Šta je novo?

Izbori 2025

Šta ima novo, jel se izašlo u susret posebnoj pahuljici sa 13 članova i 23 simpatizera da se sa njom posebno razgovara, zna li neko nešto?

Vratio sam se sa prvomajskog odmora koji sam proveo u provinciji kao veliki pesimista. Svi, apsolutno svi su za SNS. Imaju oni i internet i društvene mreže i TV kanale, ali džaba. Jesu za studente ali i za Vučića. Kako to može samo oni znaju.
Više puta sam nekim klincima, završavaju srednju školu, pametna deca koja otskaču od ostalih tamo, sugerisaa da gledaju inostranstvo. Jedan je odličan majstor,ide sa ocem da radi, veliki talenat i zlatne ruke, njemu sam posebno rekao da ne gubi vreme ovde, iako već sada dosta zarađuje. Momak sluša alternativni rok, ubiše ga narodnjaci po selu. Moj predlog je da pokušaju Holandiju, Skandinaviju, Španiju gde se manje zaradi ali lepo živi. Znači Evropa, neće ona da propadne iako propaganda tvrdi suprotno (ima je i na ovom forumu). Nema ništa od Rusije, ona je na putu propadanja i gubljenje snage, nad nama će Kina da vlada, oni se super razvijaju i postaće najbolji i najači, lepo grade i paze svoju zemlju, ali ne i kolonije.

Srbija ima jos jedan referendum, u slucaju poraza, tako ce i biti, odose svi. Zato se i ne sme dozvoliti ovoj rezimskoj opoziciji ni da pokusa da usere.
Da i meni ovo izgleda kako poslednja šansa. Mada život neće stati, šanse će uvek biti. Ali vreme ne može da se vrati, mladost se ne vraća.

Srbija ima jos jedan referendum, u slucaju poraza, tako ce i biti, odose svi. Zato se i ne sme dozvoliti ovoj rezimskoj opoziciji ni da pokusa da usere.
Ako nam je to sudbina ne možemo od toga pobeći. Normalni i pošteni će otići odavde i imati bolji život. Ovi što ostanu ovde će se podaviti u glibu koji su sami napravili.

Da i meni ovo izgleda kako poslednja šansa. Mada život neće stati, šanse će uvek biti. Ali vreme ne može da se vrati, mladost se ne vraća.
Moj ti je savet da hvataš prvu šansu. Možda ćeš imati i drugu, ali je mala verovatnoća za to. Ne samo za odlazak, za bilo šta u životu. Kada propustiš voz, pitanje da li će i kada doći sledeći.

Srbija je cela SNS, bez obzira na podršku studentima. Odlazak Vučića u Moskvu je poen koji može biti presudan. Jedan zagrljaj sa Putinom dovodi do zaborava svega što su loše napravili.

Meni je skroz ok da postoji i jedna država kao radikalska Srbija. Nekome to odgovara, mogli bi svi Šešelji širom sveta da dođu ovde.

Šapić gradonačelnik, svi bahati, kakvi zakoni, ljudska prava... to je za sisice...

Šta je Dobrice, sisice, rančić i u gradski prevoz buahahhaahaha jadnik, ja idem bembarom. Ukinuti sve pešačke da ne ometaju.

Jeste da bi brzo propali jer oni ne opstaju ako nemaju nekog da tlače, ali ono, njihov problem.

Žao mi je što je to baš morala država da bude, ali šta ćeš.

Nece svi otici, ali otici ce oni koji su nam najdragoceniji. I treba da odu. No, da ne mracimo, zato treba da pobedimo i tako ce i biti.

Da ne mračim, svi ključevi su u rukama EU. Ona jednim potezom može oterati SNS sa vlasti. Samo je pitanje da li oni to žele. Narod još uvek ne kapira da stabilnost Srbije zavisi od dobre volje EU-a. Oni veruju da je Vučič zaslužan što mogu da putuju po Evropi. Nisam optimista, iskreno. Ako bi i došlo do izbora, vodlila bi se žestoka kampanja protiv studenata. AV bi se predstavljao kao ruski čovek. Studenti su pro-EU. Napravio bi referendumsku atmosferu Rusija-EU I zapad. Sam odlazak u Moskvu je doveo do toga da se smire strasti. Zamislite tek posle 10-og, on će biti heroj za prosečnog Srbina.

Бирачко тело црвеноцрног чудовишта је у свом максимуму достигло 2,500,000 људи, и од тада константно и предвидиво опада, све до децембра прошле године, од када је кренуо суноврат. Али, они су и даље на 1,500,000 верних гласача, и још око 200,000-400,000 купљених/примораних/украдених/манипулисаних гласова. То је и даље велика и стабилна цифра, и не знам зашто се изнова изненађујемо што их и даље има. Ту су, али небитни су. Има их мање од 2,000,000.

Оно што је далеко битније је бирачко тело које је супротно оријентисано, а тренутно броји преко 2,500,000 људи. У референдумској атмосфери каква је тренутно, тај циљ је апсолутно достижан. Чак и 2,000,000 је довољно (не заборавите да је опозиција већ успела да достигне 1,5 милион), уз паметну селекцију мањинских изборних листа. Студенти су се показали изузетно организовано и паметно, и не треба сумњати да ће одиграти како треба кад су избори у питању. Опозиција је укапирала да било какво контрирање представља самоубиство, и као што сам већ поменуо, биће то све у реду.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da hvataš prvu šansu. Možda ćeš imati i drugu, ali je mala verovatnoća za to. Ne samo za odlazak, za bilo šta u životu. Kada propustiš voz, pitanje da li će i kada doći sledeći.

Srbija je cela SNS, bez obzira na podršku studentima. Odlazak Vučića u Moskvu je poen koji može biti presudan. Jedan zagrljaj sa Putinom dovodi do zaborava svega što su loše napravili.
Ne pričao o meni, ja sam prešao 40 godina i nisam spreman za napolju. Razmišljam o svojoj deci kao i ostaloj deci koja će ovde izguti vreme, talenat i živce

Човек читајући овај форум може да падне у депресију. Ја 15 година гласам увек за опозицију па опет нисам толико негативан и намрачен као појединци овде.

Много времена и енергије је изгубљено, али борба траје. Ко хоће да бежи, нек бежи, али нек не кука нон стоп.

Едит: СНС нема капацитет за придобијање нових гласача, а "грљење са Путином" је потез који је реално веома слаб у оваквој ситуацији.

Poslednja izmena:
Vratio sam se sa prvomajskog odmora koji sam proveo u provinciji kao veliki pesimista. Svi, apsolutno svi su za SNS. Imaju oni i internet i društvene mreže i TV kanale, ali džaba. Jesu za studente ali i za Vučića. Kako to može samo oni znaju.
Više puta sam nekim klincima, završavaju srednju školu, pametna deca koja otskaču od ostalih tamo, sugerisaa da gledaju inostranstvo. Jedan je odličan majstor,ide sa ocem da radi, veliki talenat i zlatne ruke, njemu sam posebno rekao da ne gubi vreme ovde, iako već sada dosta zarađuje. Momak sluša alternativni rok, ubiše ga narodnjaci po selu. Moj predlog je da pokušaju Holandiju, Skandinaviju, Španiju gde se manje zaradi ali lepo živi. Znači Evropa, neće ona da propadne iako propaganda tvrdi suprotno (ima je i na ovom forumu). Nema ništa od Rusije, ona je na putu propadanja i gubljenje snage, nad nama će Kina da vlada, oni se super razvijaju i postaće najbolji i najači, lepo grade i paze svoju zemlju, ali ne i kolonije.
1) Koja provincija?
2) Koje generacije?
3) Što se ovog ostalog tiče, bukvalno si uradio sve suprotno od onoga što studenti traže.

Човек читајући овај форум може да падне у депресију. Ја 15 година гласам увек за опозицију па опет нисам толико негативан и намрачен као појединци овде.

Много времена и енергије је изгубљено, али борба траје. Ко хоће да бежи, нек бежи, али нек не кука нон стоп.

Едит: СНС нема капацитет за придобијање нових гласача, а "грљење са Путином" је потез који је реално веома слаб у оваквој ситуацији.
AMIN!
Šta je sa ovim ljudima, kao da je zarazno, a i na mrežama krenule priče " nema smisla za opoziciju da je neće, i tu su dobri ljudi, sns krade nema izlaza..."
Šta li vam je danas?! Ajmo malo optimizma, maj mesec mi nikad jači. EU je reagovala, postoji neki razlog za bezaniju iz SAD, a u Moskvi je nas drzavni predstavnik sacekan od strane zamenika ministra....
Samo kad bi EU jos ozbiljnije pokazala koliko mi zapravo zavisimo od njeni zemlja pa odmah je moć manja

То ти је све до естетике и рецидива Титоизма. Који крај Србије је у питању ако није тајна?
Тај одлазак добрих преко где је боље је пумпање у корист хуље. Нама треба обрнути прицес.

1) Koja provincija?
2) Koje generacije?
3) Što se ovog ostalog tiče, bukvalno si uradio sve suprotno od onoga što studenti traže.
Šumadija i Toplički kraj, obišao svoj rodni kraj i malo tazbinu
Sve generacije, najviše penzionera naravno, ima i deviznih oni su najglasniji, ali i oni sredovečni.
žao mi je ako sam ugrozio njihovu kauzu, ali ja se u neki stvarima sa njima ne slažem (zborovi, kasno uključivanje političkih ciljeva, na blokadama vidim i neke čudne likove kojima nije mesto tu, ali da verujemo da su ubačeni). Imaju moju podršku, ali zadržaću izvesnu rezervu.

ај одлазак добрих преко где је боље је пумпање у корист хуље. Нама треба обрнути прицес.

Ah, dobro, znam ja to. ali ponekad je defetizam jači od mene.

И моја баба гледа Н1 паралелно са Информером, па се ипак плаши грађанског рата. Упао си махом у генерације које су учене да верују власти, да је воле, и којима је опозиција као појава страна, пошто су одгојени у једнопартијском систему.

Moja iskustva su drugačija, u malim mestima u kojima sam bio otkako je pala nadstrešnica nailazio sam na ljude koji otvoreno rafališu po SNSu i koji mi kažu da je otprilike pola mesta sada već protiv.

Sad, negde su održavali proteste, negde nisu, ali kažu mi da se i po selu tačno zna ko je za koga i koliko ih je. Odnosno ne izađu uvek svi na ulicu ali zna se dobro ko šta misli i ljudi to razmenjuju međusobno na dnevnom nivou.

Tako da ja sam zapravo po tom pitanju optimističniji nego pre pada nadstrešnice.

Naravno, nisu svi krajevi i mesta isti.

Vrh