Šta je novo?

Izbori 2024

To sto ga mrzim ne znaci da se necu sloziti kad povremeno uradi nesto racionalno.

Naravno, stoji cinjenica da tenzija sa Kosovom ne bi bilo da ih on nije napravio odnosno prolongirao.

Poslednja izmena:
Krši se osnovno ljudsko pravo po 10 put.. i već imamo i presude ustavnog suda da su neustavna bila sva ograničenja tj. odlaganja do sada... i onda ti nama kažeš da smaramo 😄

Šta sve ti pišeš i koliko pa ti nikad nisam rekao da smaraš... Iznesi svoj stav, svoje viđenje o čemu god hoćeš...

Jedan problem ne znači da svi ostali podjednako važni treba da čekaju. Ako je nekom stalno podgrevanje tenzija oko Kosova važno, nekome je važno da se održi skup... Ja bih pre rekao da je mnogima Kosovo dojadilo koliko se razvlači i njime manipuliše...

Nelecenom bi bilo pametnije da je umesto crtkanja na tabli glede budzeta, nacrtao i objasnio koliko murije i logistike je potrebno da se skoro cele nedelje odrzava niz manifestacija i cuva 20.000 ljudi dok je jedan deo naroda sve nervozniji i besnij(ne kazem da su u pravu, vec konstatujem), a na polju Kosova i svega sto ide uz njega (KZB i ZSO) postoje rastuce opasnosti od sukoba i prelivanja nestabilnosti.
Pa taj narod treba tu nervozu i bes da preusmeri na to Kosovo i druge daleko veće probleme u državi umesto na jednu paradu. Onda ne bi trebalo ni toliko logistike za organizaciju. Dakle nije problem u paradi, nego u nečemu drugom.

Pa smara zato sto tema krene u odredjenom smeru i udalji se od ponovne usiljene price o Prajdu a vas par opet vracate pricu na to. Eno i na temi Crna strana medalje pricasmo o nekoliko aspekata skolstva, ja izneo neka moja zapazanja, vidim da sam smorio ljude, i nista, idem dalje, neka pricaju o onome sto zele.

Mada jeste istina da je forum pun ucesnika i podzavalaca prajda, ali jeste istina i da je prethodna tema o tome na forumu zakljucana a da je u javnosti na to stavljena tacka i to je to. Ima valjda LGBTABCD1234 zajednica jos nacina komuniciranja pored ovog foruma...

Pa taj narod treba tu nervozu i bes da preusmeri na to Kosovo i druge daleko veće probleme u državi umesto na jednu paradu. Onda ne bi trebalo ni toliko logistike za organizaciju. Dakle nije problem u paradi, nego u nečemu drugom.
A šta, u drugim zemljama i gradovima nema policijskog obezbeđenja? :unsure: I nema zatvaranja saobraćaja i pratećih logističkih poduhvata?
A to i dalje ne menja činjenicu da je cela priča kao kada bi se Pera, Mika i Laza dogovorili da se kod Žike pravi žurka, a Žikino mišljenje i mogućnosti ko šljivi.

prethodna tema o tome na forumu zakljucana a da je u javnosti na to stavljena tacka i to je to. Ima valjda LGBTABCD1234 zajednica jos nacina komuniciranja pored ovog foruma...

Ti bi nas u geto neki... ;) ja sam deo beobuild zajednice, ne o kojim zajednicama ti govoriš... znam da je Igor zaključao temu al ne znam koja je javnost to stavila tacku...

A to i dalje ne menja činjenicu da je cela priča kao kada bi se Pera, Mika i Laza dogovorili da se kod Žike pravi žurka, a Žikino mišljenje i mogućnosti ko šljivi.

Previđaš da je Žika = Srbija a Pera, Mika i Laza mogu biti samo cimeri zajedno sa Žikom u tvojoj analogiji da bi imala smisla 😊

Jer ne idu oni kod nekoga nego prave žurku u svom stanu

Ma ja sam Hitler.

Pa nisam to rekao, al kažeš ne moramo baš ovde, može žurka i u 4 zida i na nekom posebnom forumu, a na prajd je i onako stavljena tačka... i mirna Bačka 😄

Tako izbija netrpeljivost iz tebe... 😄 A zašto, šta smo ti mi zgrešili...

Sve najbolji momci ovde gejevi... Myah, Luka, sve mirni, dobri momci... 😉 Kako uopšte može jedan gay da ti smeta da ga ne podržiš da slobodno prošeta... Stvarno ne razumem...

Geto se obično vezuje za naciste i Hitlera, tako da kapiram da sam za vas Hitler, čim neko piše tako. Avanzovao sam, više nisam Boško Obradović.

Jasno je da je to metafora za neko isključenje... stavio sam i smajli 😉

Naravno da ne mislim bukvalno da bi nas sve trajno pozatvarao.. tj. nadam se da je tako 😄

Ajde dali smo dovoljno materijala Igoru... hehe da vratimo temu na izbore..? mada tu sad neće dugo ništa da se dešava... vladu imaju da formiraju narednih mesec dana najmanje...

Ovaj dakle najavljuje parlamentarne izbore za 2 godine.. Vesić ga već opravdava-predsednik hoće da proveri volju građana..

Pre će biti da ne može da trpi i ovoliko opozicije u Skupštini, pa bi da ih satre za 1,5 god.. mislim, do juče nije imao nikakvu opoziciju, a sad se preračunao pa ih ima suviše za njegov ukus.

Isto tako, RTS se ranije oprvdavao za nepozivanje opozicije u emisije time što nisu u Parlamentu.. baš me zanima šta će biti sada, da li će možda pozvati poslanika Sinišu Kovačevića da nešto kaže, ili neke druge.. ili će biti kao i u prethodnih 10 godina, bez obzira da li neko sedi u Skupštini ili ne, za opoziciju mesta na Javnom servisu nema.

A šta, u drugim zemljama i gradovima nema policijskog obezbeđenja? :unsure: I nema zatvaranja saobraćaja i pratećih logističkih poduhvata?
Naravno da ima, kao i za svaku paradu/manifestaciju. Verujem da se u većim gradovima pravi mnogo veće obezbeđenje zbog terorističkih napada (ne samo za parade ponosa). Što opet ne znači ništa, za svaku paradu/šetnju/manifestaciju se mora obezbediti nekakvo obezbeđenje, sve se to mora platiti. Zato je moja poenta da u celoj situaciji nije ništa loše u održavanju ove manifestacije, nego je loše u stavu nekih ljudi koji su se toliko okomili na paradu kao da će doneti propast Srbiji, a eto svaki dan poražavajuće vesti iz svih mogućih sfera - politika, ekonomija, društvo, itd.

Malo kasnim ali da se vratim na naseg predsednika od juce i njegovu pricicu i saranje na tabli, da li je moguce da on navodi brojke koje mogu lako da se provere i nikome od novinara ne pada na pamet da ga pita a zasto kupujemo samo 2 milijarde jeftinog gasa a trosimo 3.2milijarde, i zasto kaze da smo uvek uvozili struju otkad postojimo kada se zna da je to teska laz, uvek smo bili samodovoljni osim kada se desavaju havarije kao sada sa Eps-om i usluznim pecenjem prasica po potrebi? Mislim da ne postoje vise 2 normalna novinara u Srbiji ukljucujucu neke koji su vec u penziji.

Ovaj dakle najavljuje parlamentarne izbore za 2 godine.. Vesić ga već opravdava-predsednik hoće da proveri volju građana..

Pre će biti da ne može da trpi i ovoliko opozicije u Skupštini, pa bi da ih satre za 1,5 god.. mislim, do juče nije imao nikakvu opoziciju, a sad se preračunao pa ih ima suviše za njegov ukus.
Ne smeta njemu briselska opozicija sa kojom se u svemu politički slaže, smeta mu to što u parlamentu postoji ijedan poslanik koji je protiv predaje KiM, sankcija Rusiji i EU. Već tokom izborne noći je na sav glas kukao koliko je Srbija "otišla udesno", vidi se ko mu je trn u oku.

Da su na izborima prešle cenzus samo stranke koje se u svojoj evropatofiliji takmiče sa SNS-om i SPS-om, ne bi on imao nikakav problem da sa njima igra ping-pong naredne 4 godine. Zna da mu od njih ne preti nikakva opasnost, politika im je ista, gazde su im iste, Vučić je tim gazdama apsolutni i nezamenljivi favorit već 10 godina, a Đilas, Moramo, Tadić, ona Čankova autonomaška koalicija su samo statisti.

Биће да се штелују по локалним изборима.

Ljudi iz organizacije EuroPride u neverici - kako moze jedan covek da izadje pred medije i "otkaze" skup, dok smo se mi, s druge strane, navikli na svakodnevno krsenje ustava od strane predsednika i na to da je njegova rec amin za sve.

Sada smo u situaciji da vidimo da li ce Pride ostati veran svojoj izvornoj svrsi , a to je - protest. Lako ga je odrzati u jednoj Spaniji, gde ljudi sa svojom decom izlaze da vide i ucestvuju na sarenoj festi.

Dakle, predsednika ne interesuje pravo i sloboda gradjana, vec je Pride jos jedan od onih stvari sa kojima moze da vaga, ucenjuje, nesto trazi od "zapada" za uzvrat.
Čak i da je zabrana SNS Prajda stvarno kršenje nečijih prava i sloboba, ne misliš li da je "malo" teže kršenje građanskih prava to što ova država već 10 godina uopšte ne raspisuje lokalne izbore u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan, kao i to što se građanima koji žive u tim opštinama od onda ne izdaju lične karte Republike Srbije, čime su oni zapravo građani drugog reda u odnosu na tebe i mene, a i u odnosu na te što misle da će svi problemi ovog društva biti rešeni ako im se dozvoli da (polu)goli prošetaju centrom Beograda?

Možda je lako to održati u jednoj Španiji, koja se sa teroristima tipa ETA ili UČK obračunava tako što ih hapsi i likvidira, a kralj i premijer Španije se sa njihovim terorističkim liderima ne sastaju i sa njima ne pregovaraju kao sa sebi ravnima, nego na njih šalju policiju i vojsku, kao što bi to radila i svaka druga normalna država. Dok se ova država godinama povlači pred šiptarskim teroristima i narko-dilerima, mislim da imamo i većih problema od toga da li će Čale Brnaba i njegova supruga paradirati Beogradom.

Poslednja izmena:
Pa nisam to rekao, al kažeš ne moramo baš ovde, može žurka i u 4 zida i na nekom posebnom forumu, a na prajd je i onako stavljena tačka... i mirna Bačka 😄

Tako izbija netrpeljivost iz tebe... 😄 A zašto, šta smo ti mi zgrešili...

Sve najbolji momci ovde gejevi... Myah, Luka, sve mirni, dobri momci... 😉 Kako uopšte može jedan gay da ti smeta da ga ne podržiš da slobodno prošeta... Stvarno ne razumem...
Да си ти мени жив и здрав, на форуму се, колико ја пратим (а ја пратим све што може да се броји), аутовало преко 11 особа.

Parada treba da bude protest. Ako misle da su im ugrozena prava, zna se kome se obracas da se zalis i koga treba da kritikujes - Vladu i predsednika.

Dakle, umesto zurke i paradiranja, treba da naprave protest za svoja prava i upucivanje kritika i trazenje zahteva.

Time bi dobili vecu podrsku i simpatije gradjana i ispali bi nevidjene carine, a ne da partijaju sa Brnabickom po ulicama Beograda.

Čak i da je zabrana SNS Prajda stvarno kršenje nečijih prava i sloboba, ne misliš li da je "malo" teže kršenje građanskih prava to što ova država već 10 godina uopšte ne raspisuje lokalne izbore u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Kosovska Mitrovica i Zvečan, kao i to što se građanima koji žive u tim opštinama od onda ne izdaju lične karte Republike Srbije, čime su oni zapravo građani drugog reda u odnosu na tebe i mene,
Prava jednih, ne iskljucije prava drugih. Koliko puta ovo mora da se ponavlja? Mogli bi do sutra da nabrajamo kako je nesto A mnogo prece od neceg B, te samim tim B treba da se zanemari, da ne postoji, ali to nema smisla. Protivljenje odrzavanju Prajda se uvek na kraju svodi na homofobiju i mrznju prema zapadu, kako god okrenes. LGBT se ne smatraju legitimnim i punopravnim gradjanima Srbije, vec nekim stranim telom, i zbog toga ce uvek biti nekog izgovora zasto Prajd ne treba da se odrzi, uvek ce (latentni) homofobi da izmisle nesto "prece".

Zabrana prajda je krsenje - ustava Srbije i Evropske konvencije o ljudskim pravima, ako to ikog vise zanima.

Dakle, umesto zurke i paradiranja, treba da naprave protest za svoja prava i upucivanje kritika i trazenje zahteva.

Pa izgleda da ce tako i biti 😏

Teшко да лгбт заједница код нас има капацитет да организује демонстрације.

Zabrana prajda je krsenje - ustava Srbije i Evropske konvencije o ljudskim pravima, ako to ikog vise zanima.
A koje kršenje ustava ima teže negativne posledice po širu zajednicu, to što je u Beogradu zabranjena parada, ili što je Vučić Briselskim Sporazumom srušio ustavni poredak Srbije, ukinuo sve državne institucije na delu teritorije gde su pre toga normalno funkcionisale, i svojim antiustavnim delovanjem omogućio Šiptarima da 1. septembra proteraju 60.000 Srba sa severa KiM, i ko zna koliko njih rane ili ubiju?

Što se parade tiče, u ustavu piše da javni skup može biti zabranjen, ukoliko postoji opasnost za javno zdravlje, nacionalnu bezbednost i javni moral. Aktuelna epidemija Majmunskih Boginja među LGBT populacijom i potencijalno slanje ogromnih snaga policije da štite paradu dok za to vreme 200 kilometara odatle haraju šiptarski teroristi, itekako jeste ugrožavanje javnog zdravlja i bezbednosti ove države. A ako marširanje polugolih muškaraca koji se međusobno pipaju, grle i ljube u usta ulicama Beograda nije atak na javni moral, ja onda ne znam šta jeste?

Vrh