Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438901#p438901:1c265mpz je napisao(la):
tragac » 10 Mar 2017 03:31 pm[/url]":1c265mpz]Mislim da to zavisi i ko si i šta si, ne treba zanemariti ni faktor identifikacije pojedinačnog birača sa kandidatom. Ne prepoznajem se u Jankoviću, jer promoviše elitizam, eliti ne pripadam, a i ekonomski program onih koji ga podržavaju je identičan ekonomskom programu SN. Jeremić je dete crvenog tajkuna, uvek je rastao u raskoši, nije imao mnogo prilike da vidi bedu, isromaštvo, da razume na pravi način probleme obespravljenih. Ostale neću ni da komentarišem, Maksimović iliti Beli je jednostavno drugačiji, izdvaja se iz tog kleptomanskog i izdajničkog mulja.

Ne identifikujem se ni ja s Jankovićem, previše tu ima nekog šmeka "kruga dvojke" u onom lošem smislu reči, crvene buržoazije... Ali opet, sve to je u principu zlatno u poređenju sa Gospodarem, Boškićem, Vojvodom i Sunđer Bobom.

E sad još samo Beli. Najsimpatičniji. Da smo neka Finska, glasao bih za njega sigurno. Ovako, pitam se šta bi bilo bolje po sve nas: Beli predsednik ili ipak Saša predsednik. I ne mogu da se odlučim. Ali siguran sam, ponavljam, obojica su 100 puta bolji od ostalih i neće biti greška glasati u prvom i drugom krugu za bilo kog od njih. A Radule levitira tu između raja i pakla.

Jeremiću kampanju radi Zoran Čičak osnivač JUL-a, a glavni advokat mu je Vladimir Todorić koji je za vreme DS-a žario i palio, te je učestvovao i u jednom nameštenom javnom konkursu za NVO koji mu je namestilo ministarstvo trgovine i njegovi drugari iz DS-a. Fina ekipa...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438904#p438904:1aaxbnnm je napisao(la):
CASTELBIANCO » 10 Mar 2017 03:54 pm[/url]":1aaxbnnm]A Dr. Miroljub Petrovic? Bato... pa da vidis :D :D

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Dr se piše bez tačke na kraju. Ko ne zna pravopis srBskog jezika ide pod mač!

Ko god pobedi bitno je da Srbija prepozna nova globalna kretanja, koja su prošle godine prepoznale Amerika i Britanija. Pokazalo se da su homogene države poput Rusije i Kine, mnogo politički (a biće i ekonomski) stabilnije od građanskih, multikulturalnih, međurasnih na Zapadu. Ko god pobedi bitno je da sledi te nove tendencije da ne bi kao sa Slobom 90ih imali probleme zbog kretanja u spurotnosti od celog sveta. EU to ne vidi i svakim danom tone u sve veće i veće probleme. Nažalost Vučić je većim delom povinovan Nemačkoj, a o Jankoviću, Jeremiću i Čedi da ne govorim. Stoga je od velike važnosti da probriselska politika doživi debakl, kako bi se Srbi priključili novom kretanju sveta.

Ja vas sve još jednom pitam, ne isto, ali slicno pitanje...Da li zaista verujete da ce pobedom nekog drugog kandata osim Aleksandra Vučića, stvari u Srbiji krenuti da se menjaju na bolje? Da li mislite da ce posle njega doci neki bolji?

Ili vam je ova cela prica za..bancija kojom ubijate vreme?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438910#p438910:1mmbm9x4 je napisao(la):
Sarajevska » 10 Mar 2017 04:29 pm[/url]":1mmbm9x4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438901#p438901:1mmbm9x4 je napisao(la):
tragac » 10 Mar 2017 03:31 pm[/url]":1mmbm9x4]....
E sad još samo Beli. Najsimpatičniji. Da smo neka Finska, glasao bih za njega sigurno. Ovako, pitam se šta bi bilo bolje po sve nas: Beli predsednik ili ipak Saša predsednik. I ne mogu da se odlučim. Ali siguran sam, ponavljam, obojica su 100 puta bolji od ostalih i neće biti greška glasati u prvom i drugom krugu za bilo kog od njih. A Radule levitira tu između raja i pakla.
Pa da bismo postali poput Finske treba prvo da pokažemo da smo sposobni da razmišljamo mimo onoga što nam serviraju mediji. A Beli je upravo takva snaga.

16938932_604147443126549_9139617260420566199_n.jpg

Neverovatno koliko je mračan i neharizmazičan ovaj Janković. Kao neki lik iz 1984. koji preti sa ovih plakata. Ovo brat i ja je kraljevski, al' opet nekako nije za šire mase, kapiram da će više ljudi ovo skapirati kao nekakav napad na Ruse. Sve je previše krugodvojkaški, predvidjam mu debakl(5,6 posto).

U to ime, Ave Beli!

Vucko ne radi kampanju Jeremicu vec Jankovicu taj Cicak.
A ne znam da l
ste videli Parovic je podneo kandidaturu, to je jedno naprednjacko g***o za koje ni rodjena majka ne bi glasala. Kako pratimo kampanju u Agenciji, ni ja jednom mestu i Srbiji nije uoceno da skuplja covek glasove...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mada, ako ovlaš pogledate kako danas tvituje Zoran Čičak, osnivač JUL-a, a kako tvituje neki od spin doktora suprotne strane, sa pedigreom, recimo Nebojša Krstić Idol, još će Čičak ispasti jedan relativno simpatičan čikica...
Zoran Čičak je makar imao petlju da se izgubi na 20 godina i da sa te distance napravi comeback, a sada je zajašila ekipa koja očigledno ne razlikuje političku i kliničku smrt...

Meni se ne svidja što se Janković sastao sa žutima, a sve njegove pristalice zajedno sa žutima rade kampanju protiv DJB. Svi su odjednom zaboravili šta su žuti sve radili i Radulović postao neprijatelj koji "deli opoziciju". Kao što ovi iz DJB uvek kažu: "Kad mešaš čisto i prljavo, uvek dobiješ prljavo", tako je meni sad Janković "prljav".

Koliko imamo kandidata do sad ko je taj parovic

Jedino znam da necu glasati za Vucica.
Sad, Jankovic ili Vucina, mozda ipak pre Jankovic.
Moze da racuna na 6 glasova iz moje kuce.

Trenutno ima 4 proglasena, 2 koja su podnela i jos nekoliko u prikupljanju. Vucic skuplja potpise za nekoliko kandidata jos, danas su u Smederevu skupljali snsovci za Canka?!?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Skupljaju za sve kako su dobri samo da im se obije o glavu

Danas u RTS-ovom drugom dnevniku u izbornom bloku nije bilo Belog. A napravio je takav spektakl u Kragujevcu.

Priča mi bratov sin (18 godina) da će svi njegovi drugari da glasaju za Belog.

Iskreno, to je jedini način da se klinci aktiviraju za izbore.

Ljudi, ako niste već dali svoj potpis za nekog predsedničkog kandidata, imate još ova dva dana vikenda da se pocimate i date potpis za Belog. Ako ne možete da stignete na red, onda u subotu posetite neku notarsku kancelariju da potpis overite pojedinačno, pa u nedelju samo predajte tamo gde se potpisi skupljaju.
Režim će jedva dočekati da obori kandidaturu Belog, nakon što preda knap 10.000 potpisa, a nekima se nađe falinka. U mom slučaju su promašili broj lične karte na obrascu, na svu sreću notarski pomoćnik je primetio grešku i poslao nas da ispravimo. Ipak je jasno ko je jedini u amaterskoj kampanji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438990#p438990:3hdg7qeh je napisao(la):
loyola » 10 Mar 2017 10:20 pm[/url]":3hdg7qeh]Vucic skuplja potpise za nekoliko kandidata jos, danas su u Smederevu skupljali snsovci za Canka?!?!

Ne sumnjam da je istina, ali uprkos naporu ne mogu da prodrem u logiku ovakve SNS kombinatorike. Čak i glas za Čanka, ili bilo kog Vučićevog satelita je korak ka većoj izlaznosti i korak ka drugom krugu.

Jedino ako je plan da Čanak i njemu slični dobiju zadatak da pozovu da se NE GLASA za opozicionog kandidata u drugom krugu. Mada ni tome ne mogu da raspoznam racionalnu svrhu - u čemu je korist od režimskih satelitskih kandidata u drugom krugu, ako ne čine direktnu korist Vučiću u prvom krugu?

Ili će im zadatak biti da svoju kampanju koriste za direktno pljuvanje po ostalim opozicionim kandidatima?
Da šire strah od ulaska Šešelja u drugi krug i time pružaju pokriće za akciju "pozajmljivanja" Vučićevih glasova Šešelju, u cilju nameštanja drugog kruga sa starim "omiljenim opozicionarom"?
Opet mi je teško da zamislim. Da vladajući kandidat transferiše čak 10% glasova omiljenom opozicionaru da bi ga progurao u drugi krug? Sumanuto, tako nešto još niko nije čak ni u Srbiji pokušao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439009#p439009:526e08gt je napisao(la):
astrodule » 10 Mar 2017 11:12 pm[/url]":526e08gt]Da li postoji ijedan normalan razlog da potpise overavaju samo notari!?!?

Naravno da ne, ali to izlazi iz okvira čak i ove relax teme.
Uglavnom, to je gotovo, pale karte, cela opozicija se povinovala tim pravilima i pristala da trči izbornu trku pod tim uslovima. Uostalom to je, nažalost, izglasala legitimna većina u Skupštini Srbije za koju je neko, nažalost, u dosadašnjem sazivu glasao.

Meni samo nije jasno sta su cekali 3 godine kad su znali da ce to stupiti na snagu...

Eh, šta su čekali... Budimo realni, opozicija je gubila sve izbore protekle tri godine...
A i niko nije očekivao da će se desiti ovaj ekstrem, da je period za skupljanje potpisa za predsedničkog kandidata skraćen bukvalno na deset dana, tako da bukvalno notari mogu da budu usko grlo koje presuđuje da li je neko skupio potpise u roku...
Bojkot takvih izbora takođe nije bio opcija, našlo bi se dovoljno vajnih opozicionara da trče i bojkotovanu predsedničku trku - Čanak, Čeda i razni drugi koji bi se oduševljeno "žrtvovali" i trčali trku "kad je teško"...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438953#p438953:tzmnygf5 je napisao(la):
Beki » 10 Mar 2017 07:38 pm[/url]":tzmnygf5]

Neverovatno koliko je mračan i neharizmazičan ovaj Janković. Kao neki lik iz 1984. koji preti sa ovih plakata. Ovo brat i ja je kraljevski, al' opet nekako nije za šire mase, kapiram da će više ljudi ovo skapirati kao nekakav napad na Ruse. Sve je previše krugodvojkaški, predvidjam mu debakl(5,6 posto).

U to ime, Ave Beli!
Miislim da postoji diskoncepcija toga sta je "gradjanski", a sta "narodski" i da su ova dva pojma u sukobu. Ako je neko obrazovan, pristojan i pre svega demokrata (ne DS demokrata, vec autenticni) u Srbiji, ne treba odmah da ga kategorizujemo u "krug dvojke". Neko ko je iz Vranja ili Subotice, a deli isti sentiment i vrednosti, bi se uvredio, jer je sve manje-vise isto, sem dijalekta.

S druge strane, kada se kaze "narodski" tu tek sledi uvreda za zdravu pamet, jer likovi poput Velje Ilica, Palme, Karica, Vucica.. to shvataju kao nesto vulgarno, neotesano, kao da su ljudi polu-retardirani, po principu "ko je glasniji taj je u pravu" itd.
Niko vise i ne korsti pojam "narodni", i bolje.

Sto se podrske DS tice...
Demokratska stranka nikad nije bila preterano demokratska, ali barem nismo imali strah od njih, sto je po srpskom nesto najblize demokratskom potencijalu koji trenutno imamo na siroj skali. Mislim da S. Jankovic nije imao puno izbora u tome kome da dopusti da mu se pridruzi u kampanji od vecih stranaka, posto nije mogao sam protiv citave mordorske sns masinerije.

Demokratska stranka je jedan popriličan paradoks. Iako nije bila preterano demokratska, definitivno je po svom unutrašnjem životu najdemokratskija od svih naših stranaka. Kada su demokrate dotakle dno, sprovele su nešto neverovatno progresivno i u našoj zemlji još neviđeno: svako ko plati članarinu, dobio je mogućnost da neposredno bira vođu demokratske stranke na realnim unutarpartijskim izborima između više suprotstavljenih kandidata.

Samo što je ta interna demokratičnost dovela do paradoksalnih rezultata: smenili su sa čela svoje najbolje i najsposobnije ljude (Đilas i Pajtić) koji su bili dokazani i ostvareni i van politike, a od večitih političara onaj jači (Tadić) je uvređen otišao, a onaj slabiji (Šule) je ostao.
Unutarpartijska demokratičnost je dovela do toga da demokratski biraju drugorazrednog kandidata da ih vodi, odnosno čoveka po meri same Demokratske stranke i njenog članstva, a nažalost bez vidljivih kvaliteta za najviše državne funkcije.

Kao da je taj Šule personifikacija onoga čemu članstvo Demokratske teži, u pogledu svog ličnog društvenog statusa ("Da Nama Bude Lepo"). Možda je malo gruba ovakva generalizacija prema celoj grupi ljudi, ali ne znam šta je drugo baza DS-a mogla "spontano" videti u Šuletu, više nego u drugim njegovim protivkandidatima. Baticu koji sebi lapa umereno, a ima istančan osećaj da "pravično" deli i sa svim "bratićima"?

Vrh