Šta je novo?

Izbori 2025

Ne bi se osvrtao na dežurne alternativce protiv razuma.
Pošto je trenutno pored opozicije i dežurni krivac CRTA evo dobrog teksta o tome:

По чему је тачно добар текст? Ево прочитао сам га целог два пута и не видим апсолутно ништа вредно у њему. Буквално класични мудросерски текст који крије чињеницу да нема шта да каже иза неких "високоинтелктуалних" бљувотина и поређења:

David, čvrsto stao na noge i sad izaziva… dobro, ne baš Golijata nego upravo državu samu, i to ne (Hobbesovog) Levijatana, nego baš (Neumannovog) Behemota (...)

Поента целог писанија (да не кажем пролива) може да стане у три реченице а то је:

- ЦРТА је вредна јер је објавила "тачне резултате" да је опозиција изгубила (на покраденим изборима) и да је бес према ЦРТИ стога неоправдан јер је она исправна као и Цесид када је помогао да се отцепи Црна Гора. То значи да су некомпромитовани јер је отцепљивање Црне Горе по вољи Запада било исправно, као и што је сада исправно да на власти буде Вучић и његово гурање пројекта Јадар. Опозиција треба да се задовољи исходом јер је "важно учествовати" и то што учествују у противуставној власти на локалу треба да им буде довољно.

Čak i u jednom krajnje praktičnom smislu, u Kosjeriću s 14 odbornika vlasti u mesnoj skupštini spram 13 odbornika pobunjenih žitelja Srbije, vlast ne može vladati kako joj se prohte. Dakle, pobeda.

Slično važi i za Zaječar. Preko 20 odbornika opozicije u mesnoj skupštini, to je dovoljno da se donedavno raspojasana većina stavi pod kakvu-takvu kontrolu.

Одборничка мањина ће да стави под контролу криминалну већину која имају превласт над њима на основу сијасет кривичних дела које су починили током изборног процеса. Буквално лол

Да је аргумент био "ЦРТА је само објавила резултате избора на основу онога што има али не може да суди о валидности исхода услед неправилности на гласачким местима" то би било сасвим на месту и нико се не би чак ни бунио против ЦРТЕ. Али пошто се сада очигледно у изворима спонзорисаним са запада гура "важно је учествовати" наратив како се не би угрозио Јадар, ми добијамо овакве будалаштине од текстова.

По чему је тачно добар текст? Ево прочитао сам га целог два пута и не видим апсолутно ништа вредно у њему. Буквално класични мудросерски текст који крије чињеницу да нема шта да каже иза неких "високоинтелктуалних" бљувотина и поређења:

Поента целог писанија (да не кажем пролива) може да стане у три реченице а то је:

- ЦРТА је вредна јер је објавила "тачне резултате" да је опозиција изгубила (на покраденим изборима) и да је бес према ЦРТИ стога неоправдан јер је она исправна као и Цесид када је помогао да се отцепи Црна Гора. То значи да су некомпромитовани јер је отцепљивање Црне Горе по вољи Запада било исправно, као и што је сада исправно да на власти буде Вучић и његово гурање пројекта Јадар. Опозиција треба да се задовољи исходом јер је "важно учествовати" и то што учествују у противуставној власти на локалу треба да им буде довољно.

Одборничка мањина ће да стави под контролу криминалну већину која имају превласт над њима на основу сијасет кривичних дела које су починили током изборног процеса. Буквално лол

Да је аргумент био "ЦРТА је само објавила резултате избора на основу онога што има али не може да суди о валидности исхода услед неправилности на гласачким местима" то би било сасвим на месту и нико се не би чак ни бунио против ЦРТЕ. Али пошто се сада очигледно у изворима спонзорисаним са запада гура "важно је учествовати" наратив како се не би угрозио Јадар, ми добијамо овакве будалаштине од текстова.

Njih sve treba najuriti jer ne rade svoju izvornu funkciju, već sprovode interese stranih vlada.

Gde god su bili prisutni, stepen demokratije ne da se nije povećao već se smanjio.

Pravi se nauka od brojanja glasova i primene zakona o izborima.

Ovde ne mislim samo na CRTU, već i na slične organizacije.

Pošto je trenutno pored opozicije i dežurni krivac CRTA evo dobrog teksta o tome:

Vrana vrani ne kopa oči. Oni su kolege, rade za istog gazdu.

Опозиција није победила изборима као што ни СНС није победио на изборима, нико не може да победи на изборима пре финалних резултата а финалних резултата нема док се не добију тачни резултати са гласања на гласачким местима без "неправилности" и изборне крађе. Ако је на неком гласачком месту прекршен закон чиме је угрожен интегритет процеса, гласање на њему се поништава и понавља. И тако док се не добију сви тачни и валидни резултати па ко год на њима да је победио.

Ја могу да разумем (иако се и не слажем) да неко сматра да се са овим треба помирити у циљу дугорочне стратегије и усмерити енергију другде али свако ко гура наратив да је црвено-црна коалиција "победила" или да су ово "резултати избора" неизбежно ради у интересу СНС-а и пропагира да су овакви избори валидни. Према томе је за њих питање победе на изборима просто квантитативно питање колико ће тачно морати листића да лажирају да би увек победили без обзира на народну подршку. А то је управо супротно од онога што ЦРТА, Цесид и сл. тврде да бране (демократију и легитимне изборе).

Kakav odvratan, detinjast, kolaboracionisticki tekst.

Ni 100%-0% za SNS kao zvanican rezultat ne odrazava volju naroda kada je ta "volja" iznudjena nasilnicima, batinasima, sumnjivim licima i ostalim zakulisnim radnjama. A 51%-49% je utoliko sumnjiviji, kada se uzme u obzir da jedine statisticke anomalije, foto finis pobeda i kasnjenje obracanja <> od sat vremena, uz jos sumnjivije cutanje "opozicije" u tom periodu, iskljucivo idu u prilog jednoj strani.

I umesto razlaganja svih cinioca i isterivanja svih faktora na videlo, servira se prica "lopta je okrugla, danas svi igraju fudbal". Tvrdi kosevi.

Sami protiv svih, to nam nekako i prilici. Valjda ce se probuditi i najzatucaniji ljubitelji djona tudjinske cizme.

Njih sve treba najuriti jer ne rade svoju izvornu funkciju, već sprovode interese stranih vlada.

Gde god su bili prisutni, stepen demokratije ne da se nije povećao već se smanjio.

Pravi se nauka od brojanja glasova i primene zakona o izborima.

Ovde ne mislim samo na CRTU, već i na slične organizacije.

Ако се већ опозиција толико ангажовала у општини са 29 бирачких места, а јесте се ангажовала (што је похвално), мени није јасно да у 21h неко није аплоудовао јбних 29 слика са оригиналним записницима и потписима. Јел тако нешто толико тешко организовати на 29 места (или пар хиљада на нивоу целе државе) па да свако у било којој кући у Србији са интернетом може да прави своје ексел табеле ако жели...

Не потцењујем њихову неспособност, али ми све то буди свакакве сумње, још и са Цртом итд...

1000029565.gif

Ако се већ опозиција толико ангажовала у општини са 29 бирачких места, а јесте се ангажовала (што је похвално), мени није јасно да у 21h неко није аплоудовао јбних 29 слика са оригиналним записницима и потписима. Јел тако нешто толико тешко организовати на 29 места (или пар хиљада на нивоу целе државе) па да свако у било којој кући у Србији са интернетом може да прави своје ексел табеле ако жели...

Не потцењујем њихову неспособност, али ми све то буди свакакве сумње, још и са Цртом итд...

Još pogotovo u dobu informacionih tegnologija. Apsolutno se slažem. Slika se zapisnik, upload-uje se na sajt RIK-a, (čega god), i u 45 minuta prebrojano sve i objavljeni rezultati. Velika nauka.

Pratio sam sve, niko nije izašao sa brojevima i procentima sa svih biračkih mesta, što je neverovatno, to bi mi bila prva stvar koju bih istražio. Po meni, sa psihološke strane mi je signal da se nešto krije (muti, nastavi niz).

Još pogotovo u dobu informacionih tegnologija. Apsolutno se slažem. Slika se zapisnik, upload-uje se na sajt RIK-a, (čega god), i u 45 minuta prebrojano sve i objavljeni rezultati. Velika nauka.

Pratio sam sve, niko nije izašao sa brojevima i procentima sa svih biračkih mesta, što je neverovatno, to bi mi bila prva stvar koju bih istražio. Po meni, sa psihološke strane mi je signal da se nešto krije (muti, nastavi niz).

Исто, сумњиво је просто, мада опет кажем, не треба потценити њихову (не)способност...

Не мора РИК, имаш свој сајт, евиденцију, више извора, нека свака странка има свој, па и секта...

Ja uvek postavim pitanje da li su ljudi funkcionalno pismeni (da li razumeju ono što pročitaju, i da li pažljivo čitaju). Sigurno da postoji negde neka procedura. Ako nema procedura, sigurno je definisano u zakonskim/podzakonskim aktima kakva je praksa prilikom brojanja glasova i izbornog procesa u celini.

Pametne telefone svi imaju. Umesto pisanja poruka, zašto ne slika? Brže je i jednostavnije. Jedino ako je to zakonom zabranjeno, pa i da razumem.

Stičem utisak da je pre da se namerno tako radi, odnosno krije.

Па реткост је данас камера на телефонима. :LOL:

Ја сам на неким изборима пре сигурно 10+ година био контролор као испред random странке (није ни битно, јер никад нисам био страначки активан, али сам увек гласао за странке десног центра). Како су се пребројили гласови, тог тренутка сам имао обавезу да пошаљем поруку са резултатима и то је било можда 45 минута након краја гласања. Не сећам се да ли сам сликао и да ли је законски дозвољено, али зашто не би било? Гарантујем да на самом бирачком месту није могло да се украде и зато је у интересу да одмах ти резултати буду online, да се "не изгубе" негде у процесу (друго су остале малверзације, пријављивање, евентуално дупло гласање итд).

Za jednu stvar je u pravu ekipa koja muti i zamucuje, a to je, da razne crte i cesidi daju kredibilitet onoliko koliko mi njima damo kredibilitet. Pa tako, ja kao pojedinac ne mogu da znam da li je Milosevic stvarno pobedio ili izgubio, i u nekom momentu to prestaje da bude bitno.

Kao sto ne mogu da znam ni za Kosjeric, vec gledam svacije ponasanje. Pa se onda pitam, zasto bi vladajuca stranka koja je ionako pod lupom, dovodila kriminalnu bulumentu i radila sve sto radi, kad je dovoljno da u odelu i sa sirokim belim osmehom ubaci listic u kutiju.

Ovo je odlična vest. Tekuće budžetske rezerve SNS sekte polako ali sigurno presušuju.

Ovaj snimak pokazivati našim žiteljima u ruralnim naseljima.
Ово је итекако одлична вест, али је такође одлична вест што се ове јајаре више неће продавати за кило бајатог шећера и 3000 динара. Сумњам да ће укључити мозак, ако га уопште имају. То је таква маса без свести, образа и морала, и такве треба увртати и изврдавати руглу, јер су заслужили што су глупи.

Ово је итекако одлична вест, али је такође одлична вест што се ове јајаре више неће продавати за кило бајатог шећера и 3000 динара. Сумњам да ће укључити мозак, ако га уопште имају. То је таква маса без свести, образа и морала, и такве треба увртати и изврдавати руглу, јер су заслужили што су глупи.

Naravno. Skače ulog pa skače i cena. Možemo mi da se ljutimo i negodujemo dokle hoćemo, ali ovo je većinska Srbija. I nažalost, takva će i ostati, sve dok se svi učesnici političkog života od 1987 do 2025 ne pošalju ispod cenzusa, ne oslobodi RTS i ne rasformiše SDB.

Poslednja izmena:
Naravno. Skače ulog pa skače i cena. Možemo mi da se ljutimo i negodujemo dokle hoćemo, ali ovo je većinska Srbija. I nažalost, takva će i ostati, sve dok se svi učesnici političkog života od 1987 do 2025 ne pošalju ispod cenzusa, ne oslobodi RTS i ne rasformiše SDB.
Ово обавезно да се уради.

Vrh