Šta je novo?

Izbori 2024

Zapravo, na celom ovom forumu sam video možda dvojicu ljudi koji podržavaju projekte SNS-a. A ni za njih nisam siguran da su im glasači.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438839#p438839:qd8kn7ze je napisao(la):
DzonTravolta » 10 Mar 2017 11:56 am[/url]":qd8kn7ze]@Goje: Misliš dodatnih 14% izašlih?
Ne. Složićemo se da je AV na oko 45% i da postoji nekoliko kandidata koji su oko 8-12%, plus gomila boranije. U tom smislu, 14% bi trebalo da je siguran prag za drugi krug. Sa velikom izlaznošću i mobilizacijom svojih potencijalnih glasača, Beli to može. To je oko 500k glasova.

Vučić može samo da pokuša da pozajmljuje svoje glasove Šešelju ako želi da njega izgura sa sobom u drugi krug, ali to bi bila operacija od par stotina hiljada ljudi, odnosno ne vidim kako bi bilo moguće izvesti tu operaciju a da ne pukne bruka "Vučić organizuje glasanje za Šešelja".

A sve i kad bi do toga došlo, mislim da bismo komotno mogli da u takvom drugom krugu glasamo za Šešelja. Naravno da ne bi bilo nikakve štete, naravno da Šešelj ne bi napravio novi rat, već bi samo bilo ogoljeno da je u pitanju nova Vučićeva marioneta. Šešelj kao predsednik republike da preokrene kurs vlade Gospodara Vučića, zaustavi evrointegracije, pokrene vojsku? Ma hajte molim vas, priče za malu decu. U krajnjem slučaju dobili bismo vrhunski realiti "Zakeralo na Andrićevom vencu", naravno u Vučićevoj režiji.

Ključna stvar je da se poveća izlaznost. Ona takva teško može da ide Vučku na ruku u prvom krugu.

Mesi hleb ili glasaj za Vučića

Naime, ćerka vlasnice prodavnice, inače odbornica u Skupštini grada Vršca, a odskora zaposlena u jednom javnom komunalnom preduzeću, mora nekako da opravda ukazano poverenje i novostečeno radno mesto. Brižna majka, vlasnica prodavnice, dosetila se: za mušterije koje ne daju glas Vučiću - nema hleba! Pa ti sad gledaj šta ćeš: da li ti se isplati da svaki dan mesiš hleb ili da putuješ do susednog sela u kupovinu ili jednostavno da ne talasaš i upišeš se u sigurne Vučićeve glasače.

Sličnu dilemu pre par dana imali su i zaposleni u vršačkoj gradskoj upravi. Naime, u petak, 3. marta, svi zaposleni su ponovo bili zloupotrebljeni. Zaposlenima je usmeno naloženo da u toku radnog vremena, u prepodnevnim časovima, idu u prostorije Srpske napredne stranke kako bi svojim potpisom dali podršku predsedničkim kandidatima Aleksandru Vučiću i Miroslavu Paroviću. Radnicima gradske uprave je "preporučeno" da podrže ovu dvojicu kandidata, jer u protivnom mogu da dobiju otkaz ili da budu premešteni na neko lošije radno mesto. Ista situacija se desila i 30. novembra prošle godine kada je premijer Aleksandar Vučić dolazio u posetu jednoj privatnoj firmi. I tada je usmenim putem pod pretnjom otkazima, od zaposlenih u gradskoj upravi Vršca i drugim javnim institucijama zahtevano da umesto na svojim radnim mestima, budu ispred fabrike na periferiji Vršca i aplaudirajući pozdrave Aleksandra Vučića. Koliko je aktuelnoj vlasti bilo važno da se što više Vrščana "spontano" okupi i dočeka premijera, govori i podatak da su pravljeni spiskovi zaposlenih u gradskoj upravi prijavljenih za "spontano" okupljanje ispred fabrike. Prvi spisak je pravljen po kancelarijama kada su načelnici obilazili svoje zaposlene i anketirali ih, a drugi, kontrolni spisak, pravljen je u autobusima, da bi se tačno znalo ko je blefirao, a ko zaista održao reč i krenuo da dočeka Vučića.

Kako se približavaju predsednički izbori, tako atmosfera u lepoj vršačkoj varoši i njenim selima postaje sve napetija. U Vršcu odavno nema nezavisnih lokalnih medija, to su sada samo propagandna glasila Srpske napredne stranke za čiji rad je ove godine iz budžeta opredeljeno 20 miliona dinara. Novinarima je zabranjeno da dolaze na konferencije koje organizuju opozicione stranke, kao i da uzimaju izjave od opozicionih političara. Ukinuti su i TV prenosi sednica Skupštine grada Vršca. Proslavljeni glumac i osvedočeni protivnik aktuelnog režima Radoslav Milenković Rale nikako ne uspeva da pred vršačkom publikom odigra monodramu "Naši dani". Kongresno-muzička dvorana Centra Milenijum navodno se renovira, a u Narodnom pozorištu "Sterija" za njega nema slobodnog termina?! Da li slučajno ili ne, tek u pozorištu nema mesta ni za Marčela, pa su vršački srednjoškolci pre neki dan umesto Marčela gledali "Zlu ženu".

Do hleba se već teže dolazi, pa se pitomi Banaćani pitaju šta je sledeće što im SNS sprema ne bi li se dočepao što većeg broja glasača. Izgleda da Duško Radović nije bio baš sasvim u pravu kada je tvrdio da je čoveku u životu dovoljno da bude pametan samo dva puta: kad bira zanimanje i bračnog druga. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života mudro je zaključio Duško. Da je kojim slučajem doživeo višestranačke izbore u Srbiji, naš proslavljeni pisac bi svakako dodao i treću situaciju: čovek mora i pametno da glasa na izborima - jer ako tada ne bude pametan, može svašta da mu se desi do narednih izbora. Može da ih i ne dočeka.

http://www.danas.rs/licni_stavovi/licni ... yW5no.dpuf

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438847#p438847:2u3cpbec je napisao(la):
DzonTravolta » 10 Mar 2017 12:15 pm[/url]":2u3cpbec]Zapravo, na celom ovom forumu sam video možda dvojicu ljudi koji podržavaju projekte SNS-a. A ni za njih nisam siguran da su im glasači.

Doduše, ne isključujem fenomen glasanja po službenoj dužnosti. Znači, daleko od toga da aktivno podržavaju, ali glasaće Kako Treba.
Hajde da izbrojimo samo vaspitačice u Srbiji sa ugovorom na 6 meseci, koje će naravno morati da glasaju onako kako im se kaže da bi dobile produženje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438852#p438852:tb144rth je napisao(la):
stanislaw » 10 Mar 2017, 12:20[/url]":tb144rth]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438847#p438847:tb144rth je napisao(la):
DzonTravolta » 10 Mar 2017 12:15 pm[/url]":tb144rth]Zapravo, na celom ovom forumu sam video možda dvojicu ljudi koji podržavaju projekte SNS-a. A ni za njih nisam siguran da su im glasači.

Doduše, ne isključujem fenomen glasanja po službenoj dužnosti. Znači, daleko od toga da aktivno podržavaju, ali glasaće Kako Treba.
Hajde da izbrojimo samo vaspitačice u Srbiji sa ugovorom na 6 meseci, koje će naravno morati da glasaju onako kako im se kaže da bi dobile produženje.
A i to je "zagarantovan" glas jedino ukoliko bude slikanja listića, čega naravno ima dosta.

A ko može da spreči slikanje listića na glasačkom mestu? Naravno da će svi slikati, ako im se naredi da slikaju.

Inače, na sajtu Opozicionar je osvanuo savet ucenjenoj sirotinji raji da treba zaokružiti Vučića, zatim slikati listić, pa temeljito prežvrljati zaokruženog Vučića i zaokružiti drugog kandidata. Navodno, takav listić ne da nije nevažeći, već je savršeno važeći u korist drugog zaokruženog kandidata, valjda na osnovu odredbe da se "priznaje svaki listić na kojem je nedvosmisleno jasno koji od kandidata je izabran i zaokružen".

Voleo bih da čujem mišljenje da li ovo zaista stoji.

E, sad dobijam želju da se prijavim za kontrolora, po mogućstvu negde u nekoj zabiti i lično se uverim koliko ima takvih listića.

DJB je raspisao konkurs za kontrolore. Ne znam koliko plaćaju, ali im baš treba ljudi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438838#p438838:3kf0qpvg je napisao(la):
vucko » 10 Mar 2017 11:52 am[/url]":3kf0qpvg]DS se toliko nakrao da ga neće oprati ni Sava ni Dunav. Jankovića je izabrao DS na poziciju zaštitnika građana pa je morao da im se oduži time što im služi za pranje te kamarile.

Он је 2012. имао велике проблеме са ДС-ом, чак су пропустили и неке законске рокове у вези избора новог Заштитника грађана из освете према њему. А истицао је и да је можда највеће проблеме имао са општинским властима у неким ДС општинама. Ако већ причамо, да изнесемо чињенице.

Он је успео за ово време да изгради једну институцију која ради свој посао (и ако таква смета свим властима, нормално). То је факат. Да ли то значи да би био добар председник не знам, посебно што се бојим да би морао да се одужи и појединим ликовима који су га подржали а који ми изазивају мучнину у стомаку. Не мислим на ДС, мада има истине да они покушавају да се оперу преко њега.

Opozicija će imati problem ako Vučko pobedi, tipa, sa 50,7%, a oni budu tvrdili da je krađa. Tada treba isterati ljude na ulicu. Ali postavlja se pitanje: kako ubediti birače da se bune, ako je Vučko ukrao 2-3% za apsolutnu većinu, a da njegov protivkandidat ima max. 15%? Ljudi neće biti motivisani.

Ladno DSS, nisam znao tu činjenicu.
2007:
Odbor za ustavna pitanja predložio je juče parlamentu da za zaštitnika građana izabere Sašu Jankovića, diplomiranog pravnika, koji od 2003. godine radi kao nacionalni pravni savetnik u Odeljenju za demokratizaciju Misije OEBS-a u Beogradu. Jankovića je za ovu funkciju kandidovala poslanička grupa Demokratske stranke Srbije, a od 25 članova odbora, njegovu kandidaturu podržalo je 13. Sednici nisu prisustvovali predstavnici Srpske radikalne stranke i Liberalno-demokratske partije.

Objašnjavajući ponovno kandidovanje Saše Jankovića, Miloš Aligrudić, šef poslaničke grupe DSS-a, kazao je da on ispunjava sve zakonske uslove, da je radio u organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava, što je garancija da će dobro raditi kao ombudsman. Aligrudić je naveo i da Janković nije član nijedne stranke.
http://www.politika.rs/sr/clanak/27117/ ... %A1-%D0%B0

2012:
Janković je od juna 2007. godine obavljao funkciju zaštitnika građana, a na novi mandat predložili su ga poslanici Demokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Socijalističke partije Srbije.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... mana-.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438862#p438862:ein5tgoa je napisao(la):
DzonTravolta » 10 Mar 2017 12:37 pm[/url]":ein5tgoa]DJB je raspisao konkurs za kontrolore. Ne znam koliko plaćaju, ali im baš treba ljudi.

Pošto sam se raspitao, čisto da objasnim: DJB ništa ne plaća kontrolore. Svaki kontrolor na izborima, imenovan ispred bilo koje političke liste koja na izborima učestvuje, prima za svoj rad od budžeta Republike Srbije dnevnicu, reda veličine nešto iznad 1500 dinara.
Mislim da bi ljudi u velikom broju trebali da se mobilišu za ovaj građanski posao, u suštini to je kao kada samouprav plaća čišćenje snega - važan veliki posao koji treba uraditi!

Nije mi to zbog tih para, naročito ne sitnih. Stvarno mislim da bi u ovom mraku, kada OEBS odbija da pošalje kontrolore, CESID radi za Vučka, a građanske organizacije imaju ograničen spektar delovanja, građani MORALI da se samoorganizuju.

Ne znam kako stoji stvar sa rokovima za domaće NVO koje bi posmatrale izbore, ali još uvek ima dovoljno vremena da se bude kontrolor preko neke od političkih lista koje učestvuju na predsedničkim izborima.

Inače će se ispuniti ono Staljinovo "prokletstvo": nije bitno ko glasa, već ko broji glasove.
SNS ima 12 od 17 članova RIK-a, CESID radi za SNS, OEBS je ćorav.
Meni ne miriše na dobar scenario.

Ne znam tragač, ne znam... Janković ili Beli, pitanje je sad.

Belog danas baš urnišu sa notarima. Sa njegovog fb:

NARODE MOJ, prvo: Novi Sad notar otkazao, sledeci dolazi tek posle 16.00 molim vas sve za strpljenje, drugo: MLADENOVAC moj, svi u opshtinski hol dajte potpis, svaki je vazhan, zatvaraju obruch oko mene, mnogo su se uplashili chika Belog! Beograd notari se ne javljaju, ne pojavljuju... IDEMOOO SVI!!! DO POBEDE!!! SAMO JAKO!!!

Mislim da to zavisi i ko si i šta si, ne treba zanemariti ni faktor identifikacije pojedinačnog birača sa kandidatom. Ne prepoznajem se u Jankoviću, jer promoviše elitizam, eliti ne pripadam, a i ekonomski program onih koji ga podržavaju je identičan ekonomskom programu SN. Jeremić je dete crvenog tajkuna, uvek je rastao u raskoši, nije imao mnogo prilike da vidi bedu, isromaštvo, da razume na pravi način probleme obespravljenih. Ostale neću ni da komentarišem, Maksimović iliti Beli je jednostavno drugačiji, izdvaja se iz tog kleptomanskog i izdajničkog mulja.

blic%20strip%20karic%20predstava%20vucic.jpg

A Dr. Miroljub Petrovic? Bato... pa da vidis :D :D

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Vrh