Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439162#p439162:4r1q5ohn je napisao(la):
astrodule » 11 Mar 2017 05:54 pm[/url]":4r1q5ohn]Drugoplasirani u Mladenovcu.
Zaje*******ant koji ismejava sve političare.

Idi na YT pa ćeš videti.

to mu je adut, ali i veliki minus za datu situaciju.
Mi smo i dosli u ovakvu situaciju yaje*******avajuci se i ismevajuci sve politicare `belim listicima`.
Nazalost, nasa situacija je toliko ozbiljna da sebi ne smemo da dopustimo jos jedno zaje*******avanje.

ovim ne mislim da omalovazavam mladog i harizmaticnog Preletacevica, ali sticem utisak da ni jedan od kandidata nije izasao sa pravim odgovorom na neko od pitanja koje je realnost u srbiji nametnula, vec sa vec 100 puta cutim parolama i floskulama.

Nama (vecini) nije potreban niko da nam kaze kako nije dobro, kako je lose, kako se krade, kako je proizvodnja sve manja, kako je dug sve veci, kako je BDP nikakav, kako se zakoni ne postuju.... (dodati po zelji)
Nama treba da neko izadje sa programom kako sve to da promenimo, sto brze i sto bezbolnije.
Takvog kandidata na zalost ne vidim. Sve se svodi ili na direktnu kritiku, ili na ismejavanje (u slucaju Belog).
Mozda do izbora neko ponudi neku konkretniju pricu, jer eventualna promena predsednika u srbiji bi u dogledno vreme dovela i do promene odnosa snaga u parlamentu i odgovornost za upravljanje zemljom.

Sad razmisljam kad sam isao da potpisem za Belog neuspesno i kad mi pricaju drugari koliki su redovi, ne kapiram kako su ostali skupili tako brzo potpise a nigde se nije videla guzva sem za Jankovica i Jeremica... Za Vucica imam info da su potpise skupljali tj overavali pre nego sto su i raspisani izbori.
I sto se tice autobusa, lik je doterao 100 autobusa u Leskovac sa raznih strana Srbije. Putujuci cirkus.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439110#p439110:166vzxpg je napisao(la):
loyola » Sat Mar 11, 2017 2:12 pm[/url]":166vzxpg]Radule je predao kandidaturu, tako da sada imamo redosledom proglasene:
1. Peder
2. Jankovic
3. Seselj
4. Jeremic
5. Obradovic
Predate:
6. Parovic?!?!?!!?
7. Radulovic

Ocekuje se jos: Beli. Svi posle njega nema sanse da su skupili potpise, ili ih je malo pogurao firer: Canak, Popovic, Stamatovica ozbiljno drndaju , nema nekih info o njemu.
Proglasen je i Radule, Parovica su odbili fali mu jos 150 potpisa, al ima vremena to da skupi.

Spotovi Belog kao i sama njegova pojava mi se svidjaju. I ideja "politički sistem je obesmisljen ajde da ga obesmislimo do kraja" je zdrava. Medjutim, sa druge strane - ima slike nema tona. Tj. kad prica nije bas fascinantan. Bar trenutno, moyda vremenom sazri. Ali jos nije. Medjutim ono sto mi se najvise ne svidja je ovaj Prilepak od Belog, on mi je totalno neartkulisan lik, bas se nalupao o Trampu i drugim stvarima i nekako se sudarao sa Belim u ovoj esmisiji https://www.youtube.com/watch?v=pGzJAmSc75A

Smeta ti Nebojša Prilepak što se kao šlepa uz gazdu a lupa neartikulisano?
Pa to mu je i uloga! Slika i prilika ministra u srpskoj vladi! Nema dobrog vladara bez otužnih miniona!
Kako ti misliš da Beli uspešno i konačno banalizuje domaću političku scenu ako ljudi iz njegovog okruženja izjavljuju artikulisane stvari?
Mora da se zna neki red!

Skupljeni potpisi! :D Mogu da ga duckaju telepromter, krezubi naprednjaci i ostali :)
Mislim da vise sani ima Stamatovic nego Popovic sutra, a ako mislis na Mirkovica nema teorije...
Inace najjadnije face Fajgelj i onaj Rajcic, promasene licnosti.

Glasajte po svojoj savesti, ali ne zavoravitre da je predsednicka funkcija ozbiljna institucija.

Banalizovanje politicke scene Srbije nije potrebno.
Ona je dovoljno banalna sama po sebi. Banalno je da se premijer i predsednicki kandidat narodu obraca sa "sta ocete neradnici, nedam vam...'

Dovoljno je banalno sto policija ne izlazi na mesto zlocina a ministar ne snosi posledice.

Dovoljno je banalno jer je vlast koja ima apsolutnu vecinu u konstantnoj 'izbornoj kampanji'

Dovoljno je banalno sto opozicija ne trazi prevremene izbore, ali ih vlast 'sirokogrudo raspisuje'

Dovoljno je banalno sto vladu cine ljudi bez trunke iskustva u bilo cemu, i sto je ministar za rad osoba bez dana radnog staza.

Dovoljno je banalno sto se zavejana deca u koloni na autoputu koriste za samopromociju, dok se strucnim spasilackim ekipama nalaze da sacekaju dok se 'realiti' zavrsi.

Dovoljno je banalno sto ljude poginule u pokusaju da spasu jedno dete, a angazovane mimo propisa i pravila sluzbe proglasis pijancima i optuzis za sopstvenu smrt.

Dakle, ne slazem se da nama treba neko da banalizuje politicku scenu.
Nama treba neko ko ce da je konacno normalizuje, tacnije pocne je normalizovati, jer to je dugotrajan proces.

Nemoj te misliti da ikome zameram ista. Samo upozoravam da ismejati protivnika jeste efektno za gledaoce, ali nije efikasno.

Beli ima svoju pricu i ona je sasvim OK za lokal, pa cak i za manji poslanicki klub u parlamentu.

No eventualnom njegovom pobedom na predsednickim izborima, globalna hajka protiv Trampa bi izgledala smesna u odnosu na oni koja bi bila povedena protiv njega.
A u njoj bi jednako ucestvovali i vlast i opozicija. Nije deo njih. Ne uklapa im se u sablon delovanja i gledali bi da ga odstrane iz sistema sto pre. On ne bi imao mogucnosti da se suprotstavi jer nema infrastrukturu, nema saveznike, a narod bi od njega ocekivao da zapocne promene, koje opet bez gore pomenutog ne bi bio u mogucnosti da izvede.
Epilog bi najverovatnije bio da bude predsednik poput Milutinovica, odstranjen i blokiran iz javnog zivota i tako doceka kraj mandata, ili da podnese casnu ostavku.
Verujem da bi uradio ovo drugo, mada nikad se ne zna.
Vlast pokvari coveka, ili sto narod ima obicaj da kaze:
"Daj coveku vlast, pa ces tek onda videti kakav je"

Jos jednom, srecno na izborima!!!
I pamet u glavu ;)

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Od te priče oko toga ko za koga radi, mi dobismo samo znatno veći javni dug, manje plate i penzije i gomilu lažnih obećanja.
Između Vučića i crnog đavola, izabrao bih crnog đavola, sreća pa imam Belog kao varijantu :lool:

@laki: mislim da svi ovde znamo kolike su šanse Belog da pobedi, ali on igra odličnu ulogu da istera mlade ljude koji masovno apstiniraju.

U startu su mi simpatične političke opcije koje izađu na ulicu i kažu slučajnim prolaznicima "potpišite našu kandidaturu ako mislite da smo OK". U startu su mi antipatični svi oni koji imaju već izgrađene stranačke mašinerije koje za 24 sata mogu da proizvedu nekoliko puta više potpisa neko što je zakonom predviđeno.

Zapitajte se zašto je zakon baš takav, da politička opcija treba da skupi 10.000 potpisa građana za kandidaturu. Zašto se ne priznaje spisak od 10.000 registrovanih članova kao zamena za 10.000 potpisa?
Valjda zato što je ideja da sa minimalnim brojem potpisa politička opcija dokazuje svoju RELEVANTNOST U JAVNOSTI da bi bila puštena u izbornu trku. Onaj ko na ulici skupi 10.000 potpisa dokazuje da je autentičan u javnosti. Velike stranke, nažalost, izigravaju taj princip i praktično iza zatvorenih vrata vade iz fundusa odgovarajući broj potpisa svojih vojnika. Kada bi i oni svoje potpise skupljali javno na ulici, možda bi se neprijatno iznenadili.

Autentična politička opcija skuplja potpise na ulici. Dobro razrađena interesna grupa može da ih skupi iza zatvorenih vrata.
Treba nam povratak na izvorna načela demokratičnosti!

Ne sumnjam da Vucic ovakav, kakav je, ima svoje iskrene simpatizere koji ce za njega glasati iz ubeđenja. Pored toga ima veliki broj ljudi koji su clanovi stranke koju vodi, koji ce takođe glasati za njega iz razloga sto je dobar gazda ,,firme u kojoj su zaposleni,,. I imamo trecu grupu, koja ce glasati za njega i razloga: ,,Pa šta misliš, da ce posle njega doci neki bolji? Sada je tako kako je i to je sto je, a gore uvek moze,, . I moze, to je realnost, mnogo gore od ovoga kako je sada. I kada se saberu te tri grupe, dobija se veliki broj ljudi, koja cini vecinu biraca.

Da dodje najbolja, najstrucnija, najnekorumpiranija i najpostenija politicka stranka na vlast u Srbiji,...Ne bi ocekivao da ona za dve godine svoje vladavine izgradi sve puteve koji su trebali da budu izgrađeni u zadnjih 30 godina i ostalu saobracajnu infrastrukturu i da za tako kratko vreme urade neke stvari koje su i u razvijenim zemljama rađene godinama.

Ali bi ocekivao da se vidi pomak zivotnog standarda u smislu da osnovne stvari za zivot budu prstupacnije, kao i da nesto sto je normalna stvar u razvijenim zemljama, polako prestaje da bude luksuz obicnom radnom coveku. A ne da se u firmama i dalje mnoze ,,Šojići,, i ,,Šurdilovići,, , a kada se zapitam za razlog zbog koga ne mogu normalno da zivim, a radim posteno, budem ubeđivan od strane vlasti da sam neradnik. Razumem da za dve godine ne moze da se od nerazvijene zemlje napravi ekonomska sila, ali moze da se vidi nekakvo napredovanje, a ne nazadovanje.

Uglavnom se slažem blade, posebno za druge dve grupe: glasanje za vlast iz prinude, kao i glasanje za vlast iz odbrambenih razloga (postoji u opoziciji neko čije vrednosti jednostavno ne želimo da prihvatimo, pa podržavamo vlast prosto u borbi protiv onoga što smatramo za veće zlo).

Jedino ne razumem šta znači "iskreni simpatizeri koji glasaju iz ubeđenja". Možda to postoji nekada u nekim delovima planete, ali u slučaju Srbije da neko bude iskren simpatizer OVE vlasti koja NEMA nikakvu ideologiju, gde Vođa sam priznaje da je obrnuo ćurak za 180 stepeni, a jedina vrednost koju sistem promoviše je odanost Vođi (pri čemu se ne krije da vođa ima pravo da u svojoj evoluciji obrće ćurak za 180 stepeni...)
E, pa ne može se glasati iz ubeđenja za nekoga ko NEMA ubeđenja.

U razgovoru sa meni bliskim starijim ljudima koji glasaju za vlast, još se nije našao NIJEDAN koji veruje u ubeđenja Nepogrešivog Vođe. Po pravilu mi svi ističu da je on MANJE ZLO od određenih opasnosti koje nam prete. Dakle odbrambeno glasanje. Nema tu ubeđenja, Srbija je sazrela utoliko što su manje-više odumrli ljudi koji veruju u Nepogrešivog Vođu. Problem je samo u tome što je opstao taj iracionalni strah od OPASNOSTI PROMENE, tako da deo naroda svesno glasa Lošeg Vođu jer u njemu vidi STABILNOST u odnosu na NEPOZNATO.

Ili jednostavnim rečima, diskurs Vladaoca za manipulisanje naivnom masom je sledeći:
"OK, znamo da ja nisam baš normalan, ali sam prosto uigran. A zato bolje glasajte za mene, da ne bude svašta".
Emotivna ucena.

E da su svi pametni pa da glasaju kao ja, a ne glupi i glasaju suprotno od mene...

Imam neki los predosecaj, gospodar se ne nervira toliko koliko bi trebao i koliko bi inace.
Sad, ili ga lazu da nema sanse da izgubi, ili se krka nekim lekovima ili spremaju nesto pakleno za dan izbora.

Sad kad su svi konacno sakupili sve potpise morali bi stvarno da se skupe i dogovore u vezi kontrole i regulacije izbora, jer ce tu svasta da bude.

Ovaj nema sanse da izgubi, ali drugi krug ce mu ozbiljno naskoditi zdravlju :) Zile zivac

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bome, ako dođe do drugog kruga, opet je favorit, ali svašta može da bude.

Ups... Informativna služba SNS se malo nespretno izrazila...

VucicNaslovSNS.jpg

Ili je neko malkice izgubio pojam o vremenu...

Malo mnogo. Ovi zaboravili da su na vlasti već 5 godina.

Setih se inače kako je moj ćale u septembru 2000. razgovarao sa babom (koja je bila glasač SPS-a i Slobe sve vreme), pre Onih izbora:
On: Šta ima novo?
Ona: Pa ništa...
On: Kasni penzija?
Ona: Ma kasni, evo, već 20 meseci...
On: U bre, za tebe još bombardovanje nije počelo.
Ona: Pa šta da radim...
On: Pa ništa, sad kad Sloba dođe na vlast, valjda će biti bolje...
Ona: Pa Slobodan je već na vlasti?
On: Pa ti onda vidi za koga glasaš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439272#p439272:1jsdqr2f je napisao(la):
stanislaw » Ned Mar 12, 2017 1:05 am[/url]":1jsdqr2f]Uglavnom se slažem blade, posebno za druge dve grupe: glasanje za vlast iz prinude, kao i glasanje za vlast iz odbrambenih razloga (postoji u opoziciji neko čije vrednosti jednostavno ne želimo da prihvatimo, pa podržavamo vlast prosto u borbi protiv onoga što smatramo za veće zlo).

Jedino ne razumem šta znači "iskreni simpatizeri koji glasaju iz ubeđenja". Možda to postoji nekada u nekim delovima planete, ali u slučaju Srbije da neko bude iskren simpatizer OVE vlasti koja NEMA nikakvu ideologiju, gde Vođa sam priznaje da je obrnuo ćurak za 180 stepeni, a jedina vrednost koju sistem promoviše je odanost Vođi (pri čemu se ne krije da vođa ima pravo da u svojoj evoluciji obrće ćurak za 180 stepeni...)
E, pa ne može se glasati iz ubeđenja za nekoga ko NEMA ubeđenja.

U razgovoru sa meni bliskim starijim ljudima koji glasaju za vlast, još se nije našao NIJEDAN koji veruje u ubeđenja Nepogrešivog Vođe. Po pravilu mi svi ističu da je on MANJE ZLO od određenih opasnosti koje nam prete. Dakle odbrambeno glasanje. Nema tu ubeđenja, Srbija je sazrela utoliko što su manje-više odumrli ljudi koji veruju u Nepogrešivog Vođu. Problem je samo u tome što je opstao taj iracionalni strah od OPASNOSTI PROMENE, tako da deo naroda svesno glasa Lošeg Vođu jer u njemu vidi STABILNOST u odnosu na NEPOZNATO.

Ili jednostavnim rečima, diskurs Vladaoca za manipulisanje naivnom masom je sledeći:
"OK, znamo da ja nisam baš normalan, ali sam prosto uigran. A zato bolje glasajte za mene, da ne bude svašta".
Emotivna ucena.
Postoji ih gomila koji glasaju iz ubedjenja i zaista veruju da je Vučić spasilac. Svako ko koristi ovaj forum, mora da zna da: upali kompjuter, koristi kompjuter, da se interesuje o svom gradu, da ga interesuje ili se bavi arhitekturom, istorijom...Takvi ljudi u okruženju nemaju puno ili nemaju uopše ovakve ljude, što ne znači da ne postoje.

17155921_1303321643049453_3620659635113091898_n.jpg

Ima ljudi koji veruju u Vučića iz ubeđenja...Mozda je to za rubliku ,,Verovali ili ne,, , ali ih ima.

Teško da je mladi gospodin sa slike glasač iz uverenja. On možda pokušava da ubedi neke slepe kod očiju da glasaju za Vučka, ali on sam za to i te kako ima koristi.

Što se tiče glasača iz uverenja, Vučkovi jedini "autentični" birači (dakle, oni koji veruju u to što vođa govori) su penzioneri. Čak i da pobedi, on tu ima problem na duže staze, zato što mu to biračko telo lagano izumire.

Vrh