Вучко је чудо од човека. Има способност да се умножи да буде на више места истовремено, и да нас извештава о догађајима у Београду на Beobuild форуму.Vucko i kad je na beobuildu je na terenu, videh ga malopre
Dok je koš tamo, mislim da preterujemo. Evo, da je moje dete (ili komšijino, ako je lepo vaspitano) jedno od tih 9, možda bih i glasao za taj koš.
I tvoje i komsijino dete glasa protiv tog košaDok je koš tamo, mislim da preterujemo. Evo, da je moje dete (ili komšijino, ako je lepo vaspitano) jedno od tih 9, možda bih i glasao za taj koš.
Ako sutra neko dođe, pa spakuje taj koš do sledećih izbora, to je već druga stvar.
Поиграо сам се мало. Косјера и Зајечар су значајни због тога што су буквално Србија у малом, тј репрезентативан узорак шире популације, како је приметио 1 члан. Можемо прихватити то чак и уз строжији ниво значајности од уобичајеног. На републици СНС је имао око 47%, СПС 7%. Косјера и Зајечар готово идентично, око 48% и 8%.
1. Баш како сам и претпоставио синоћ у посту, огромна разлика у резултату. Косјерић егал, Зајечар ипак не. Разлика је јединствена листа и једних и других у Косјерићу, као и излазност.
2. Уз сву логистику, секта (СНС и СПС заједно) је узела у апсолутном смислу исти број гласова као и 2023. Е сад, оно што је битно је да се њима нису прелили гласови проверених режимских сателита и службиних прдоња (попут Шешеља нпр или Заветника), а опозиција је осим што је својим ангажовањем значајно анимирала људе да изађу, узела и сигурно по мојој процени између 750 и 1000 гласова од НДСС, Двери, Радуловића, Народне странке, можда чак и Несторовића (ту ми је највећа енигма коме су отишли гласови, моја песимистичка претпоставка је пола-пола). Суштина је да су их подржали студенти!
3. Опозиционари заиста нису још једном разочарали да оправдају епитет ретардињоса са оним на крају, али јбг, друге немамо. Мора се поштовати целокупан труд и залагање. Само би, уверен сам, цела Србија више волела (и знала да награди) ако би целокупна опозиција подржала ту неку сутрашњу студентску листу, где би били ти неки интелектуалци, професори са свих страна (лево, десно...), истакнутих родољуба (Кавчић нпр), а не обрнуто! Не верујем, али се искрено надам да ће успети да прогутају свој его и краткорочну политичку добит зарад целе државе, али и њихове дугорочне политичке добити.
Не знам колико је рално да се свуда повећа излазност за четвртину...
Troluje Noki, baš zbog ovoga što ti sad radiš - priča se o njemu.
Napiše u naslovu - nerazumem, a onda dole u komentarima ga ljudi ispravljaju i tako skuplja komentare na video klipove.
...и ово је баш, баш натегнуто.
Може да утиче тако што ће подметнути више својих, шатро опозиционих листа. Са јединственом опозиционом листом, мислим да мотивација за излазност расте експоненцијално!
Недостаје им 8 гласова до цензуса након обраде резултата са свих 69 бирачких места у Зајечару. Узорак на који се у чланку позива не узима у обзир 9 бирачких места.Nego, uspeli su i SPS da dovedu do cenzusa...
https://www.danas.rs/vesti/politika/objavljeni-zvanicni-rezultati-izbora-u-zajecaru-rik/
Mislim da je jasno da ovo nisu izborе.
Чини ми се да је у Косјерићу створена јача асоцијативна веза између студената и изборне листе актера на чије су уједињење позвали.Суштина је да су их подржали студенти!
Zapravo mogu. Jer nemaju ni para ni logistiku (ljudstvo) da pokriju sve opstine. Skocila cena i glasa a tek kvazi-batinasa, jedino jos policija radi po staroj tarifi (ali je narod svuda mnogobrojniji i vise nego raspolozen za fight). Zato je i propao.Jedino što je ohrabrujuće u celoj priči što preCednik baš izgleda loše. Mnogo je propao za ovih 7 meseci.
Nadam se da je većina shvatila da se ovi ne mogu srušiti putem izbora.
Sve je ovo specificno u Kosj, a znam i poziciju i opoziciju.Поиграо сам се мало. Косјера и Зајечар су значајни због тога што су буквално Србија у малом, тј репрезентативан узорак шире популације, како је приметио 1 члан. Можемо прихватити то чак и уз строжији ниво значајности од уобичајеног. На републици СНС је имао око 47%, СПС 7%. Косјера и Зајечар готово идентично, око 48% и 8%.
1. Баш како сам и претпоставио синоћ у посту, огромна разлика у резултату. Косјерић егал, Зајечар ипак не. Разлика је јединствена листа и једних и других у Косјерићу, као и излазност.
2. Уз сву логистику, секта (СНС и СПС заједно) је узела у апсолутном смислу исти број гласова као и 2023. Е сад, оно што је битно је да се њима нису прелили гласови проверених режимских сателита и службиних прдоња (попут Шешеља нпр или Заветника), а опозиција је осим што је својим ангажовањем значајно анимирала људе да изађу, узела и сигурно по мојој процени између 750 и 1000 гласова од НДСС, Двери, Радуловића, Народне странке, можда чак и Несторовића (ту ми је највећа енигма коме су отишли гласови, моја песимистичка претпоставка је пола-пола). Суштина је да су их подржали студенти!
3. Опозиционари заиста нису још једном разочарали да оправдају епитет ретардињоса са оним на крају, али јбг, друге немамо. Мора се поштовати целокупан труд и залагање. Само би, уверен сам, цела Србија више волела (и знала да награди) ако би целокупна опозиција подржала ту неку сутрашњу студентску листу, где би били ти неки интелектуалци, професори са свих страна (лево, десно...), истакнутих родољуба (Кавчић нпр), а не обрнуто! Не верујем, али се искрено надам да ће успети да прогутају свој его и краткорочну политичку добит зарад целе државе, али и њихове дугорочне политичке добити.
Eto taman prilike da naučiš drugare kako se dobijaju lokalni izbori. Od apstraktnih bajki mrka kapa.
Odličan tekst, taman dokaz zašto narod i hoće da odje*******u svi kolektivnoNe bi se osvrtao na dežurne alternativce protiv razuma.
Pošto je trenutno pored opozicije i dežurni krivac CRTA evo dobrog teksta o tome:
![]()
Čudo se dogodilo
Kao čudo pojavio se Raša Nedeljkov u nedelju uveče, pošto se završilo glasanje i rekao – istinu. I znao je da bi istina mogla skupo da ga košta, i njega i njegovu organizaciju CRTA.pescanik.net