Šta je novo?

Izbori 2024

Aj, idite na temu o NISu, tamo su te Istok-Zapad rasprave.
Ionako dolazi vreme da se tema podgreje.

Чекамо да истекне једномесечни бан на теми пар дана пред нови рок господину Те једно те исто, па да он подгреје. 😄

Студентима је свака друга или трећа застава посвећена Косову

Дакле Ноки је против студената
Pre ce biti da si ti protiv studenata ili uopste ne razumes celu studentsku pricu, i sve sto predstavljaju studenti u blokadi, cim brojis koliko je bilo kojih zastava i uopste istices to.

Studenti te ne bi gledali blagonaklono kada bi procitali tu tvoju recenicu odnosno nacin na koji hoces nesto da istaknes i proguras kroz to neki svoj narativ.

Nebitno da li je nekom milo oku da to vidi ili ne. Meni licno ne smeta, stavise, iako se ne bih slozio sa procentom, mada je to manje vazno.

Ја немам наратив а ти немаш логику у овом посту. Ноки има наратив и то нетачан. Ноки није добар.

Маните се Русије, маните се запада. Ја овде нисам никада износио проруски став. Апсолутно никада али ви јесте антируски и прозападни. А побијање лажи да је штетност руског утицаја у Србији једнака западном или чак већа је просто обавеза разумног човека и то нема никакве везе са неким проруским или националистичким наративом.

У тај брлог ме неш увалити.

То сврставање на ову или ону страну је ваљда превазиђено са овом народном, слободарском буном. Јасно је да нам нико не жели ништа више од онога што за себе овде може да ућари. Неки имају границе у методама остваривања интереса овде а неки их немају.

Но, чак и то питање бих радо оставио иза себе а историчарима али очигледну и неспорну истину морам да браним, каква год да је.

Ја немам наратив а ти немаш логику у овом посту. Ноки има наратив и то нетачан. Ноки није добар.

Маните се Русије, маните се запада. Ја овде нисам никада износио проруски став. Апсолутно никада али ви јесте антируски и прозападни. А побијање лажи да је штетност руског утицаја у Србији једнака западном или чак већа је просто обавеза разумног човека и то нема никакве везе са неким проруским или националистичким наративом.

У тај брлог ме неш увалити.
Pricam o studentima, o Rusima, zapadu i ekipi nisam nista rekao.

То сврставање на ову или ону страну је ваљда превазиђено са овом народном, слободарском буном. Јасно је да нам нико не жели ништа више од онога што за себе овде може да ућари. Неки имају границе у методама остваривања интереса овде а неки их немају.

Но, чак и то питање бих радо оставио иза себе а историчарима али очигледну и неспорну истину морам да браним, каква год да је.
Guraju se studenti cesto na jednu stranu, a bas se te zastave o Kosmetu podmecu kao dokaz. Ne pravi se da ne znas, nisi video, a i na kraju, i sam to uradio, sto sam ti zamerio.

Studenti su jedan buckuris, sto je i normalno, svaki faks je prica za sebe, kao sto je i svaki pojedinac razlicit.

Dominiraju zastave Srbije u toj meri da nijedna druga zastava ne moze da cini polovinu ili trecinu.

Da li ima pojedinaca medju studentima koji su kao ti i koji bi progurali tu zastavu Kosmeta kao nesto drugo i dokaz necega, ima, ali oni su manjina, a i opet dovoljno svesni, pristojni i pametni da to ne namecu.

Dakle, pojedinci misle svasta, ali plenum odlucuje i to se postuje. Plenum kaze - zastave koje su po Ustavu jer ovo i jeste borba za Ustav i odbranu istog.

Iz tog razloga su i zastave posvecene Kosovu i Metohiji dobrodosle i rado prihvacene od strane svih i one nikako ne smeju da se predstave kao bilo sta drugo osim toga i mora se spreciti poguban narativ da je to dokaz da studenti vise vuku ka jednoj struji. Jednako kao sto je pogubno i mora se spreciti svaki pokusaj da se dokaze da studenti vuku ka bilo kojoj drugoj struji.

Колективни запад тренутно окупира део Србије, Немачка хоће да затре западну Србију а нелегитимни немачки колонијални намесник узурпира сувереност РС. Такође су и довели Хуљу на власт.

Русија све то не. Русија је ретардирана али није окупирала, није убијала, није наметнула своју вољу и своје законе овде. Запад је.

И још један подсетник. Саучесници у убиству 15 људи у НС-у су две фирме из ЕУ. Обе иначе познате по корупцији.

А овде смо сви имали увид и испратили смо лепо - РЖД секција брзе пруге је најпрофесионалније и најтранспарентније урађен јавни пројекат у Србији у овом веку. Чак знамо и да су молили Хуљу да нам уштеде новац и да се ради 160 км/х
Dooobro, ali na sve ovo ide plus:
-Rusija svojim KGB-FSB metodama najblize moguce saradjuje sa nasom oznom/udbom/bia-om koja drzi kompletan kriminal u ovoj zemlji, i ne libi se da osim profiterstva nasilne kriminalce upotrebljava direktno protiv naroda. Raspiruje jeftin nacionalizam i kult licnosti po kome i sami funkcionisu zarad sopstvenih politickih interesa koji nas stavljaju u suludo opasnu poziciju.
-Kina na fino otima najvrednije i najpozeljnije delove ove zemlje, uvaljuje multimilijardne kredite po nepoznatim uslovima i finansira ovaj rezim vise od bilo koga drugog

Tako da, nas nije je*** samo ko je zurio na voz, i niko tu nije ni dobar ni naivan, nego koristi apsolutno koliko moze.

A da li ste Vi zaista toliko naivni da mislite da zvanična saopštenja ne prolaze ozbiljne provere.
Kao što sam naveo, izjavili su formalno-pravnu istinu, nisu izjavili neistinu. Izneli su minimum tačnih informacija.
U kontekstu moje teze da su saopštenja MUP-a veoma precizna, a možda i subverzivna u odnosu na vladajući režim, čak bih mogao da dodam i da nam Dačić namerno šalje skrivene informacije, prenosim vam na uvid sledeće saopštenje:
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да МУП не поседује ни “Vortex Ring Gun”, ни “Vortex Cannon”, као што то тврди невладина организација ЦРТА и њена посестрина тзв. међународна невладина организација “Earshot”, као ни LRAD - 1000Xi америчке производње “Genasys”, ни слично оружје руске производње фирме “Ruselectronics”, додајући да су то срамотне лажи које наносе штету и држави Србији и њеној полицији.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да МУП не поседује ни “Vortex Ring Gun”, ни “Vortex Cannon”, као што то тврди невладина организација ЦРТА и њена посестрина тзв. међународна невладина организација “Earshot”, као ни LRAD - 1000Xi америчке производње “Genasys”, ни слично оружје руске производње фирме “Ruselectronics”, додајући да су то срамотне лажи које наносе штету и држави Србији и њеној полицији.
„У циљу узнемирења јавности, суочени смо готово сваког сата са новим дезинформацијама и манипулацијама, где једна лаж сустиже другу.
Зато је Министарство унутрашњих послова принуђено да још једном демантује низ лажних тврдњи које су данас поподне изнете.
Са пуном одговорношћу као министар унутрашњих послова Републике Србије тврдим да МУП не поседује ни “Vortex Ring Gun”, ни “Vortex Cannon”, као што то тврди невладина организација ЦРТА и њена посестрима тзв. међународна невладина организација “Earshot”.
Исто тако, Министарство не поседује ни LRAD - 1000Xi америчке производње “Genasys”, као ни слично оружје руске производње фирме “Ruselectronics”, као што тврде представници опозиције.
Све су то срамотне лажи које наносе штету и држави Србији и њеној полицији која се максимално ангажовала да сачува мир и безбедност на овом скупу. Још једном понављам, српска полиција никада у својој историји није користила незаконита средства, па ни 15. марта.“, изјавио је министар Дачић."
Prvo nam je saopštio da nije koristio MUP, a potom da MUP ne poseduje LRAD 1000Xi.
Dalje je na istraživačima da ispitaju koja vrsta LRAD-a je mogla biti primenjena.

Постоје гласине да је средство које је деловало на грађане стигло из Израела и исто вече враћено. Израелци су мајстори психолошког ратовања и пропаганде уопште с обзиром да су цело постојање у стању рата.
Није искључено да је режим мимо свих служби безбедности ангажовао специјалну групу за притисак из Израела опремљену средствима за психолошки рат.

Постоје гласине да је средство које је деловало на грађане стигло из Израела и исто вече враћено. Израелци су мајстори психолошког ратовања и пропаганде уопште с обзиром да су цело постојање у стању рата.
Није искључено да је режим мимо свих служби безбедности ангажовао специјалну групу за притисак из Израела опремљену средствима за психолошки рат.

Vrlo moguće, izraelski vojni kargo avion je sleteo u Beograd u nedelju 16.3 tokom dana i odmah se vratio za Izrael.

Beograd je inače jedan od glavnih evropskih centara Mosada za regrutaciju stranih agenata, prvenstveno u Turskoj ali i u drugim državama (Turcima ne treba viza za Srbiju a blizu je).

Većina skupština gradskih opština u Beogradu će održati sednice u narednih deset dana jer su prethodne sednice održane oko 25.12, a zakonski rok za održavanje sednica je 3 meseca.

Ovo je prava prilika da SNS-SPS-SRS opštinske vlasti pogledaju građane Beograda u oči.

Dinstaj!!!
Daj datume ili mesto gde se to moze saznati

A da li ste Vi zaista toliko naivni da mislite da zvanična saopštenja ne prolaze ozbiljne provere.
Kao što sam naveo, izjavili su formalno-pravnu istinu, nisu izjavili neistinu. Izneli su minimum tačnih informacija.
Ovo sve je opet autogol, u centru pažnje smo zbog ovoga. Naslovnice, strani forumi, yutuberi, tiktokeri....svi diskutuji o udaru topa i protestu.

Uz dužno poštovanje Kreni promeni moraju da prekinu da spamuju sa peticijama. Još pre neku godinu sam komentarisao Savi da preteruje, peticije pogotovu te online su izgubile poentu jer svaki dan izbaci po jednu peticiju. Shvatam da se tako gradi baza opozicionih glasača, ali bolje da konkretizuju politike i stavove nego da prave po 5 peticija dnevno. Tako prave i kontraefekat nama koji radimo peticije uživo gde ljudi daju i broj lične karte pa su ozbiljnije nego ove gde klikneš dugme ujutru uz kafu pa si spasao kuce, pokrenuo UN istragu i uveo demokratiju u Srbiji samo jednim klik. Sigurno je lep osećaj ali pasivizuje ljude.

Poslednja izmena:
Slazem se, samo mi je bilo zanimljivo pa okacio.
Ne treba razvodnjavati situaciju sa 10 peticija, ona za zvucni top sa preko pola miliona potpisa je dovoljna ako nksta da se ispipa naknadno puls nacije

Ne postoje peticije koje obavezuju UN da postupa po njima već to čine udruženja građana sa reputacijom koje se bave ljudskim pravima koje mogu podneti UN takvu incijativu. Nisam hteo da pametujem jer svi dele i jasno mi je da je poenta da se pročuje o priči za teroristički akt korišćenja zvučnog topa od strane vlasti nad građanima Srbije, ali podvlačim da politička organizacija koja pretenduje da bude lider opozicije treba da ima ozbiljnije politike od spamovanja peticija kao da je NVO, a ne neko ko je dobio podršku 17% glasova Beograđana na prošlim izborima u junu 2024. godine i faktički je lider opozicije u Skupštini grada Beograda.

Poslednja izmena:
Dovoljna je procena to što protesti traju 4-5 meseci, a on ne može to da reši. Kako - ne znam. Da znam, ja bi bio predsednik, a ne ovo što sam.

Ako misli da ostane predsednik, mora da nadje način da pridje tim ljudima i da reši njihove zahteve. Plaća mnoge da mu budu lojalni, poltrone i ostale. Ako ne zna, neka nadje savetnika i neka plati da ga posavetuje kako da reši problem. On bi ga mnogo manje koštao, nego ćaciji, traktori i ostalo, sa čime je samo otišao u još lošiju situaciju.

U firmi, ako ste direktor, a radnici vam štajkuju i vi ne umete da rešite taj problem na zadovoljstvo obe strane u prihvatljivoj meri, vi ste loš direktor - koliko god da posao kao posao umete da radite - kraj. Vi se smenjujete, a dolazi onaj ko može.

Sa plaćanjem ćacija da sede u Pionirskom parku, trakorima koji su dopremljeni tu kamionima, slikanjem sa ,,povređenim od strane studenata" i sličnim stvarima, samo mu je opala podrška onih koje je imao, a ima takvih (tu ne ubrajam plaćenike, koji će da im sutra neko drugi da pare, isto tako biti i uz njega) i ti ljudi isto na svoj stav i mišljenje imaju pravo. I umesto da se tenzije smanje, samo su se povećale i bes onih koji su protiv njega je još veći. Nije ovo 1965. godina, pa ima 1 kanal, koji je izvor infomacija i da ljudi gutaju kao ćurani sve što im se servira, pa kako god da je.

Od opšte građanske neposlušnosti, nema ništa. Nismo u stanju da izbojkotujemo 1 trgovinski lanac na 7 dana, a ne da budemo opšte neposlušni vlasti.

Meni ne deluju da pretenduju na bilo sta. Potpuno su neozbiljni.

Video sam Marinu pre neki dan, kao tinejdzerka neka, bele prljave starkice i drnda telefon na semaforu. To im je drugi covek pokreta.

Nisu odmakli dalje od tih peticija i instagrama.

Deluju kao ,,one-hit wonder" i da su samo iskoristili trenutak na izborima gde pola opozicije nije ucestvovalo.

Pokret je pre svega usmeren ka mladjoj populaciji, ali kao sto vidimo, mladi pokazuju daleko vecu zrelost. Cini se da ce im ostati samo sredovecne zene sa mackama kao njihovi simpatizeri.

No dobro, njihova stvar, meni je jedino bitno da takvi kao oni ne izlaze samostalno na izbore i da ne ulazimo u rizik da bacimo 2,9 posto glasova.

Na ovim anketama me nervira sto je vec stiklirano dugme da primam obavestenja od njih pa moram ja da iskljucim. Klasicna manipulacija da gradjani to ne vide i da im se onda spamuje mejl. Treba da stoji prazno pa ko hoce nek stiklira i prima obavestenja.

Постоји много тога што студенти и грађани сада могу да ураде у смислу радикализације, и скоро све од тога би изазвало или примену страшне физичке силе, или друге репресивне мере, које би само додатно распириле незадовољство. Злочинци на власти су буквално сатерани у ћошак и накострешени су. Што више одуговлаче значи само да се плаше већих затворских казни. Буквално не постоји ниједан други рационални разлог да су баш толико залепљени за фотеље.

Vrh