Šta je novo?

Izbori 2024

Класична ложана, ништа посебно и вредно пажње. Јбг шта сте очекивали, да ће у жандармерији бити људи проевропских либералних вредности?

Možda je Z kao Žandarmerija
Pa da, ali pajsad, ne poštuju "službeno pismo" a od čega - kao što smo upoznati i ne da nam se da zaboravimo - je počela cela naša propast.... ;)

Класична ложана, ништа посебно и вредно пажње. Јбг шта сте очекивали, да ће у жандармерији бити људи проевропских либералних вредности?
Ispada ovakve vrste ranije nije bilo.

P.S.
Ima i pro-zapadno orijentisanih u Žandarmeriji, nisu svi tamo Šešeljevi i Slobini đaci. Raznoliko je, kao i svaka veća grupa ljudi. Kao što imaš žešćih ložana na rusko i pravoslavno, imaš ložana i na sve zapadnjačko i američko. A nađe se i poneki normalan i umeren, koji je tu samo da odradi posao i dobije platu.

Poslednja izmena:
E, velika pobeda Vučića, Hrvati pokleknuli, ipak će ući u Hrvatsku.... ali će morati kao i svaki drugi šef neke strane države.... :rolleyes:

Evo Grci se dure što ih naši nisu obavestili o tovaru u avionu.

Samo me nešto baš briga za njihovo durenje, pošto im je državni aparat uvek bio i ostao kancer isti, ako ne i gori nego naš. A i taj isti aparat zadnjih godina sve više okreće leđa Srbiji.

Eh, da je Julin jedini... Pun je SNS malih nelečenih crnokošuljaša.

Darko Glavaš, vrhovni komandant Beokom servisa :ROFLMAO:
62158_krizni-stab-28072021-0066-1024x683.jpg

Ima i desert verziju:
164546_darko-glavas-printscreen-youtube.jpg

Ne bi bio narod ovde jugonostalgičan, da podsvesno ne zna da ovakvi 'kalibri' ne bi bili na položajima u državi široj od ove naše Zadruge.

Званични знак специјалне јединице МУП Хрватске АТЈ Лучко, прво бело поље на шаховници..

254884_92924757_254884_263273242_41091322_1848393151894302_6628758297358893056_n.jpg

254884_92924757_254884_263273242_IMG_4209-e1536361161265.jpg

Иста екипа 1990.
254884_322165998_84573910_137975981023548_8937613740799426560_o.jpg

Poslednja izmena:
Шта се Грци буне, ЕАСА је дала дозволу авиону да лети, а авион припада америчкој компанији базираној у Кијеву.

Главаш је био прво јуришник у време Ђиласа, беше заслужан за расељавање нехигијенског насеља испод Газеле.

Ne bi bio narod ovde jugonostalgičan, da podsvesno ne zna da ovakvi 'kalibri' ne bi bili na položajima u državi široj od ove naše Zadruge.
Tu se već razmimoilazimo, mislim da je jugonostalija mnogo kompleksnija tema od toga, kao što je i sama SFRJ mnogo kompleksnija. I pritom, na kraju krajeva, ta Juga i nije nastala 1945 već 1918. Znam nekoliko ljudi koji su sposobni da određene stvari kod SFRJ kritikuju, a određene poštuju. I koji ne dozvoljavaju da im bilo ko prodaje priče da će na ovim prostorima biti ili bi bilo nešto drastično bolje i drugačije da je bilo ovo uređenje, ili ona država, ili onaj političar u zadnjih 100 godina (dobro, sem izuzetka Slobe, on je stvarno bio kancer). Sve u svemu, ne mislim da loženje na militarije i stroge hijerarhije mora da ima veze sa jugonostalgijom, niti da se ova vlast drži na tronu zbog jugonostalgije. Drži se zbog nekih naopakih odlika kolektivnog mentaliteta na ovim prostorima, koji su stariji i od Juge, i od Tita, i od komunizma i od kapitalizma. Ali to je već druga tema.

Poslednja izmena:
Jeste kompleksan fenomen, ali ima delom i ovoga: vide ljudi da ovakve dileje nigde drugo nisu na vlasti.

Главаш је био прво јуришник у време Ђиласа, беше заслужан за расељавање нехигијенског насеља испод Газеле.
Što je bilo loše zbog...?
Most je bio u opasnosti od rušenja i morao je da se temeljno rekonstruiše, a oni su dobili alternativni smeštaj...

5 tvojih vezanih postova je u istom tonu pa mi je prva asocijacija bio onaj dokumentarc o Smajlovićki - kraljica relativizacije...

Zvučiš kao njen dobar đak...

Kad će ljudi ovde shvatiti da hrvate nije sramota zbog njihove ustaske povijesti, nego baš suprotno, ponosni su.
Poznajem dosta Hrvata i ni jedan nije ustaša... da jesu, ne bih bio prijatelj sa njima, naravno.
Ne treba generalizovati narode.... kao što to neki rade sa nama Srbima.

A u vezi ovih fotografija ATJ Lučko, morao sam da ih malo izguglam, nije me mrzelo... ovo im nije zvaničan simbol jedinice (u današnje vreme), fotografije su sa neke proslave "domobranskog rata", kada su i nosili šahovnicu "po ustaški". Debili u svakom slučaju, ali stvari treba staviti u pravi kontekst.

Ради се о годишњици оснивања јединице.

Поента је била у томе да је стари грб специјалне јединице МУП Хрватске АТЈ "Лучко са првим белим пољем, који се и данас користи у протоколарне сврхе (наравно, имају и борбени нарукавни знак са неким паралелним муњама)..
Es5k5fqXIAQCPOw.jpg

највише "вуче" грб на терористичке организације ХНАО..

И нико из ОВЕ државе и њене јавности да се сети да поводом тога протествује.

EBCwavmWsAIBvoP.jpg

Што се тиче Жандармерије МУП Србије таква јединица демократској земљи није потребна.

Poslednja izmena:
Poznajem dosta Hrvata i ni jedan nije ustaša... da jesu, ne bih bio prijatelj sa njima, naravno.
Ne treba generalizovati narode.... kao što to neki rade sa nama Srbima.

A u vezi ovih fotografija ATJ Lučko, morao sam da ih malo izguglam, nije me mrzelo... ovo im nije zvaničan simbol jedinice (u današnje vreme), fotografije su sa neke proslave "domobranskog rata", kada su i nosili šahovnicu "po ustaški". Debili u svakom slučaju, ali stvari treba staviti u pravi kontekst.
Šta kažu tvoji prijatelji na to što veliki broj Srba i dalje ne može da ostvari imovinska prava u Hrvatskoj i što im se na sve moguće načine otežava pribavljanje dokumentacije potrebne za regulisanje prava iz radnih odnosa?

Btw poznajem i ja neke Hrvate, dobre i poštene ljude, po ubeđenju socialdemokrate, ali sve mi se čini da su oni teška manjina.

Treba ponekad i stvari da se gledaju iz drugog ugla, recimo da ne ulazimo u to da li se fasizam jos uvek neguje u Hrvatskoj, to je njihova stvar/sramota. Ako nesto bude znacajno uradjeno slazem se da reagujemo ali vecinu stvari mozemo da ignorisemo. Meni mnogo vise smeta sto mi nemamo muzej zrtava genocida, moze i samo srpskih zrtava iz Drugog svetskog rata. Samostalni smo 30 godina, nema vise izgovora bratstvo i jedinstvo nam ne da. To je prava sramota, sto nemamo spisak svojih gradjana stradalih u ratu takodje. Pogledajmo na sta lici Sajmiste. Najvecu sramotu i nepostovanje zrtava Jasenovca cinimo mi sami, jer prstom nismo mrdnuli da ih ispostujemo, muzejima, spomenicima i negovanjem secanja. Osim politickih prepucavanja sa bivsom bracom iz regiona, sto je gore nego da smo ih zaboravili.

Treba ponekad i stvari da se gledaju iz drugog ugla, recimo da ne ulazimo u to da li se fasizam jos uvek neguje u Hrvatskoj, to je njihova stvar/sramota.
Ovde se slave cetnici, drze opela kojekakvim ljoticima i slicno, za svece proglasavaju hitleroljupci i deklarisani mrzitelji Jevreja tipa velimirovica, odvratno rasisticko ''Z'' je na svakom koraku, kao i ona svinjska glavurda sa sajkacom gore, antisemitske pretnje (recimo dr Konu)..... tako da je isti q. i u HR i u SR.

Šta kažu tvoji prijatelji na to što veliki broj Srba i dalje ne može da ostvari imovinska prava u Hrvatskoj i što im se na sve moguće načine otežava pribavljanje dokumentacije potrebne za regulisanje prava iz radnih odnosa?

Btw poznajem i ja neke Hrvate, dobre i poštene ljude, po ubeđenju socialdemokrate, ali sve mi se čini da su oni teška manjina.

Vidi, nisu mi rekli ništa o tome jer nismo ni pričali na tu temu, ali su mi rekli da je rat sranje, da nikome ne žele ništa loše, da o Srbima i bilo kojem drugom narodu nemaju loše mišljenje, da ne žele ništa tuđe i da im je jasno da im je 90-tih najgora bag** zavladala državom a da ih danas vode sitni kriminalci.
Ja se sa takvim ljudima kapiram.
I mislim da sam sve rekao, ne bih dalje.

И овај топик је чудо, живота ми. Крене се с критиком сподоба на власти - једног на "Ву" и друготг на "Ву" - и заврши се теолошком расправом на тему да ли постоје добри људи међу Хрватима.

Нема много наде да се избегне неко свеопште уништење.

Vrh