netu na 1312 i slične budalštine. Na ulici ih nema nigde ili kreće stampedo ako ih pandur cimne.

Čast izuzecima. Svakom od 326 ljudi.

Ah, ti misliš da je to zbog sukoba?
Pa bila pauza i posle RTS-a, i koliko puta do sada...

RTS je trajao sto godina, sad je pauza posle tri dana.

I nije pauza nego su ispunjeni uslovi.

Više ljudi bilo na Banovom brdu prvi dan nego na poslednjem protestu u gradu.

Pa koliko je ljudi bilo na prošlom protestu?

Šta se danas dešava? Sutra?

Mislim, to su činjenice, evo, uzmimo da sam ja za nasilje na maks, ali brojke govore drugačije.

Kako je počelo prvog dana, izgledalo je kao da će danas na primer da budu desetine hiljada na ulici, ako ne i stotine.

Naložili se klinci po netu na 1312 i slične budalštine. Na ulici ih nema nigde ili kreće stampedo ako ih pandur cimne.

Čast izuzecima. Svakom od 326 ljudi.
Ali seti se kako je sve izgledalo decembra 2024. I tad smo isto mislili nema od ovoga ništa. Ja sam čak mislio nešto slično do marta, i iznosio sam to i ovde na forumu. Poslednji nalet pesimizma i mojih zamerki studentima bili su u martu. Od tada do danas uglavnom je samo optimizam. Jer od marta do danas gledam kako tenzije i reakcije samo rastu.

Sve to ide u talasima. Neće se - još neko vreme - desiti scenario da deset dana traju neredi i da svih deset dana bude 100.000 ljudi na ulicama. Ali desiće se i to, kad tad.

A mogu ljudi da pišu šta god za ove na ulicama i pred kordonima, ali pokazalo se u praksi em da ih je mnogo više od 326 em da su spremni da iznesu borbu. I ja prema njima imam samo reči hvale i poštovanja. Znam jednog klinca koji je svako veče bio tamo i peglao se sa kerovima. On ni ne pomišlja da odustane ili da nešto neće uspeti. Za njega i njegove vršnjake, SNS je gotova priča. A kako Orkovština bude pravila još njesra i još gadosti, tako će opet biti još više reakcija i još više ljudi na ulicama.

Mislim mi svi smo se pre svega 8 meseci "krili" i ćutali po ulicama, raspoznavali bismo se i tiho klimali glavom jedni drugima. A danas se pale i ruše objekti Sekte a ljudi sa terasa svojih stanova teraju Nelečenog u pm sve pred ćaciještinom i kerovima. To je meni više nego dovoljan znak da stvari napreduju. To, i još mnogo toga drugog što se desilo u zadnja 2 meseca.

Uostalom, lik koji 13 godina izbegava duele i debate, 13 godina tera u k... svakoga ko proba politički da mu se suprotstavi i 13 godina se ponaša kao faraon... sada zove studente na javnu debatu... A ovi ga, fala bogu, otkačinju ko poslednjeg klošara. Pa ako to nije za slavlje i optimizam, onda ne znam šta je.

Nisam rekao da je nešto propalo, naravno da mislim da će sve vratiti i naleteti nova energija i sve to, samo sam odgovarao na post u kom je rečeno da je istraživanje rađeno u julu, a sada bi rezultati bili još bolji za nas.

Ne smatram da je tako i mislim da u ovom trenutku i nije taj baš najsjajniji naš momenat kada je euforija na vrhuncu, a i da su ti neki stvarno neutralni poput neinformisanih bakica i dekica sada na našoj strani. To je moje mišljenje.

Sve je to naravno negde na kraju i nebitno, taj deo posla je odrađen.

Sledeće bitno je studentska lista odnosno njen sastav i ona će biti ta koja će tu prednost donositi na jednu ili drugu stranu.

Često se i zaboravlja koliko ona može da donese i pojava nekih imena na njoj.

Treba i ponoviti ono što smo već pisali, SNS je 2012. godine imao gori rezultat nego SRS na svim prethodnim izborima, bili su na ispod milion glasova, SRS nije išao ispod milion nikad, osim na onim prvim parlamentarnim posle pada Miloševića. URS-u je naređeno sa zapada da sa njima formiraju vladu, nije SNS ošurio te izbore 2012. godine.

Njihov momentum je došao nakon izbora kada su predstavili Vladu u kojoj su bili nova lica koja su ljudima izgledala dobro i bolja od onih prethodnih koja smo godinama gledali. Neki tada nepoznati Radulović i Krstić iz Amerike, mladi, uspešni, obrazovani... Tasovac koji je tada važio za kul lika, Vanja Udovičić gotivni sportista...

Folirali su se da furaju neku nestranačku priču i onda raspisali izbore za 2014. i dobili gotovo duplo više glasova. Naravno, uz sve to je išlo i ispiranje mozga narodu i gušenje medijskih sloboda, ali su i kao na papiru nešto pozitivno i preduzimali.

Da ne bude da tripujem sad ljude da će i studentska lista biti prevara kao SNS što je bio, nije to poenta, poenta je da narod voli da vidi nova lica, stručna, obrazovana... još ako stigne podrška od nekih poznatih poput Đokovića, podrška listi će skočiti i biti veća nego sada. Daleko veća.

A onda, kada dođu na vlast, aktivno pratiti svaki korak, masovno odmah izaći na ulice i za najmanju sitnicu i kontrolisati ih maksimalno i nikada ne dozvoliti da preuzmu sve i da nam se ponovi SNS.

Tako da, sve u svemu, sve što htedoh reći jeste da sad i nije baš neki trenutak kada bi anketa pokazala bolje rezultate nego ranije. Moje neko mišljenje. Naravno, sve se to konstantno menja i ide gore i dole i normalno je.

Баш сам супротног става. Све до насиља скоро ништа није имало неког смисла а што се и види по заокрету Хуље након вероватног притиска из амбасада.
Razbijanje izloga u Cvijićevoj, pa njegov dolazak da svitom na lice mesta posle 5 minuta je čist scenario. Gomila novinara, mladi naprednjaci spremni sa metlama i lopatama... Da pokaže babama kako je on neustrašiv.

Protekla nedelja za mene je najbolja i dalje sam optimista i nadam se nastavku borbe.

Što se tiče neutralnih, ono, koristiš net, pišeš po netu, imaš sve informacije na svetu i kao si neutralan, ma nemoj. Sve radikalski govnarčići koji se foliraju.

Ono što zaista postoji su neke prostodušne bakice i dekice koje gledaju previše tv, ali opet srce im govori da tu nešto nije u redu, ali opet, nije valjda da će neko da laže u Dnevniku...

Kad je bila ovde blokada Požeške, baš sam pričao o tome kako te neke tu lokalne babe, iako na samo par kilometara od grada, realno ,,blokadera" u životu nisu videle. Najdalje što odu je do pijace, a onda zasednu u stan i bulje u tv.

Sad odjednom, blokaderi im pod prozorom. Verovatno očekivali da svi dođemo sa noževima u zubima, kad ono deca igraju fudbal, svira se gitara... sve pristojni ljudi...

To je Banovo brdo, kakav je tek pristup informacijama po nekim selima u Srbiji...

To su isto dosta rešile oni studentski marševi po celoj Srbiji, ljudi prvi put vide tu decu i onda vide da su sve suprotno od onoga što tv o njima izveštava.

To su neki trenuci kada je podrška sigurno na vrhuncu i kada babi zazvoni telefon i zove je neko ko radi istraživanje, ona kaže da je za studente jer je pre neki dan bila sa njima i videla ih kako su divni, kulturni i pametni.

Sada se definitivno vratio narativ o plaćeničkoj, rušilačkoj bandi i o miru i stabilnosti koji nudi režim uz predivne nam prevarantske nove ekonomske mere.

Tako da, ne mislim da je ovo trenutak kada bi u anketi ošurili kao nikad do sada. Mada mislim da su te bakice i dekice uz svu propagandu koju gutaju prešli iz kategorije da podržavaju režim u kategoriju da nemaju stav ili ne znaju.

Ne mislim da je ovo put kojim se približavaju našoj strani, a i da ne prebacujem sve na njih, ni meni se ne sviđa sve ovo. Samo što ja nisam ni na kakvoj klackalici, niti ću ikada biti. Smatram da mora mudrije i da je u tome naša snaga. Po fizičkoj sili ga duvamo.

Vrh