Šta je novo?

Izbori 2025

Mislim da su studenti malo prenaglili, mogli su da iskoriste poziv na ovaj tzv. dijalog i da postave neke uslove za taj dijalog - npr. rasformiranje paravojnog kampa ćacilenda ili smenu Krička, pa da onda ako se ti uslovi ne ispune, što sigurno neće, vlast ispadne jedini krivac za izostanak tog dijaloga, i izbegnu forsiranje narativa "studenti blokaderi ne žele dijalog" na režimskim medijima.

Једини начин на који бих ја да сам на њиховом месту пристао јесте да буде уживо и онда на почетку прогласио студентску опцију и уместо дискусије јасно и гласно га оптужио за неко кривично дело где не може да се брани (типа Бриселски споразум), устао и отишао

Типа

- Студент(киња): Пре свега осталог, мислим да је добро да дефинишемо неке појмове. Држава се дефинише као монопол над легитимном употребом силе, да ли се слажете?
- Вучић (онако као мудро, забављено): Тако је
- Студент(киња): И у једној држави, ту силу спроводи војска и полиција.
- В: Да.
- С: Стога је потписивање Бриселског споразума, којим се даје монопол над легитимном употребом силе на Косову ОВК терористима директно кршење кривичног закона Србије који проглашава да свако признавање окупације дела Србије кривично дело за које следује казна затвора од минимум десет година, у складу са Уставом Србије који Косово препознаје као део Србије. Нова власт ће се потрудити да Ивица и ти, као потписници признања окупације завршите на робији у складу са законима Србије.

Устане и крене, ако се Вучић побуни само понови да нема шта да се дискутује са криминалним издајником

То ако би се извело успешно би био тежак шах мат који не би очекивао а уживо пренос би грађанима а) развејао сумњу да су студенти "издајници" б) утувио да је Вучић издајник који је починио кривично дело

Тако је. По демографским пројекцијама ЕУ јесте у наредном веку већински муслиманска. Ево за 5 година у Фр расту по стопи од 3-4%.

Да су нам претци знали у сусрет балканским ратовима да ће им праунуци хрлити под скуте новог Мртваца на Босфору искулирали би посо.
Jasna ti je geopolitika, a nije ti jasno da se ne kaže "pretci" već "preci". Sedi jedan.

Oni da su hteli dijalog, to je moralo mnogo ranije da se desi. Pre 15.3. Šta god uradili studenti, spin majstori bi to izvrnuli.
1000051814.jpg

Objavljeno: 17.08.2025

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država, kako kaže, kroz tri ili četiri dana, sprovesti odlučnu akciju i iskoristiti sve što joj je na raspolaganju, kako bi su u Srbiju vratili red, mir i poredak. „Videćete naše iznenađujuće odluke, u narednih tri ili četiri dana. Posle toga ćete videti veoma odlučnu akciju. U narednih tri ili četiri dana, činiće vam se ponegde da smo se kao država sklonili i povukli. Činiće vam se da ne postojimo. Činiće vam se da smo poraženi. U jednom trenutku videćete svu odlučnost države Srbije. Iskoristićemo sve što nam je na raspolaganju da vratimo red, mir i poredak u našu zemlju i to ćemo da uradimo“, rekao je Vučić u obraćanju građanima u Palati Srbija.

Šta bi sa ovim? 23. danas.

Jel na ovo mislio?

1000051816.jpg

Meni bar drugi (pink) video, a možda čak i prvi deluju kao da su nalepili voditelje i Martu na snimak. Možda je samo fokus kamere čudan.

Poziv na buđenje...

Последњих неколико месеци сва нережимска истраживања дају скоро па идентичан однос, од око 56% према 44% у студентско/опозиционог дела јавног мњења у односу на режимски део. Буквално се ништа не мења. И ништа се неће ни променити све до тренутка расписивања избора, или неког другог важног догађаја.

Oni ne mogu da nadju ni reportera ni učesnika protesta da izgledaju, hodaju ili pričaju normalno.
Пре неколико дана људе из архива у ША, као и пар осталих, су звали на обележавање Церске битке. Пошто се аутобус зауставио, људи су схватили да су их на превару довели на СНС митинг. Прича је из прве руке. Да ли због финансија или простог мањка броја, почели су и на превару да доводе људе...

Мени је најогавнија злоупотреба Церске битке. Да си их звао на Купусијаду, па и да разумем да си их з****ао. Али ти их зовеш на комеморацију догађаја и људи са којима не би смео политику да мешаш. Права слика СНС "патриотизма".

Бескорисне опозиционе странке, сачињењне од обичних ухлеба, да се повуку у мирну политичку пензију.
Ако изађу на изборе отварају врата разним фантомским листама и просторима за пребеге. Прихватите да је ово крај и СНС-а и вас.

Treba imati u vidu da je ovo istraživanje rađeno pre eskalacije nasilja od strane vlasti (i propratne propagande da su studenti krivi). Treba ponovo odraditi istraživanje. Verujem da je neke gradove izgubio zasigurno, a dodatno učvrstio svoje glasače. Mislim isto da su "neutralni" videli pravo lice SNSa i da su prešli na to da će glasati za opoziciju, ali još nemaju pojma za koga (dosta ljudi nije obavešteno da postoji studentska lista i sl.)
Takođe, jako će se intenzivirati kampanja sa studentske strane, deljenjem letaka, pričom na štabdovima i slično. Mnogo mladih želi da se bavi time. Sa druge strane oni ako pokušaju biko kakvu kampanju ima ljudi da ih oteraju, a ako krenu od vrata do vrata iza svakih trećih vrata imaju da osete psihološku torturu.

+ još ljudi nisu krenuli da pričaju sa svojima u familiji (bakama dekama i sl.). To će se desiti pred izbore. Bes ljudi će biti usmeren na vršenje kampanje unutar kruga poznanika/familije i tu SNS nikad neće moći da parira

Sns će svakako probati da baca novac na problem, da daje jednokratne pomoći i slično. Mora se smisliti odgovor na to.

Vrh