Šta je novo?

Izbori 2025

Gastosi obožavaju Vučića.
Evo je sa mnom u prostoriji gastoskinja, ne podnosi ga. To je ona stara priča, koja važi za sve, o bahatoj i glasnoj manjini.

Prosečan gastos dođe ovde, ponaša se normalno, ni ne znaš da je gastos.

Onaj gedža što dođe sa tri mercedesa i celo selo mora da zna da je stigao, taj glasa za Vučića pa se stvara lažan utisak.

Nisu gastos samo oni sa lavovima na kapiji, štaviše, ti su manjina, glasna, ali manjina.

Добар део чланова овог форума би требало да промени огледало у купатилу (aka „огледалце, огледалце…"). Лаже вас, свако јутро!

Jedva se docekalo da se oplete po starima, po seljacima, sad su tu gastosi, prosle nedelje bajkeri, a "Bosanci" i "Kosovari" su omiljena kategorija.

Ne bi bilo zgoreg da se malo izdignemo iz tog moralnog mulja, pa nam se nece desavati Vucici i Milosevici.
Неке групе су стварно деструктивне и заслужују сваку погрдну реч коју добију, процентуално пензионери 70+ су се показали као веома лоши и/или глупи људи.

Moram da primetim da podseća na zastavu Tuvalua, ali tebi @vucko svaka čast na aktivizmu, jedan dan na ulicama Zaječara, sutradan ispred Vlade.
1749475762431.png

Edit: Sad znamo da Tuvalu plaća obojenu revoluciju :)

У очима сељака стил бедр ден: Лепи смо, млади смо и много вас волимооо, љубаааw.

Притом, сигуран сам да би студенти постигли боље резултате од овог масног снс подмићивања да су засели са мештанима и частили по гајбу пива. И тај сељак би пре пио са харизматичним клинцима него са задриглим снс-овцем.

Ал јбг, сад се пије комбуха. Моја и претходне генерације су хронично патиле од те квази-елитистичке малограђанштине и отклона од народа. Студенти су ту доста напредовали али верујем ипак више декларативно него суштински.

Додуше, ни не кривим их. Они нису изоловани као ми а технологија меље и убрзава раслојавање. Наше генерације немају оправдање.

А по описаном делује да режим учи и коригује методае. Мало мање бахато при куповини гласова, доста издашније и за јоту више поштовања према продавцу гласа.

Poslednja izmena:
У очима сељака стил бедр ден: Лепи смо, млади смо и много вас волимооо, љубаааw.

Притом, сигуран сам да би студенти постигли боље резултате од овог масног снс подмићивања да су засели са мештанима и частили по гајбу пива. И тај сељак би пре пио са харизматичним клинцима него са задриглим снс-овцем.

Ал јбг, сад се пије комбуха. Моја и претходне генерације су хронично патиле од те квази-елитистичке малограђанштине и отклона од народа. Студенти су ту доста напредовали али верујем ипак више декларативно него суштински.

Додуше, ни не кривим их. Они нису изоловани као ми а технологија меље и убрзава раслојавање. Наше генерације немају оправдање.

А по описаном делује да режим учи и коригује метода. Мало мање бахато при куповини гласова, доста издашније и за јоту више поштовања према продавцу гласа.
Da mi je znati čime opravdavaš tu političku nadmenost. Ko kaže da studenti nisu bili u Kosjeriću?

Побогу, нисам рекао да нису били у Косјерићу. Урадили су доста али ови урадили много више јер имају наше паре и мрежу зависних криминалаца.

Притом, мислим на опозицију и студенте заједно. Лепо је и дирљиво оно што су радили и како су приступили али то тангира мањину сељака. Тако ми барем делује.

И онај мини филм ФДУ посвећен Зајечару то лепо објашњава. За почетак, сељак неће скапирати ту апстракцију и београдску иронију. Сва је прилика да ће му чак и сметати.

Poslednja izmena:
Rekao bih da tu jedini spas da meštani časte, pa čim imaju, nek je i zagađena česmovača.

А по описаном делује да режим учи и коригује метода. Мало мање бахато при куповини гласова, доста издашније и за јоту више поштовања према продавцу гласа.

Gledajući ove pakete što su ljudi dobijali, verujem da za dobar deo pučanstva to nije nemoguća misija da se odgovori istom ako ne i boljom merom. Uključujući i asfaltiranje. Vidimo to na primeru Priboja da je moguće, kao što je kolega @stex_pb slao.

Takva je igra, možemo mi da diskutujemo do sutra da li je to ok ili nije. Ja prvi nisam za takav pristup, ali naravoučenije je da pravila nema i da se shodno tome strategija za dalje delovanje mora korigovati.

Opet, verujem da ima ljudi sa socijalnim veštinama kojima nije problem da sedne sa meštanima ispred zadruge i obrne gajbe piva. I neko jagnje ili prase.

Edit: To vam je Srbija. Vlast se pokazala do sada neinventivno, sa istim modelom ponašanja prilikom inženjeringa. Odgovorimo im istom merom i videćete rezultate. Mogli bi statističari i psiholozi da se uključe aktivnije u ove procese. To je tas na vagi koji donosi promenu.

Poslednja izmena:
Verovatno zato što SPS nije prešao cenzus, pa se to raspodeljuje? Ne znam šta drugo može da bude.

Једно од ретких разумних и хладнокривних низова које сам прочитао у последњих пола године.

Оно што већина противника режима неће да прихвати - не треба њима (много) превара да победе на изборима. Све то им омогућава тренутни изборни систем, који постоји нешто више од 3 деценије.

Da se odmaknemo na kratko iz naše loše svakidašnjice... piše prijateljica danas, iz Milana. Možda će da deluje utešno, šta znam. 🤔 ;)

Jutros kada sam otišla da glasam, atmosfera je bila sumorna što se tiče broja birača. Skoro niko. I zapravo, sekretari i predsednici biračkih mesta su ćaskali u malim grupama u hodniku, i kada bi videli nekoga da ulazi, odmah bi ga pozdravili.
Mi smo zemlja kakva jesmo jer to zaslužujemo. Prvo, neselektivnost koja je isključivo optuživala „političku kliku“ dajući kolektivnu sliku proždirućeg i dominantnog čudovišta bez minimuma razumne razlike. Zatim poziv da se ne glasa.
Onda lenjost naroda, našeg, koji sve više misli da ih se ništa ne tiče sve dok izdrže do kraja meseca, uzmu pristojan odmor, na kraju krajeva, deca dobro rade u školi, a sve ostalo nije ni njihova stvar ni njihov zadatak. Ili naprotiv, ne može da izdrži do kraja meseca, nikada nije uzeo odmor, radi za podizvođačku firmu koja ga eksploatiše, nedovoljno ga plaća i ne obučava, ali ako se političari nisu setili, zašto bi on?
Mi smo ovo, i mnogo više. Sve tek treba da se otkrije. Bez obzira na to kako je neko nameravao da glasa, po mom mišljenju je bilo ispravno, civilizovano i važno da ode.

a votare.jpg

Novinari nikako da se liše onog poznati jutjuber "koji tvrdi" da su ga napali u pionirskom parku. I juče na insajderu ponovili sa tim tvrdi...

Ne znam, verujem da je istina da su ga napali i da ima puno pravo da tamo bude i pita šta želi, ali u onom kraćem snimku sa tekstom za tik tok ili X, nije mnogo pismeniji od ćacija.

Njegovi motivi, negova stvar, sve je legitimno, naravno da ima ljudi koji će da se okoriste o ovo i stvaraju gledani kontent od kojeg će profitirati dok se bez materijalne koristi i uključene kamere ne bi nikad prošetali, kurčili ili bilo kako zanimali... i to je legitimno, ali pismen baš i nije a perfidno i sa visine ismeva druge u nekim svojim snimcima kad nešto ne znaju a pita ih na ulici pa se iščuđava 🙂

Troluje Noki, baš zbog ovoga što ti sad radiš - priča se o njemu.

Napiše u naslovu - nerazumem, a onda dole u komentarima ga ljudi ispravljaju i tako skuplja komentare na video klipove.

Vrh