Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439043#p439043:nx8kf7lh je napisao(la):
stanislaw » 11 Mar 2017 08:34 am[/url]":nx8kf7lh]Demokratska stranka je jedan popriličan paradoks. Iako nije bila preterano demokratska, definitivno je po svom unutrašnjem životu najdemokratskija od svih naših stranaka. Kada su demokrate dotakle dno, sprovele su nešto neverovatno progresivno i u našoj zemlji još neviđeno: svako ko plati članarinu, dobio je mogućnost da neposredno bira vođu demokratske stranke na realnim unutarpartijskim izborima između više suprotstavljenih kandidata.

Samo što je ta interna demokratičnost dovela do paradoksalnih rezultata: smenili su sa čela svoje najbolje i najsposobnije ljude (Đilas i Pajtić) koji su bili dokazani i ostvareni i van politike, a od večitih političara onaj jači (Tadić) je uvređen otišao, a onaj slabiji (Šule) je ostao.
Unutarpartijska demokratičnost je dovela do toga da demokratski biraju drugorazrednog kandidata da ih vodi, odnosno čoveka po meri same Demokratske stranke i njenog članstva, a nažalost bez vidljivih kvaliteta za najviše državne funkcije.

Kao da je taj Šule personifikacija onoga čemu članstvo Demokratske teži, u pogledu svog ličnog društvenog statusa ("Da Nama Bude Lepo"). Možda je malo gruba ovakva generalizacija prema celoj grupi ljudi, ali ne znam šta je drugo baza DS-a mogla "spontano" videti u Šuletu, više nego u drugim njegovim protivkandidatima. Baticu koji sebi lapa umereno, a ima istančan osećaj da "pravično" deli i sa svim "bratićima"?

S jedne strane je logicno gledano prostom matematikom da onaj koji glasanjem unutar stranke dobije najvecu podrsku ima bolje izglede da dobije najvecu podrsku gradjana na izborima, ali tu dolazimo opet do hendikepa u sistemu demokratskih izbora, a to je da onog koga vecina izabere ne znaci da je stvarno najbolji kandidat za stranku ili za drustvo.

Demokratska stranka je interesna grupa, a ne partija. Đilas je imao novca i pre nje dok ŠuNATOvac i ekipa nisu imali ni cvonjka, i sve duguju partiji. DS gaji beskičmenjake koji sve duguju partiji. Samo kada se setim pokojnog Milana Popovića koji je do skoro bio sekretar partije, a kada smo protestovali oko Zvezdarske šume slao je gorile da izvide teren pre nego što da izjavu Studiu Đ. Ili Đilas koji šalje na teren u Bulevar Darka Glavaša iz gradske uprave da na terenu naređuje policiji. Ako je to demokratija i Demokratska stranka onda nisam za demokratiju.

Inače, ŠuNATOvac juče šizi po tviteru i navodi kako nije imao stambeno pitanje rešeno dok nije građen stan od 300 kvadrata, ne zna ni odakle mu pare za taj stančić, kao da je kupovao igračku, a ne stan od 500.000 evra. Janković i DS nisu ni svesni koliko se profilišu kao krug dvojke i Vračar rula ekipa.

Saša Janković služi za pranje DS-a, a zapravo DS je mrtav konj kojeg treba upucati jer se od babe ne može napraviti devojka.

Odoh da dam potpis Belom. :kk:

Vučko me podseti na Popovića, bivšeg predsednika opštine Zvezdara. Sećaš se komšija kad su radili Bulevar 2010-e, i sad haos sa parkiranjem ovde na Lionu, nemaju gde da se parkiraju hiljade kola jer uličice iza ne mogu tolko da prime, a Bulevar razrovan. I upravo tada, po tolkom haosu, taj lik gostuje na Studiju B i počne da priča pola emisije o - čik pogodite čemu? O dečku iz Paraćina koji mu je pisao da je negde na moru upoznao devojku iz Beograda, sa Zvezdare i da sad ne može da je nađe pa ako ovaj kao predsednik opštine može da mu pomogne. I on kaže, rešićemo, pomoći ćemo mu da je nađe...
Eh, TV mi je tada preživeo uništenje, a sada par godina kasnije je totalno siguran jer ga skoro i ne palim, gledam samo ono što ja hoću preko interneta. Nemam više živaca da me svako na programima TV-a ubeđuje i ispira mozak nekim svojim uticajima, ovako na internetu ja sam gledam uticaje koji mi prijaju. I sve ih je više hvala bogu :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439053#p439053:hx96rz6h je napisao(la):
Drakche » 11 Mar 2017 09:57 am[/url]":hx96rz6h]
S jedne strane je logicno gledano prostom matematikom da onaj koji glasanjem unutar stranke dobije najvecu podrsku ima bolje izglede da dobije najvecu podrsku gradjana na izborima, ali tu dolazimo opet do hendikepa u sistemu demokratskih izbora, a to je da onog koga vecina izabere ne znaci da je stvarno najbolji kandidat za stranku ili za drustvo.

Mislim da vučko to najbolje objašnjava - to što demokratski unutarstranački izbori u DS-u iznedre ne najkvalitetnijeg čoveka, već NATO pulena Šuleta, najbolje je svedočanstvo da ta stranka funkcioniše po principima interesne grupe.
Dakle imamo jednu interesnu grupu sa unutarstranačkom demokratijom (DS) a imamo na žalost i ovu drugu još primitivniju i masovniju interesnu grupu (da ne imenujem sad).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439076#p439076:2o45ik3b je napisao(la):
Earthmoving » 11 Mar 2017 11:38 am[/url]":2o45ik3b]Vučko me podseti na Popovića, bivšeg predsednika opštine Zvezdara.

Meni nedostaje Edip Šaripov sa Zvezdare. Jedan relativno normalniji lik iz DS-a na lokalu. Kad on izađe na teren da obiđe opštinske radove, mogao je čovek da mu priđe i pita neko normalno pitanje bez da ga popreko pogledaju nekakve gorile.

Kad ne bi bio vezan za truli DS Sasa Jankovic bi bio lagano najsimpaticniji kandidat. Ovako, ipak ne. Neko rece da nismo imali strah od njih, zamolio bih da se prica u svoje ime. Oni su se itekako svetili bez imalo ustezanja, na svim nivoima, vrlo prljavo, samo zato sto ih neko ne podrzava politicki. Sprovodjena je politika populizma od koje je Vucic imao puno da nauci i samo da je nastavi. Marginalizovani su svi pravi lideri jedne zajednice i okrenuto je "glavica kupusa" politici. Vucic je njihova prirodna evolucija, samo je za te prljavstine vestiji i sposobniji. DS, ne hvala.

Ja mislim da se DS priklonio Jankoviću jer ne bi imali nikakvog kandidata za ove izbore i potpuno bi prdnuli u čabar. Janković ima koristi logistike, što nije malo.

Meni se njegov spot sviđa, i ono što izgovara je odlično, pitanje je samo da li će stići do televizije uopšte. Mada se i ja razmišljam o potpunoj banalizaciji svega i glasanju za Belog, potpisao sam juče, tako da SAMO JAKO!

Radule je predao kandidaturu, tako da sada imamo redosledom proglasene:
1. Peder
2. Jankovic
3. Seselj
4. Jeremic
5. Obradovic
Predate:
6. Parovic?!?!?!!?
7. Radulovic

Ocekuje se jos: Beli. Svi posle njega nema sanse da su skupili potpise, ili ih je malo pogurao firer: Canak, Popovic, Stamatovica ozbiljno drndaju , nema nekih info o njemu.

Parović je Pederov odgovor na Belog. Njegov prvi govor bio je napad na Jankovića i Jeremića, kao i isticanje da je NAJMLAĐI kandidat (rođen je 1984. a Maksimović 1991. jasna aluzija), u pitanju je veteran udruženja retardiranih osoba "Treća Srbija", to su oni koji su lepili letke na pselutalice, jer su prethodno izlepili sve nežive pedmete pa ih je ponestalo.

Kako je lepo kada se režim plaši najmlađeg kandidata pa aktivira bota.
Ali mislim da su se malo preračunali. Zašto bi apolitična omladina glasala za starmalog, dosadnog, zatucanog trećesrbijanca kada je tu Beli još sedam godina mlađi, sa daleko boljim i pozitivnnijim videoklipovima.

Treba li da obratim pažnju na tog Parovića? Jel ume taj da kaže nešto što nije dosadno, isprazno, za omladinu irelevantno? A opet ponavljam staro pitanje od kakve je on koristi Vučiću u prvom krugu osim da laje na opoziciju, u drugom krugu može da sto puta podrži Vučića, potpuno nepotrebno, ko glasa Vučića ionako će ga glasati u prvom krugu.

Beli skuplja danas do 19h potpise na adresi Bulevar Aleksandra Vucica 158.Samo jako!!!

17191051_1866451020278158_7680790578505283256_n.jpg

17155698_1866451170278143_9018609596376382367_n.jpg

17201108_1866450913611502_6262311115402395086_n.jpg

17156348_1866452123611381_3357133334563434620_n.jpg

17264802_1866451850278075_5197341544924703977_n.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439126#p439126:336x5vlf je napisao(la):
stanislaw » 11 Mar 2017 02:58 pm[/url]":336x5vlf]Kako je lepo kada se režim plaši najmlađeg kandidata pa aktivira bota.
Ali mislim da su se malo preračunali. Zašto bi apolitična omladina glasala za starmalog, dosadnog, zatucanog trećesrbijanca kada je tu Beli još sedam godina mlađi, sa daleko boljim i pozitivnnijim videoklipovima.

Treba li da obratim pažnju na tog Parovića? Jel ume taj da kaže nešto što nije dosadno, isprazno, za omladinu irelevantno? A opet ponavljam staro pitanje od kakve je on koristi Vučiću u prvom krugu osim da laje na opoziciju, u drugom krugu može da sto puta podrži Vučića, potpuno nepotrebno, ko glasa Vučića ionako će ga glasati u prvom krugu.
Piše da je dipl.inž.elektrotehnike. Za Belog ne znam pta je završio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439075#p439075:2c5sr4yn je napisao(la):
tragac » 11 Mar 2017 11:32 am[/url]":2c5sr4yn]Šutanovac je kod mene u naselju mimo svih planova- dup, gup, pdr izgradio manji blok trospratnica.
A Pištaljci tvrdi da nije imao ništa osim trećine blatnjave kuće na 100km od Beograda. Koji je plac i adresa? Ako je problem šalji na pm pa da prosledim koleginici u Pištaljci koja je pisala jučerašnji tekst o njemu.

Tako je i nama na Bulevaru bilo. Drugi notar koji radi popodne je znatno brži. Većinom omladina glasa, mada ima sredovečnih ljudi. Svi uglavnom komentarišu da bi glasali za Jankovića da nije sa DS-om...

17191162_1866457876944139_2047056161519487831_n.jpg

Oprosticete mojoj neinformisanosti i neobaveštenosti. Moram da vas pitam. Ko je taj ,,Beli,, ? Odakle je on sada ,,ispao,,? Šta je on i ko je on? Lično za tog čoveka nikad nisam čuo.

Vrh