И ако се не слажем са организацијом литија против Еуропрајда, не могу да прихватим овакве квалификације. Премда се тамо сигурно јесу чуле и речи мржње, сасвим супротне Христовим јеванђелима, сигуран сам да став већине није подршка било каквог насиља према ЛГБТ популацији нити неком виду дискриминације, осим ако под дискриминацијом не рачунате одузимање права на грађански брак истополним паровима који би омогућио усвајање деце или на пример промоција ЛГБТ идеја у школству. Наравно у сваком скупу најгласније се чују они најекстремнији ставови, али то не значи да их већина присутних подржава.
Што се тиче саме идеје Еуропрајда, када би сматрао да је његов главни циљ борба против дискриминације сексуалних мањина ја би их подржао (вероватно не својим присуством, али свакако на форуму). То да дискриминација заиста постоји не спорим. Пошто на форуму има доста "аутованих" (11 колико је
@GOJE избројао) чули смо доста личних примера дискриминације које свакако треба решити (мада ми онај пример са кредитом уопште није јасан). Потпуно подржавам решевање свих тих примера дискриминације, али не видим да ће то ишта да се реши Еуропрајдом, а мислим да појединим промотерима уопште то и није циљ већ повећање раздора, провокација и исмевање било каквих верских и традиционалних ставова (од којих већина нема везе са односом према ЛГБТ).
Мени цео тај део НВО који безусловно подржава Еуропрајд, делује да агресивно покушава да мења јавно мњење дисквалификацијама свега што се и најмање не слаже са њиховим ставом. Што се тиче истополног брака који би омогућио усвајање деце то се никако не може сматрати основним правом, и његово увођење мимо става већинске Србије не би било демократско. Исто тако, онда када већински став буде да треба дозволити овакав брак, било би недемократски не увести га. А зашто се усвајање детета не може сматрати основним правом, пре свега јер деца нису нека некретнина које ће употпунити неку заједницу, тј усвајање се не дешава превасходно да би родитељи имали децу већ да би деца имала родитеље. Да ли је боље да децу васпитавају геј парови или стрејт, то је немогуће доказати, и своди се на став друштва а знамо какав је став нашег друштва.
Да се вратим на почетак, не мислим да је забрана параде добра, мислим да је требало пустити исту, али ми се исто тако не свиђа ни једноумље либералног НВО окружења које "на нож" дочекује сваки види критике и не хвали на сва звона параду.