Šta je novo?

Izbori 2025

Ja sam juce bio na slavi u jednom selu, a trenutno sam u jednom malom mestu poznatijem kao Zlatibor i cuo sam puno rusofilije, cuo sam iznenadjujuce mnogo monrahistickih teznji(?!?), cuo sam dosta mrznje prema zapadu, ali nikad, jos nijednom, da se neko okrenuo protiv studenata jer je Vucic otisao za Rusiju.

Vecina rusofila ne podnosi Vucicev stav prema Rusiji i smatra da je lazan i prevrtljiv. Nesto poput Lukasenkovog vidjenja situacije. Takodje im se ne svidja sto bi da iskoristi Rusiju za sopstveni opstanak.

Ja sam juce bio na slavi u jednom selu, a trenutno sam u jednom malom mestu poznatijem kao Zlatibor i cuo sam puno rusofilije, cuo sam iznenadjujuce mnogo monrahistickih teznji(?!?), cuo sam dosta mrznje prema zapadu, ali nikad, jos nijednom, da se neko okrenuo protiv studenata jer je Vucic otisao za Rusiju.

Vecina rusofila ne podnosi Vucicev stav prema Rusiji i smatra da je lazan i prevrtljiv. Nesto poput Lukasenkovog vidjenja situacije. Takodje im se ne svidja sto bi da iskoristi Rusiju za sopstveni opstanak.
То се чује само од пар ликова који на било какав помен деснице и Русије добију оспице. Потпуно небитни ликови. За Вучића не гласају прави десничари, исто тако као што за наци зелене не гласају прави левичари. За Вучића гласају опортунисти и празнолобањаши.

Dakle studenti prljavi Evropejci a Vučić rusofil? Jel to sada narativ?

NEgo kako će sad Vučić da pravi novi gasni sporazum sa Putinom kad je Amerika najavila carine od 200% za države koje uzimaju ruske energente?

Biće zanimljivo kako i da li će EU da odgovori. Na primer neke sankcije? Ili problema oko viza? Ukidanje fin pomoći, fondova? Ili samo diplomatske packe?

Trenutno se u EU odlučuje i o Rio Tintu. Znam nekoliko aktivista iz Srbije koji su sada tamo i bore se za sve nas da Eu ne izglasa RT kao strateški projekat. Ako RT padne bukvalno nema više tog oslonca na zapadu.

@vucko ja sam mislila da se to negde ocekuje sada kada nam jasno kazu da nismo ni u redu za pridruzivanje, nema mi logike da ima Litijum kod nas bude strateski projekat?
Mislim, znam da mogu, ali malopre Picula kaze da ne zna da li je ovo zamrzavanje puta itd...ovaj odleteo kod Putina, a ovi da imaju neki interes na teritoriji...

Da, gomilu njih.

Slikao bih ti sada viber grupu sa posla da me ne mrzi zbog slika i imena da editujem gde su oni što su do juče pisali "pumpaaaaaaj" danas u fazonu "to acooo, je*******i EU, tako to radi pravi predsednik"

Pri tom su to ljudi 40+ godina, radno sposobni, nisu penzosi.
Што је најгоре, верујем да постоје овакви људи. Русофилство, тј тачније ово обожавање руске државне моћи и гајење наде да ће нас осветити, уништило је српски менталитет. Независно потпуно од запада, руски деспотски поглед на свет је погубан и морамо га се ослободити ако хоћемо да икада буде боље.

@MiraC Nevezano sa deklaracije EU tj. i bez njih, vlade imaju primarni interes kako sa kompanijama koje bi da kopaju, tako i sa onima koje rude potražuju, radi daljeg korišćenja. U tom lancu stvaranja profita, vrlo lako se zaobilaze sve prepreke, koje bi stajale na putu. Zemlje tzv. trećeg sveta su dobar primer, jerbo nikakve deklaracije nisu prethodile invaziji rudarskih kompanija na njihove teritorije. Zbog čega bi tu Srbija bila izuzetak? Takvi dilovi se u banana državama prave u maloj grupi ljudi.

On je ovim efektivno vezao desničarsko telo uz sebe jer je uprkos protivljenju EU otišao na noge Putinu.

Čak i oni koji su simpatisali studente sad posle ovoga nemaju sumnju za koga će glasati na izborima.

Kao što rekoh opet će lagano dobaciti do 56%
Otišao je javno da podrži agresiju Rusije na Ukrajinu, a to podržava ogroman deo njegovog biračkog tela iako se o tome ne govori više u tolikoj meri.

Ja mislim da nece kopati....i nadam se da ce EU pokazati da ce i tako pomoci gradjanima da ne zaostravamo.
Neko napisa za EU novcane slavine, nesto mi se cini da ce ih zavrnuti ozbiljnije, nije obavezujuca, ali ne mogu da zamislim da imaju interes da ulazu u zemlju koja nazaduje po svim stvarima....

,,... Neko napisa za EU novcane slavine... ,,

Da čitao sam .... mislili da ce zavrtanje biti privremeno a nisu smislili koliko to privremeno ce trajati 1-2. ili 10 god
Pamtim i pred sankcisko i post sankcisko vreme...

Nadaju se da ce posle umesto slavina otvoriti šmrkove koj ce bljuvati novac...
Jeste bice i pečenih ševa
Na žalost ne samo da ti šmrkovi ne postoje vec ni tolikio novaca nemoguce je izbljuvati iz djepova koj sami kriziraju.....

Ako nastave naši da samozatvaraju sadašnje česme, radovace se posle i uspešnom curkanju.

Naljutio se pop na seljane pa sam sebi otsekao onu stvar....

Не знам шта Москва може да му да у смислу помоћи опстанка на власти. Русија је блокирана, што је већ данас виђено. Једва је стигао до тамо.

Biće posledica, ali kakvih...

EU je sposobna da uništi Srbiju i da značajno oteža život njenih građana. Dovoljne su dve stvari: uvođenje VIZA za građane Srbije i odlazak određenih EU kompanija iz Srbije. Da vidim sve Z-ovce kada im bude trebati viza za Grčku, Španiju... A mislite da će pad Vučića biti dovoljan za vraćanje u pređašnje stanje? Pa neće. Uslov da se vratiš na stari put biće priznanje Kosova, pristajanje na slabljenje RS-a i deklaracija o Srebrenici. Pazite šta vam kažem. Ovo Srbiji neće biti oprošteno. Veliki je bes EU zemalja na svoje građane svalio jedan ego manijak.

Veliki je bes EU zemalja na svoje građane svalio jedan ego manijak.
Hm...da li je?

Vrh