Šta je novo?

Izbori 2024

Не постоји градација кршења правног поретка, сваки вид кршења Устава је недопустив тако да је 'ватање за Косово ништа више до обичне крадикалске диверзије ("а да ја вас нешто питам"). Ако ти је заиста стало до Устава и правног поретка бранићеш и параду и Косово будући да је до сада Уставни суд сваки пут прогласио забране параде противуставним. Како он има једини овлашћење да тако нешто пресече твоје мишљење да ли је шетња геј особа кроз град "атак на јавни морал" је сасвим небитно. Поготово што ниједном нисам чуо да се буниш против стрејт особа који се по Ади Циганлији пипају, грле и љубе у уста. То није напад на јавни морал?

Мајмунске богиње се не преносе шетњом нити ће их ико добити само зато што је на паради. Доказано је да се не шире чак ни контактом коже већ у највећем случају сексуалним путем што ће рећи да је то као изговор за забрану шетње бесмислено. Такође, до сада је мајмунским богињама заражено преко 48.000 људи на свету а умрло је читавих 13. Толико нама у Србији дневно људи умре од респираторно преносивог ковида па не видим да си се до сада бунио против литија или СПЦ скупова.

Да десничари у Србији нису толики лицемери дошли би да подрже параду 17. септембра у одбрани Устава а да левичари нису толики лицемери користили би параду да захтевају и радна права и права мањина угрожених на Косову. Но нама је већина људи саможива и немарна према правном систему док њима не гори под гуз**** а они који су спремни ишта да раде су страни плаћеници, што руски што западни.

Uf uf uf... evo ga Fridman u novom naletu inspiracije.

Pitam se samo gde si bio onomad u decembru da tako pozivas na jedinstvo u odbrani Ustava i borbi protiv Vuciceve autokratije... Nego si bitisao ovde na forumu i perfidno se podsmevao svakome ko je isao na blokade i nadguravao se sa kordonima, a i sa batinasima u Sapcu. I usput si recitovao Fridmanovske pamflete kako ce Srbija da procveta od iskopavanja litijuma i belosvetskih korporaotpada sa podebljim dosijeima i kontroverzama koji su najureni iz nekoliko zemalja.

Anarho-kapitaljara nekome deli lekcije o kolektivizmu i solidarnosti. pfftt...

Poslednja izmena:

A koje kršenje ustava ima teže negativne posledice po širu zajednicu, to što je u Beogradu zabranjena parada, ili što je Vučić Briselskim Sporazumom srušio ustavni poredak Srbije, ukinuo sve državne institucije na delu teritorije gde su pre toga normalno funkcionisale, i svojim antiustavnim delovanjem omogućio Šiptarima da 1. septembra proteraju 60.000 Srba sa severa KiM, i ko zna koliko njih rane ili ubiju?

Što se parade tiče, u ustavu piše da javni skup može biti zabranjen, ukoliko postoji opasnost za javno zdravlje, nacionalnu bezbednost i javni moral. Aktuelna epidemija Majmunskih Boginja među LGBT populacijom i potencijalno slanje ogromnih snaga policije da štite paradu dok za to vreme 200 kilometara odatle haraju šiptarski teroristi, itekako jeste ugrožavanje javnog zdravlja i bezbednosti ove države. A ako marširanje polugolih muškaraca koji se međusobno pipaju, grle i ljube u usta ulicama Beograda nije atak na javni moral, ja onda ne znam šta jeste?

Ne postoji nikakva opasnost po javno zdravlje, bezbednost, ni moral. Da postoji, parade bi bile otkazane sirom Evrope, a i kod nas bi mnogi drugi skupovi bili otkazani, sto se nije desilo ni za vreme najgore kovid pandemije. To je, opet, izgovor iza cega stoji obicna homofobija. Licemerno je izmisljati sve te sporedne razloge, mislim da su posteniji oni koji otvoreno kazu da nece paradu, jer im se gejevi gade. Sve ovo ostalo: pandemije, moral, deca, zapadni placenici... sve su to lazi. koje se koriste samo u slucaju parade ponosa, odnosno, samo se u tom slucaju ovako deluje.

Ako je Vucic ista protivustavno uradio u vezi sa Kosovom, neka se onda organizuje skup iskljucivo povodom toga, a da se lgbt ne spominju.
Sto se konkretno bezbednosti tice (da ekstremisti ne bi napali ucesnike parade), otkazivanje je povlacenje pred skupinom nasilnika i poraz drzavnih institucija. Verujem da niko ne zeli da zivi u takvoj drzavi. Ja bih prvi rizikovao svoj zivot da se pojavim tamo, kao sto hocu, jer smatram da je u ovom momentu prisustvo na paradi ponosa najveci patriotski cin.

U Srbiji je SVE jedna konstrukcija. U biti NIKOG NISTA ne interesuje, ali postoje interesne zone koje deluju da bi se ljudi pokrenuli.
Litije su ishod delovanja vlasti, BIA-e, crkve i ruskog uticaja, koje slobodno mogu nazvati "silama mraka". Dovoljno je videti kakvi ljudi dolaze tamo i sve je jesno.
Ovo je, mozda, na ivici teorije zavere, ali se ti i takvi ljudi najvise loze na to, pa tako pristaju da budu deo neceg veceg od svoje postojece mizerije.

Jasno je i da u ovom sukobu neko treci ima najvise koristi. Znamo i ko i da nije prvi put da su desnica i levica, ovakve kakve jesu, dovedene na krv i noz, dok jedan covek ne presece svojom odlukom i tako sebe odrzi na apsolutnoj vlasti (Makijaveli za pocetnike).
Da ne bi opet upali u tu zamku, najbolje bi bilo da se parada ponosa odrzi onako kako je planirano, a da skupovi za Kosovo (koji trenutno ne postoje) nemaju nikakve veze sa paradom. Pa neka svako bira sta mu na srcu lezi. Milsim da bi to bilo najgore za vlast, jer tako ne bi imali kontrolu nad situacijom.

Litije su ishod delovanja vlasti, BIA-e, crkve i ruskog uticaja, koje slobodno mogu nazvati "silama mraka". Dovoljno je videti kakvi ljudi dolaze tamo i sve je jesno.
Isto se može reći i za parade.

Gej parade u Srbiji su ishod delovanja gej organizacija, NVO i zapadnjačkih ambasada, koje se slobodno mogu nazvati silama opičenosti. Dovoljno je videti kakvi ljudi dolaze tamo i koliko tamo ima gej Srba i sve je jasno.

Gej parade okupljaju 500 Srba, litije okupljaju 5 do 20 hiljada. Ostatak Srbije, preostalih 6,8 miliona, među koje spadaju i drugi gejevi, se ne identifikuje ni sa jednima ni sa drugima, samo mu je pun kufer da mu neko stalno na silu nešto nameće i pravi cirkus ni iz čega.

A ja lično smatram velikim licemerčinama sve koji nisu išli na prethodne uspešne i mirne parade od 2014. naovamo a sada bi da idu samo zato što će im doći drugari iz Evrope, pa da im se dodvore i pokažu, ko poslednji podanici. Takođe smatram licemerčinama sve koji ovde drobe o jedinstvu i Ustavu a u decembru 2021. i julu 2020. su ćutali i pravili se ludi.

Poslednja izmena:
Isto se može reći i za parade.

Gej parade u Srbiji su ishod delovanja gej organizacija, NVO i zapadnjačkih ambasada, koje se slobodno mogu nazvati silama opičenosti. Dovoljno je videti kakvi ljudi dolaze tamo i koliko tamo ima gej Srba i sve je jasno.
Mislim da je nerealno da porediš i stavljaš u isti koš paradu i bilo koju drugu sličnu manifestaciju, sa ovim litijama i sličnim šetnjama. Na jednom se eksplicitno promoviše ljubav, prihvatanje, podržavaju prava, a na drugom je sve kontra - i to pod pokriljem nekih vrednosti koje se na kraju ni ne spominju na manifestaciju, nego se uzdiže nasilje, ratovi i slično.

Kada se pogledaju razlozi održavanja, finansijeri, kolovođe i učesnici, i možda najbitniji faktor - popularnost i podrška od strane većeg dela naroda - i gej parade i litije protiv gej parade imaju jako puno sličnosti. Za mene su to prikazi karijerista i ekstremista ispranih mozgova na dve suprotstavljene strane.

Znate sta je problem? Sto Ana Brnabic seta sa njima i jos nose transparent ,,Ana je sa nama".

E, pa, ne zanima me uopste ko si i sta si, gadi mi se svako ko seta sa tom zenom i svaki protest gde ne bi bila izvizdana pa mirno oterana sa skupa.

Druga stvar je sto oni nju prihvataju jer je gej. Pa gori su od homofoba, rasista i ostalih idiota. Ako si gej, nema veze ko si i sta si, sa nama. Iskljucivost maksimalna.

Gde je tu ravnopravnost za koju se navodno bore?

Ja na paradu gledam kao i na svaki drugi protest, e, to je ravnopravnost.

Bas me briga za njihovo seksualno opredeljenje, oni su osobe A, koje se bore za stvar B i to bi trebalo da traze od osoba C.

Ako je B ispravan svakog cu podrzati. Ovde A i C se lizu i setaju zajedno,a B ni ne postoji.

Apsolutno sam protiv zabrane, ali mi se i gade i ne mogu da podrzim.

To i meni zapada za oko, stiče se utisak da kada su dve osobe istog homoseksualnog opredeljenja, nije im problem da zanemare sva druga neslaganja pa i nelogičnosti i udruže se protiv svakog ko ne misli kao oni. Fazon mrzimo se i prozivamo mimo parade (gej organizacije i država) ali kad smo na paradi, sve je kul i svi smo jedno, u borbi i inaćenju protiv svih ostalih.

Znači vrlo promenljivi i nedosledni principi, koji se menjaju i savijaju u zavisnosti od situacije i potrebe.
Slično kao sa modernim levičarima. Kad treba da se brane prava radnika, nigde ih nema. Ali kad treba da se promovišu SJ i PC, onda su svi ko jedan.

Citam juce da je onaj nekadasnji organizator prebijen i da je pobegao u Kanadu.

Pa LBGT zajednica mora da shvati da ga je prebila drzava. Drzava stvara takve ljude i atmosferu u drustvu, vec deset godina su na vlasti. Nisu ni vlasti pre bile bolje ili nesto znacajno bolje, da se razumemo.

A ako se vec desilo, a moze i u Svajcarskoj da se desi, drzava mora da ih pohapsi i osudi javno u najkracem roku pa posle da dobiju najstroze kazne da vise nikom tako nesto ne pada na pamet.

Za sta se LBGT bori, cemu sluzi parada? Ne razumem, sta je cilj, da se istrebe svi koji ne masu duginim bojama?

Drzava je krivac za sve njihove probleme pa sto mesta praznih.

Zato protesti moraju da budu izrazito anti-rezimski.

Ne moze Brnaba setati sa njima. Pa gde ona jos seta, sa SNSovcima i LBGTovcima, nigde vise ne bi bila dobrodosla. Naravno, ne pozivam na nasilje, samo kazem da bi bila izvizdana tj.u sustini se ni sama ne bi pojavila jer bi znala da je ljudi tu ne vole.

Tako da, ja sam nivo iznad LBGTovaca po pitanju ravnopravnosti. Boli me bas uvo sa kim spavate, ne gotivim vas jer setate sa Brnabom 😁

Тачно, прајд није усмерен против власти која је одговорна да осигура права и безбедност свим грађанима, већ испада као гурање прста у око обичном свету и верницима са појединачним провокацијама.

Tako da, ja sam nivo iznad LBGTovaca po pitanju ravnopravnosti. Boli me bas uvo sa kim spavate, ne gotivim vas jer setate sa Brnabom 😁
1661772800907.png

Ovo je Lenjin objavio pa će bolje objasniti odakle mu... 🙂

Naravno da bi većina LGTB izviždala premijerku i naravno da većina LGBT reaguje i na ostale nepravde, kršenja prava, da nisu imuni na sve to, osećaju na svojoj koži sve to isto kao i drugi ljudi + problemi sa kojima se suočavaju LGBT osobe...

Premijerka je gost na paradi, ne ide da je linčujemo ako se pojavi ali da ona uzima zaslugu za stanje ljudskih prava u društvu, uzuma je u najnegativnijem mogućem svetlu i toga smo svi svesni, tako da tu nema razlika...

Mi se 20 godina bavimo pitanjem šetnje, slobode okupljanja (na Benderovu radost), na šta bre to liči više 🙂

Ja samo jer nemam društvene mreže i ne pratim toliko medije, nadam se da neću promašiti datum tog skupa, idem na ulicu kao što sam išao i mnogo puta ranije iz različitih razloga... Kakav crni otkazan prajd...

Ja bih da obrnem priču da ste vi zaista za to da idemo protiv države bili biste zajedno sa nama na ulici, pogtovo jer sada Brnabe sa nama nema i neće biti...

Vezano za organizatore skupa, ja idem na skup baš to što kažeš protiv države, najčešće i ne znam da li ga je Ne davimo Beograd oganizovao, ili još 23 organizacije zajedno sa njima i ko ih sve finansira sa zapada i da li će na kraju da se obrati i Tadić koga će svi izvizdati... To nije razlog da mene kao učesnika skupa neko poistovećuje sa svima njima.

Ne mogu ulaziti u svačiji motiv, mnogi organizatori su dobro uhlje*******ljeni i vode ih kojekakvi motivi... Ali da, ljudi idu na pride jer su nezadovoljni državom u kojoj žive i nemaju ni najmanje simpatije prema ovakvoj premijerki

Da je ove godine organizovana ista parada kao 2014, kao 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019, 2/3 ovogodisnjih problema i rasprava ne bi bilo. I tada su bile parade pa osim ponekog nalozenog tinejdzera huligana, nikakvih incidenata nije bilo a narod bi gundjao o tome par dana i onda presao preko toga.

Inace, sloboda okupljanja i izrazavanja ne podrazumeva drzanje pola grada u blokadi nekoliko uzastopnih dana zaredom, usred pocetka skolske godine.

Taksi mafija koja je 2019. blokirala grad na slican nacin, na slicnoj povrsini i u slicno doba godine, je tada dobila mnogo gori tretman a uz to ih je zamrzeo veliki deo ljudi i rado presao na alternativne servise. Izvojevali su pirovu pobedu, i sami sebi okrnjili imidz.

A u slucaju gej parada, cim neko izrazi i najmanje verbalno nezadovoljstvo biva proglasen za Hitlera, a gej ljudi u Srbiji se predstavljaju kao jedini ljudi koji u Srbiji imaju neki problem ili muku.

Poslednja izmena:
I ovi su bas usmereni na borbu za ljudska prava i skretanje paznje na probleme gej zajednice. Ubilo se koliko se zalazu za gej zajednicu i vladavinu prava. Uopstene provociraju nikog, samo zele svoja osnovna prava...
parada-ponosa-29-09-2014-provokacija-1.jpg

To i meni zapada za oko, stiče se utisak da kada su dve osobe istog homoseksualnog opredeljenja, nije im problem da zanemare sva druga neslaganja pa i nelogičnosti i udruže se protiv svakog ko ne misli kao oni. Fazon mrzimo se i prozivamo mimo parade (gej organizacije i država) ali kad smo na paradi, sve je kul i svi smo jedno, u borbi i inaćenju protiv svih ostalih.
To je neki goli minumum konsenzusa i medjusobne solidarnosti koji postoji (mada sumnjam i u to), mogli bi ostali nesto od toga da nauce.
LGBT ljudi nisu neko cudoviste sa 100 glava koje guta malu decu, vec skupina totalno razlicitih grupa i individualaca, kojima je puna kapa da budu diskriminisani i nevidljivi.
Ovo uvek moram da objasnjavam kao da pricam malom detetu.

Imati autovanu lezbejku za premijerku zato nije mala stvar, ali ona je dolazila dok je jos uvek bila "friska", sada cisto sumnjam da bi se opet pojavila na paradi. Mada joj se verovatno nista ne bi desilo, jer je sustina parade ponosa - protest protiv svakog nasilja. Sa civilizacijske tacke i nije tako lose, s obzirom da je ipak rec o Srbiji.

I nemojte vise da relativizujete situaciju kao da su litije i parada "dve strane istog novcica" i sl. Podrske litijama su oni koji prete nasiljem, prete da ce doci da bacaju bombe i pucaju u ucesnike prajda, a ne obrnuto.
Litijasi sjasite vec jednom sa slucaja.

Kod vas ne postoji ni koncept minimuma ni koncept maksimuma. Vi ste naviknuti i vaspitani da samo trazite i trazite, sve dok se ceo svet ne prilagodi i ne potcini vama i vasim zeljama i potrebama.

To vazi kako za gej organizacije i njihove simpatizere, tako i za moderne levicare u globalu (posto su to srodne mase). Vas zabole za obicne prosecne ljude, zabole vas za kolektiv i zabole vas za siru zajednicu u kojoj zivite. Vama su bitni samo vasi razmazeni prohtevi i satro utopijske a realno dikatorske ideje i pogledi na svet.

Inace ti i Lenjin se dzabe blamirate i ispadate jos smesniji nego sto jeste, jer ja nisam nikakav litijas niti me briga za SPC.

Ne treba mi BIA/Vucic da mi kaze da sam posten,
Niti SPC/Radikali/Nocni vukovi da li Srbin sam uopste.

Pogledajte prilog 143926

Ovo je Lenjin objavio pa će bolje objasniti odakle mu... 🙂

Naravno da bi većina LGTB izviždala premijerku i naravno da većina LGBT reaguje i na ostale nepravde, kršenja prava, da nisu imuni na sve to, osećaju na svojoj koži sve to isto kao i drugi ljudi + problemi sa kojima se suočavaju LGBT osobe...

Premijerka je gost na paradi, ne ide da je linčujemo ako se pojavi ali da ona uzima zaslugu za stanje ljudskih prava u društvu, uzuma je u najnegativnijem mogućem svetlu i toga smo svi svesni, tako da tu nema razlika...

Mi se 20 godina bavimo pitanjem šetnje, slobode okupljanja (na Benderovu radost), na šta bre to liči više 🙂

Ja samo jer nemam društvene mreže i ne pratim toliko medije, nadam se da neću promašiti datum tog skupa, idem na ulicu kao što sam išao i mnogo puta ranije iz različitih razloga... Kakav crni otkazan prajd...

Ja bih da obrnem priču da ste vi zaista za to da idemo protiv države bili biste zajedno sa nama na ulici, pogtovo jer sada Brnabe sa nama nema i neće biti...

Vezano za organizatore skupa, ja idem na skup baš to što kažeš protiv države, najčešće i ne znam da li ga je Ne davimo Beograd oganizovao, ili još 23 organizacije zajedno sa njima i ko ih sve finansira sa zapada i da li će na kraju da se obrati i Tadić koga će svi izvizdati... To nije razlog da mene kao učesnika skupa neko poistovećuje sa svima njima.

Ne mogu ulaziti u svačiji motiv, mnogi organizatori su dobro uhlje*******ljeni i vode ih kojekakvi motivi... Ali da, ljudi idu na pride jer su nezadovoljni državom u kojoj žive i nemaju ni najmanje simpatije prema ovakvoj premijerki
Ja te ne poistovecujem.

Niti mesam organizatore i ucesnike.

No, da sam na primer muzicar, ne bih isao na protest za veca prava muzicara koji organizuju Zeljko Mitrovic, Dinkic, Karleusa i Bora Corba, a pridruzi im se i Brnaba da podrzi.

Mada ne bih ni zamerio ko ode i to vidi kao neki legitiman nacin borbe, verovatno u smislu - bolje ista nego nista. Da se cujemo i vidimo.

Sto se tice da se ja prikljucujem paradi, nema to veze sa LBGT zajednicom, nisam ti ja neki aktivista, bio sam protiv uvodjenja policijskog casa i na blokadi Gazele. Nista licno, ali ne odem ni da podrzim prosvetne radnike ili poljoprivrednike ili sta ti ja znam...

U sustini, sta hocu da kazem, da LBGT zajednica treba prvo sama bolje da se organizuje i nadje bolji nacin borbe za svoja prava pa onda da izlazi na ulicu.

Ne vidim sta su parade donele. Vucic je naredio svojim psima da se obuzdaju, ali uvek moze da ih pusti sa lanca i da imamo krv na ulicama. Nista se situacija nije promenila. Sto naravno nije krivica LBGT zajednice, ali ako rezultati njihovog aktivizma ne postoje, onda mora da se sedne i vidi sta i kako dalje i da se menjaju stvari.

Misljenja sam da bi gej parada danas bila krvavija nego 2001.godine kada bi bila organizovana kao tada tj.toliko lose bezbedonosno organizovana.

Ne vidim sta su parade donele. Vucic je naredio svojim psima da se obuzdaju, ali uvek moze da ih pusti sa lanca i da imamo krv na ulicama. Nista se situacija nije promenila. Sto naravno nije krivica LBGT zajednice, ali ako rezultati njihovog aktivizma ne postoje, onda mora da se sedne i vidi sta i kako dalje i da se menjaju stvari.

Onda mora da se izađe na ulicu. Ja starno ne znam ko vodi LGBT organizacije. A ono što mene izvodi na ulicu ovog puta je da ne može niko a pogotovo ne bahati Vučić na konferenciji za štampu to da otkazuje... To je kao što sam i rekao kapitulacija države pred nasilnicima i očigledno je da imaju razlog zašto taj sloj trpe, tolerišu, hrane da postoji... Drakče je rekao nešto više o tome... E ja sam protiv toga i ovoga puta ću izaći iako na prajdove nisam išao al na dosta drugih protesta jesam...

Inace, sloboda okupljanja i izrazavanja ne podrazumeva drzanje pola grada u blokadi nekoliko uzastopnih dana zaredom, usred pocetka skolske godine.

Naravno, zato se država razračuna sa nasilnicima na vreme i nema blokada... Inače koliko sam čuo šetnja je bila planirana jedan dan, a ostalih dana su bile predviđene neke druge aktivnosti...

Taksisti su čini mi se izvojevali svoje... U ovom društvu mora da se izađe na ulicu ukoliko želis neku promenu...

Inače školska godina počinje 1. septembra.

Vas zabole za obicne prosecne ljude, zabole vas za kolektiv i zabole vas za siru zajednicu u kojoj zivite. Vama su bitni samo vasi razmazeni prohtevi i satro utopijske a realno dikatorske ideje i pogledi na svet.

Teške generalizacije, koje nisu vredne komentara 😉

Ne sme, bre, on nista da zabrani. Bice prica, nebitno da li se ja slazem ili ne, posao drzave je da zastiti sve svoje gradjane bla bla... Oni popustaju svima koji izadju, steta sto smo glupi i ne koristimo i steta sto nemamo bolje lidere u svim grupacijama.

...

I nemojte vise da relativizujete situaciju kao da su litije i parada "dve strane istog novcica" i sl. Podrske litijama su oni koji prete nasiljem, prete da ce doci da bacaju bombe i pucaju u ucesnike prajda, a ne obrnuto.
Litijasi sjasite vec jednom sa slucaja.
И ако се не слажем са организацијом литија против Еуропрајда, не могу да прихватим овакве квалификације. Премда се тамо сигурно јесу чуле и речи мржње, сасвим супротне Христовим јеванђелима, сигуран сам да став већине није подршка било каквог насиља према ЛГБТ популацији нити неком виду дискриминације, осим ако под дискриминацијом не рачунате одузимање права на грађански брак истополним паровима који би омогућио усвајање деце или на пример промоција ЛГБТ идеја у школству. Наравно у сваком скупу најгласније се чују они најекстремнији ставови, али то не значи да их већина присутних подржава.
Што се тиче саме идеје Еуропрајда, када би сматрао да је његов главни циљ борба против дискриминације сексуалних мањина ја би их подржао (вероватно не својим присуством, али свакако на форуму). То да дискриминација заиста постоји не спорим. Пошто на форуму има доста "аутованих" (11 колико је @GOJE избројао) чули смо доста личних примера дискриминације које свакако треба решити (мада ми онај пример са кредитом уопште није јасан). Потпуно подржавам решевање свих тих примера дискриминације, али не видим да ће то ишта да се реши Еуропрајдом, а мислим да појединим промотерима уопште то и није циљ већ повећање раздора, провокација и исмевање било каквих верских и традиционалних ставова (од којих већина нема везе са односом према ЛГБТ).
Мени цео тај део НВО који безусловно подржава Еуропрајд, делује да агресивно покушава да мења јавно мњење дисквалификацијама свега што се и најмање не слаже са њиховим ставом. Што се тиче истополног брака који би омогућио усвајање деце то се никако не може сматрати основним правом, и његово увођење мимо става већинске Србије не би било демократско. Исто тако, онда када већински став буде да треба дозволити овакав брак, било би недемократски не увести га. А зашто се усвајање детета не може сматрати основним правом, пре свега јер деца нису нека некретнина које ће употпунити неку заједницу, тј усвајање се не дешава превасходно да би родитељи имали децу већ да би деца имала родитеље. Да ли је боље да децу васпитавају геј парови или стрејт, то је немогуће доказати, и своди се на став друштва а знамо какав је став нашег друштва.
Да се вратим на почетак, не мислим да је забрана параде добра, мислим да је требало пустити исту, али ми се исто тако не свиђа ни једноумље либералног НВО окружења које "на нож" дочекује сваки види критике и не хвали на сва звона параду.

Naravno, zato se država razračuna sa nasilnicima na vreme i nema blokada... Inače koliko sam čuo šetnja je bila planirana jedan dan, a ostalih dana su bile predviđene neke druge aktivnosti...
Utoliko još gore. To znači da ne bi bilo dovoljno da 5.000 pandura obezbedi pojas od par blokova u Beogradu na oko 12-16 sati (oni su obično na pozicijama od rano ujutru do kasno uveče dana održavanja parade) nego bi bilo potrebno još bar 4 puta više, da bi se obezbedile hiljade turista i nekoliko događaja i povorki širom Srbije, kroz nekoliko dana. Verujem da je MUP za one masovne povorke do Novog Sada i drugih mesta imao u planu i da diže helikoptere i stavlja oružane pratnje, jer se nikad ne zna šta sve može da se desi a ne žele da se obrukaju pred hiljadama stranaca.
Taksisti su čini mi se izvojevali svoje... U ovom društvu mora da se izađe na ulicu ukoliko želis neku promenu...
Izvojevali su svoje kada je država videla da ljudi počinju da ih mlate i da stvar dolazi do tačke ključanja. Ovaj incident sa opkoljavanjem na Savskom trgu, i patrolom murije koja je tu manja od makovog zrna (jer su se usrali kad su videli koliko ljudi želi da isprebija taksiste, a njih dvojica pandura bez podrške) je bio poslednjeg dana blokade. Tog dana je pao dogovor između taksi mafije i države. Ali su zato taksisti od tada napravili mnogo neprijatelja, a CarGo i sličnim servisima porasla je popularnost i traženost kao nikada pre.
Inače školska godina počinje 1. septembra.
Hvala ti na otkrovenju, nisam znao. A jel znaš možda, da li 12. septembar spada u period aktivne školske godine? I jel si znao da se školska godina završava krajem juna? To znači da gej organizacije imaju prozor od čak dva meseca da prave svoje parade i povorke, ali one to ne žele. One hoće da bude usred septembra, kao što su taksisti hteli da njihove blokade budu usred oktobra. I jedni i drugi hoće da to traje danima. I jedni i drugi se čude što ih mrzi skoro cela Srbija.
Teške generalizacije, koje nisu vredne komentara ;)
Ne, generalizacije su kada neke sramote od članova kače na temama satirične slike Putina valjda u nadi da će mene to nešto da trigeruje. Kada mi jedan svaki drugi dan šalje uvredljive i nasrtljive poruke u inbox, da mi poruči koliko me ignoriše i koliko ga baš briga za moje mišljenje, a ne može da prestane da se bavi mnome i mojim postovima. Generalizacije su kada isti taj i još par drugih ovde pričaju da svako ko je protiv EVROPSKE NEDELJE PONOSA je automatski i protiv održavanja gej parade poput one iz 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019. Generalizacije su i to kada iste te osobe pričaju kako svako ko ima bilo šta protiv gej organizacija i politikanata, automatski ima i protiv običnih gej osoba. Generalizacije su i kada takvi plitki umovi misle da ako je neko protiv toga da Beograd stoji paralisan nedelju dana zbog Evropske nedelje ponosa, da je automatski zilot ili fanatik SPC i da ide na Litije da ga tamo vode Amfilohije i Noćni Vukovi. I Nikanor, ili kako se već zove, ne znam ni sam pošto mi je toliko bitan i toliko se družim s njima i SPC da ne znam ni koji od njih je ovde a koji u Crnoj Gori, eto toliko su mi bitni svi ti iz SPC... Ali to naravno neće sprečiti tvoje kolege da me uguravaju u isti koš sa njima.

Hajde, pričaj mi još malo o generalizaciji, molim te.

A usput pogledaj malo postove i stavove svojih kolega na ovoj i susednoj temi, i šta sve oni predlažu i zastupaju. Šta bi oni radili svakome ko ne misli kao oni, kakve bi oni zakone doneli, kako oni vide svakog ko se ne slaže sa njima, na šta bi nas sve silili da govorimo i mislimo da se oni pitaju, i tako dalje i tako dalje. Ne zaboravi da tu ima i pojedinaca koji bi mrtvi ladni rekli kako postoje Hrvatska i Ukrajinska nacija, ali Srpska ne postoji. Kao i to da ih ima koji se busaju da su bog zna kakvi levičari, aktivisti i borci za narod i pravdu, a u životu kurblom nisu mrdnuli za svoju zajednicu niti otišli na bilo koji protest ili aktivizam.

Tako da hajde Noki, pričaj mi još malo o generalizaciji. Naravno, ne izostavi deo gde sam izvodiš zaključak da svako ko ne želi da gleda EVROPSKU NEDELJU PONOSA u Beogradu, bi vas sve automatski strpao u logore. Pardon, u getoe. Posle dodaj još malo, dodaj kako bi(h) vas/ih kastrirao, pa onda posle kao Kailan dodaj da sam ja taj tip ljudi koji je gejevima zagorčavao živote prethodne godine, pa onda otidite korak dalje pa napišite i kako sam gurao trolejbuse na pandure i gejeve. Jer znam da to tako ide. Kao što je više puta rečeno i potvrđeno - daj im prst, tražiće ti šaku. Daj im šaku, tražiće ti ruku. Odbij da im daš bilo šta nakon XY popuštanja, i prozvaće te da si Hitler.

Poslednja izmena:
Да се вратим на почетак, не мислим да је забрана параде добра, мислим да је требало пустити исту
Trebalo je da dopuste samo ono što je bilo i 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019. Licemerima i folirantima iz Evrope da jasno poruče: ''mi imamo uslove, organizaciju i logistiku za jedan dan manifestacija, i to u jednom gradu. Budite tu X.X.2022. i učestvuje u toj paradi, a za sve ostalo sami snosite odgovornost, jer Srbija i njene institucije nisu planirale da budu domaćin Evroprajda 2022.''

I da završe na tome. I garantujem da bi 3/4 rasprava i podela u narodu nestalo, odnosno nikad se ne bi ni desilo.

Jel smo imali mi rasprave ovde na forumu a i u javnosti oko parade 2017? Oko parade 2018? Oko parade 2019? Ne. Ako ne računamo tradicionalna verbalna prepucavanja gej organizacija i fanatika i desničara, ničeg drugog masovnog nije bilo. Pa znači nije problem sama lokalna parada. Problem je kada Kurte i Murte iz inostranstva, uz saradnju sa jednom zainaćenom manjinom karijerista u Srbiji, odluče da će da se pravi ogromna žurka kod nekog, a da se taj neko ništa ne pita.

A možda bi čak i ta ideja o EVROPSKOJ NEDELJI PONOSA u Beogradu lakše prošla da je zakazana i zamišljena u periodu jula i avgusta. Ali ne... Isto kao i taksi mafija, oni znaju da će najviše besa i reakcija da izazovu kada to sprovedu u toku školske godine i kada su se svi ljudi uveliko vratili s odmora a Beograd napunio. I ne, oni neće uspešnu paradu pa i nedelju u julu. Oni hoće neuspelu paradu i nedelju sa mnogo buke, konflikta, besa, zle krvi, inaćenja i proklinjanja usred septembra. I svako ko se ne slaže s time, on je kombinacija Hitlera koji bi da ih trpa u getoe i pravoslavnog talibana kome su SPC i Rusija isprali mozak. I tačka. I mož' ti da pričaš šta god hoćeš, džaba ti. Za njih, ti si Hitler. Tako im najlakše. Samo lupiš etiketu Hitlera i ne samo što si ispao faca u svojim i očima svojih pajtaša, nego ne moraš dalje da učestvuješ u raspravama, jer kada nekoga proglasiš Hitlerom to implicira da se s njim ne može i ne treba razgovarati i pregovarati, i onda im super, ne moraju da troše vreme i reči na argumente, nego samo lupe etiketu, cancel-uju osobu i to je to. Ultimativni čit koud za izbegavanje svake rasprave i samim tim svake odgovornosti za bilo šta.

Vrh