Šta je novo?

Izbori 2025

Да питају да као и њима Вучић скупи потписе?
Питање је да ли је СНС скупљао потписе опозиционим листама да им помогне, или да би уситнио разједињену опозицију.

Možemo li da prestanemo da glumimo Informer i da ne pratimo taj glupi avion, da li ide, da li se ukrcao, kojim putem, dokle je stigao, da li je sleteo, apsolutno nema potrebe za tim trovanjem mozga.

Probudite me ako padne, sve ostalo nije vest.

Bio sam poprilično siguran da će otići u Moskvu, ne toliko zbog toga što je to obećao Putinu, već zato što Srbiji ističe ugovor o gasnom snabdevanju krajem maja, te bez pristanka Putina Srbija bi ostala bez gasa s obzirom da većinski zavisi od njega.

Iako je najavljivana diverzifikacija snabdevanja time što će se uvoziti gas iz Azerbejdžana i spojiti na LNG terminal sa Bugarskom i Grčkom, i dalje imamo Putinovu omču oko vrata.

Inače je putinofilija i takozvano "evroazijatstvo" par ekselans priča Aleksandra Vučića - da Srbija bude orijentalna istočnjačka despotija sa njim na čeku, sa prinošenjem ljudskih žrtava i kanibalizmom kao maksimumu kojem se teži.

On je ovim efektivno vezao desničarsko telo uz sebe jer je uprkos protivljenju EU otišao na noge Putinu.

Čak i oni koji su simpatisali studente sad posle ovoga nemaju sumnju za koga će glasati na izborima.

Kao što rekoh opet će lagano dobaciti do 56%

On je ovim efektivno vezao desničarsko telo uz sebe jer je uprkos protivljenju EU otišao na noge Putinu.

Čak i oni koji su simpatisali studente sad posle ovoga nemaju sumnju za koga će glasati na izborima.

Kao što rekoh opet će lagano dobaciti do 56%

Vučić se u svemu što radi isključivo obraća svojim biračima i ograđuje svoje biračko telo, eventualno da prigrabi još koji mali procenat preostalih opoziciono nastrojenih desničara koji zapravo nikada ni nisu bili opozicija.

Sve izvan toga ga uopšte ne zanima.

Bio sam poprilično siguran da će otići u Moskvu, ne toliko zbog toga što je to obećao Putinu, već zato što Srbiji ističe ugovor o gasnom snabdevanju krajem maja, te bez pristanka Putina Srbija bi ostala bez gasa s obzirom da većinski zavisi od njega.
Za prethodne ugovore nije morao da ide na noge Putinu.
Zavšravao je to telefonskim putem.

Ko su ljudi koji tako razmisljaju? Ja ne poznajem nijednog. Na ovom forumu nisam video nijednog. Na reditu koji posecujem povremeno kao izvor informacija, jedno jako cudno i otrovno mesto, nisam video nijednog.
Forum i tviter odnosno X kao i reddit nisu realni pokazatelji stanja svesti nacije.

Van interneta je drugačija stvar.

Jel ti poznajes nekoga ko podrzava proteste ali je cuo za odlazak kod Putina i okrenuo se za 180 stepeni?
Da, gomilu njih.

Slikao bih ti sada viber grupu sa posla da me ne mrzi zbog slika i imena da editujem gde su oni što su do juče pisali "pumpaaaaaaj" danas u fazonu "to acooo, je*******i EU, tako to radi pravi predsednik"

Pri tom su to ljudi 40+ godina, radno sposobni, nisu penzosi.

Pa dobro, sumnjam da su oni i bili protiv SNSa u startu... nece odlaskom u Moskvu ista postici oko povecanja podrske.

Da, gomilu njih.

Slikao bih ti sada viber grupu sa posla da me ne mrzi zbog slika i imena da editujem gde su oni što su do juče pisali "pumpaaaaaaj" danas u fazonu "to acooo, je*******i EU, tako to radi pravi predsednik"
Te ljude je svakako delilo 2 crvene od zaokruzavanja SNS na glasackom mestu

A ja znam dosta ljudi koji su za saradnju s Rusima, a koji podržavaju proteste i ne bi nikad promenili stranu. Ti koji preleću očigledno u startu nisu bili odlučni. Iz iskustva znam da podrška protestima nema veze s geopolitičkim opredeljenjem. Znam dosta različitih slučajeva.

Мора се узети у обзир да је за доста Срба највреднији потез који неко може да направи онај који се перципира као курчевитост. Кад су студенти курчевити, такви су за студенте, кад вучић оде у Москву иако се ЕУ противи, онда су за њега. Нема потребе за икаквим дубљим објашњењем које укључује рационалност, политички правац, геополитичко опредељење, итд.

Vrh