Pa da, ali pajsad, ne poštuju "službeno pismo" a od čega - kao što smo upoznati i ne da nam se da zaboravimo - je počela cela naša propast....Viralna fotografija na kojoj je Vulin sa osobom koja na šlemu ima slovo Z je autentična - Istinomer
Viralna fotografija koja prikazuje ministra unutrašnjih poslova Srbije pored osobe sa simbolom Z na kacigi je autentična. Provera fotografije različitim alatima za digitalnu forenziku ne pokazuje da je bilo koji elemenat fotografije naknadno ubačen ili digitalno izmenjen. Analiza Istinomera i...www.istinomer.rs
Možda je Z kao Žandarmerija
Ispada ovakve vrste ranije nije bilo.Класична ложана, ништа посебно и вредно пажње. Јбг шта сте очекивали, да ће у жандармерији бити људи проевропских либералних вредности?
Tu se već razmimoilazimo, mislim da je jugonostalija mnogo kompleksnija tema od toga, kao što je i sama SFRJ mnogo kompleksnija. I pritom, na kraju krajeva, ta Juga i nije nastala 1945 već 1918. Znam nekoliko ljudi koji su sposobni da određene stvari kod SFRJ kritikuju, a određene poštuju. I koji ne dozvoljavaju da im bilo ko prodaje priče da će na ovim prostorima biti ili bi bilo nešto drastično bolje i drugačije da je bilo ovo uređenje, ili ona država, ili onaj političar u zadnjih 100 godina (dobro, sem izuzetka Slobe, on je stvarno bio kancer). Sve u svemu, ne mislim da loženje na militarije i stroge hijerarhije mora da ima veze sa jugonostalgijom, niti da se ova vlast drži na tronu zbog jugonostalgije. Drži se zbog nekih naopakih odlika kolektivnog mentaliteta na ovim prostorima, koji su stariji i od Juge, i od Tita, i od komunizma i od kapitalizma. Ali to je već druga tema.Ne bi bio narod ovde jugonostalgičan, da podsvesno ne zna da ovakvi 'kalibri' ne bi bili na položajima u državi široj od ove naše Zadruge.
Što je bilo loše zbog...?Главаш је био прво јуришник у време Ђиласа, беше заслужан за расељавање нехигијенског насеља испод Газеле.
Класична ложана, ништа посебно и вредно пажње. Јбг шта сте очекивали, да ће у жандармерији бити људи проевропских либералних вредности?
Kad će ljudi ovde shvatiti da hrvate nije sramota zbog njihove ustaske povijesti, nego baš suprotno, ponosni su.Званични знак специјалне јединице МУП Хрватске АТЈ Лучко, прво бело поље на шаховници..
Pogledajte prilog 141273
Pogledajte prilog 141275
Иста екипа 1990.
Pogledajte prilog 141277
Poznajem dosta Hrvata i ni jedan nije ustaša... da jesu, ne bih bio prijatelj sa njima, naravno.Kad će ljudi ovde shvatiti da hrvate nije sramota zbog njihove ustaske povijesti, nego baš suprotno, ponosni su.
Šta kažu tvoji prijatelji na to što veliki broj Srba i dalje ne može da ostvari imovinska prava u Hrvatskoj i što im se na sve moguće načine otežava pribavljanje dokumentacije potrebne za regulisanje prava iz radnih odnosa?Poznajem dosta Hrvata i ni jedan nije ustaša... da jesu, ne bih bio prijatelj sa njima, naravno.
Ne treba generalizovati narode.... kao što to neki rade sa nama Srbima.
A u vezi ovih fotografija ATJ Lučko, morao sam da ih malo izguglam, nije me mrzelo... ovo im nije zvaničan simbol jedinice (u današnje vreme), fotografije su sa neke proslave "domobranskog rata", kada su i nosili šahovnicu "po ustaški". Debili u svakom slučaju, ali stvari treba staviti u pravi kontekst.
Што се тиче Жандармерије МУП Србије таква јединица демократској земљи није потребна.
Ovde se slave cetnici, drze opela kojekakvim ljoticima i slicno, za svece proglasavaju hitleroljupci i deklarisani mrzitelji Jevreja tipa velimirovica, odvratno rasisticko ''Z'' je na svakom koraku, kao i ona svinjska glavurda sa sajkacom gore, antisemitske pretnje (recimo dr Konu)..... tako da je isti q. i u HR i u SR.Treba ponekad i stvari da se gledaju iz drugog ugla, recimo da ne ulazimo u to da li se fasizam jos uvek neguje u Hrvatskoj, to je njihova stvar/sramota.
Šta kažu tvoji prijatelji na to što veliki broj Srba i dalje ne može da ostvari imovinska prava u Hrvatskoj i što im se na sve moguće načine otežava pribavljanje dokumentacije potrebne za regulisanje prava iz radnih odnosa?
Btw poznajem i ja neke Hrvate, dobre i poštene ljude, po ubeđenju socialdemokrate, ali sve mi se čini da su oni teška manjina.