Šta je novo?

Izbori 2024

Ne znam da li je već postovano:
Branko MIlanović https://branko2f7.substack.com/p/the-break-down-of-the-representative

ne znam koliko je u pravu, ali ako jeste - hladan tuš,

The decision not to move into the political and not to transform itself into a formal organization or a political party is both the blessing and the curse. It is a blessing because only thus can the movement go on; it is a curse because it can never formulate its demands in an understandable political language and improve or change the political system. For the latter, it needs to descend from its Olympian heights, transform itself into a hierarchical organization with the known leadership (no single leader has emerged in almost four months!), convert its current language into a political idiom, and expect, or hope, to politically represent large segments of the disaffected population. But once it does that, it descends to the level of political parties, which, as already noted, are widely distrusted. Further, as the movement moves into the world of politics, the fact that within itself it contains all kinds of supporters, from the extreme nationalist right to the Greens, social-democrats, and pro-European liberals will become manifest and such a heterogenous coalition will be unmanageable and would quickly dissipate.

The movement thus must continue playing the same game with no end in sight. That situation will at some point become unsustainable and the Vučić regime will have to become more repressive and move towards an open dictatorship. This is exactly what happened in 1929 when King Alexander I banned all political activity and imposed personal dictatorship. The broad-based apolitical movement ultimately leads to two outcomes: dictatorship or chaos. As chaos cannot last, it produces dictatorship in any case. In the longer-term, some of the movement’s good sides will probably remain (in the way that the 1968 student movements transformed social mores), but in the short- to medium-term its political results will be the exact opposite of what it hopes to achieve.

Oko Dačičevih i drugih zvaničnih izjava u vezi efekata nalik zvučnom topu.

Njihov glavni problem je negativna forma tvrdnje. Ne kaže se šta jeste bilo nego šta nije bilo. Kažu samo da "to nije bilo XYZ". Što ostavlja mogućnosti da je bilo bukvalno sve ostalo što nije XYZ. Zatim ne kažu "ništa slično nije upotrebljeno", nego kažu "mi nismo". Pro tome se to "mi" se čak i ne odnosi na sve državne organe nego samo na jedan ili dva organa čiji je šef onaj ko priča. To prosto nije demanti osnovne stvari koja je bitna u temi o kojoj se izjašnjavaju: Da li je bilo ko nad narodom upotrebio bilo koje tehničko sredstvo sa ciljem izazivanja panike? Sa mnoštvom policije i osmatrača na krovovima centra grada zbog demonstracija, sa čitavim gradom pokrivenim kamerama, oni ne samo da odmah mogu po snimcima naglih pokreta mase da identifikuju gde je bio početni izvor njenog pomeranja, nego imaju i video snimke svih koji su ulazili ili izlazili iz zgrada na užoj lokaciji koja je bila izvor. Ako su ti ljudi nešto nosili sa sobom, i to imaju snimljeno. Takođe, ako to nije bilo neko tehničko sredstvo, onda lako mogu da pokažu snimke gde je talas panike među narodom započeo, gde bi se videlo šta je onda bio njen uzrok ako to već nije bilo neko tehničko sredstvo tipa zvučnog topa, vorteks topa ili niza sličnih.

To je jedan od više razloga zašto su zvanični demantiji i dalje neuverljivi.

Oko Dačičevih i drugih zvaničnih izjava u vezi efekata nalik zvučnom topu.

Njihov glavni problem je negativna forma tvrdnje. Ne kaže se šta jeste bilo nego šta nije bilo. Kažu samo da "to nije bilo XYZ". Što ostavlja mogućnosti da je bilo bukvalno sve ostalo što nije XYZ. Zatim ne kažu "ništa slično nije upotrebljeno", nego kažu "mi nismo". Pro tome se to "mi" se čak i ne odnosi na sve državne organe nego samo na jedan ili dva organa čiji je šef onaj ko priča. To prosto nije demanti osnovne stvari koja je bitna u temi o kojoj se izjašnjavaju: Da li je bilo ko nad narodom upotrebio bilo koje tehničko sredstvo sa ciljem izazivanja panike? Sa mnoštvom policije i osmatrača na krovovima centra grada zbog demonstracija, sa čitavim gradom pokrivenim kamerama, oni ne samo da odmah mogu po snimcima naglih pokreta mase da identifikuju gde je bio početni izvor njenog pomeranja, nego imaju i video snimke svih koji su ulazili ili izlazili iz zgrada na užoj lokaciji koja je bila izvor. Ako su ti ljudi nešto nosili sa sobom, i to imaju snimljeno. Takođe, ako to nije bilo neko tehničko sredstvo, onda lako mogu da pokažu snimke gde je talas panike među narodom započeo, gde bi se videlo šta je onda bio njen uzrok ako to već nije bilo neko tehničko sredstvo tipa zvučnog topa, vorteks topa ili niza sličnih.

To je jedan od više razloga zašto su zvanični demantiji i dalje neuverljivi.
Već polako provlače ideju da su to bile terorističke organizacije ili strane vojne službe.

Zanimljivo je i pratiti aktivnost botova. Jedva su dočekali da izvuku iz konteksta deo emisije na N1 i prikažu kao dokaz da nije zvučni top.

Uvaženi profesor Milanović je po struci smatrač opšte prakse koji pritom poslednjih 20 godina ni ne živi u Srbiji. Njegova eskpertiza mi ne vredi mnogo više od nemačkog gastarbajtera koji je gore 50 godina i zaboravio je kako je "dole", pa mu "nije jasno šta se ovaj narod buni, sve im dao čovek".

Samo nek nas takvi zaobiđu.

Ne razumem taj stav, pa i ja drndam telefon na semaforu, sta da drugo radim? Da gledam u nebo? 😂
A pritom imam svoju firmu, ispada da sam i ja onda kao tinejdzer jer ubijam vreme na telefonu.

Privatni zivot je njena stvar i ne treba se to uopste gledati kao faktor, to je ekvivalent da savatas nekog poslanika dok se vraca znojav iz teretane i ospes paljbu pogledajte na sta lici XYZ poslanik!

Ovi drugi argumenti ti jesu na mestu da trebaju da stave u prvi plan i strucnije ljude jer ih sada sigurno imaju, a ako nemaju onda se slazem da Sava i ona lose rukovode pokretom, i za to mogu da prihvatim kritiku kao osnovanu, ali necemo krenuti ko informer sa "Sokantno! Drugi covek pokreta kreni promeni na semaforu zvace zvaku i drnda telefon dok nosi prljave patike! (FOTO/VIDEO)"
Oki, zanemari patike i telefon, mada meni i one govore dosta toga. Video sam i Borka Stefanovica sa telefonom na semaforu i koliko god ga ne volim, deluje kao da nesto radi, a ne kao da pise Zoji da ju je Relja muska fuksa opet prevario.

Postoje nacini na koji se drnda telefon 😁 Mila Popovic, takodje iz ogavne mi stranke, uvek tamo oko Studentskog parka seta psa, obucena ono kezual, ali opet odaje neki normalan i dostojanstven utisak.

To je moje misljenje, nek su i predrasude, jbg kad ispada da je tako i da nisu samo predrasude. Nek dokazu da nije tako.

Upoznas uvece slatku devojku, sva je sasava i opicena i bude ti predivno sa njom, ali ujutro drzi jastuk preko glave, ceo dan se provlaci u tvojoj kosulji sa razmazanom sminkom i onda uvece se opet spremi za izlazak i da bude slatka i sasava.

A imas i slatku i sasavu devojku koju upoznas i koja je sva opicena u nocnom izlasku, ali ujutro kad se probudite, odradi trening, istusira se, spremi i ode na posao.

Kreni-Promeni su bili swatki i sasavi i dobili su podrsku to jedne vece odnosno glas na izborima. Sada je jutro, da vidimo hoce li biti devojka jedan ili devojka dva.

Devojka jedan je za jednu noc, devojka dva je za nesto ozbiljnije.

Ne znam da li je već postovano:
Branko MIlanović https://branko2f7.substack.com/p/the-break-down-of-the-representative

ne znam koliko je u pravu, ali ako jeste - hladan tuš,

Ovo je donekle tačno, ali je vrlo uprošćeno. Naša situacija je složenija. Decenijska zvanična propaganda protiv svih opozicionih partija, a bez ikakve efikasne protiv-propagande opozicije, stvorila je duboko nepoverenje u narodu prema SVIM partijama i svim političarima. Što je fatalno. Normalna reakcija na ovo je da deo naroda počinje da misli da nas jedino čvrsta ruka jednog sposobnog čoveka koji sve kontroliše može spasiti haosa, a haos je po definiciji gori od svega ostalog. Tako izbor za autoritarnu vlast postaje očigledan i najbolji, što je i bio jedan od propagandnih ciljeva vlasti. To da za vrhunsku osobu lično ne važe zakoni se podrazumeva i prihvata kao deo paketa, nužna cena za stabilnost, jer ništa nije besplatno. To je inače čitav koncept kraljevine i svakog strogo hijarahijskog sistema. Iznad najvišeg već po definiciji nema nikoga, pa u takvom sistemu niko ne može da ga kontroliše sve i da hoće (a neće, jer je on izvor zakona, a zakona i reda mora biti).

Zbog toga, u takvim situacijama, postoje dva zadatka. Prvo treba poništiti političku pasivizaciju naroda i obnoviti veru da se politički rad isplati, da uvek ima političara koji su bolji jedni od drugih, pa makar svi uvek imali i svoje mane. To je normalna poltička scena neke države. Zbog toga ima mesta i za apolitičke pokrete kao što su studenti, i za poltičke partije. Prvi odrađuju zadatke vraćanja vere, uspostavljnja opštih principa i vrednosti, a drugi se bave konkretnim zanatom i poslom upravljanja. Kod nas ima i mesta i potrebe za obe grupe.

Evo sad dođosmo do toga da ni kreni promeni ne valja. Jel ima neko da vama gospodo časna nije strani plaćenik i domaći izdajnik. O
Ili je najbolje da pustimo Vučića da vlada dok mu ne dosadi.

Депласирано питање у овом тренутку. Наравно да нико не ваља и да нико неће ваљати све док институције које би контролисале њихову ваљаност не раде.

Ово су основне ствари. Кључни део наше кривице је управо та тотална политичка неписменост.

Ubija nas trazenje savrsenstva, Bender je to vise puta spomenuo i ocigledno je istina.
Kreni-promeni koliko god amaterski ispada po kriterijumima forumasa je mnogo popularan kod mladje populacije bas jer nisu kao sve ostale politicke stranke.

Već polako provlače ideju da su to bile terorističke organizacije ili strane vojne službe.

Zanimljivo je i pratiti aktivnost botova. Jedva su dočekali da izvuku iz konteksta deo emisije na N1 i prikažu kao dokaz da nije zvučni top.
Овог Влада војна служба гура за новог Лазанског.

Депласирано питање у овом тренутку. Наравно да нико не ваља и да нико неће ваљати све док институције које би контролисале њихову ваљаност не раде.

Ово су основне ствари. Кључни део наше кривице је управо та тотална политичка неписменост.

Dobro primećeno. To je poznati problem da li je starija kokoška ili jaje, ali on se lako rešava tehničkom ili prelaznom vladom. U prvoj fazi se izabere neki veći broj, potencijalno problematičnih ljudi, koji donekle kontrolišu jedni druge i nemaju mandat da stvarno vladaju, nego samo da rekonstruišu neophodne institucije i pripreme teren za poštene izbore. A tek onda na vlast dolaze oni koji imaju mandat da stvarno vladaju.

Evo sad dođosmo do toga da ni kreni promeni ne valja. Jel ima neko da vama gospodo časna nije strani plaćenik i domaći izdajnik. O
Ili je najbolje da pustimo Vučića da vlada dok mu ne dosadi.
Dodjosmo do toga da se normalno diskutuje i ukazuje na stvari koje nam se ne svidjaju. Strane placenike i domace izdajnike niko ziv nije spomenuo dok ti nisi uleteo sa postom.

Jel sad ja treba da budem bezobrazan, kao vise vas koji nemaju kulturu dijaloga i upadaju sa ovakvim postovima, i kazem da oni koji su za slepo podanicko verovanje nekome nek idu u SNS?

Nemoj ljudima podmetati tj. meni pre svega, da je napisano da je neko strani placenik i domaci izdajnik ili da je najbolje da pustimo Vucica da vlada.

Izneo sam kritiku na racun pokreta, ako mozes argumentovano da je opovrgnes, ucini to, ako ne mozes, mani me stranih placenika koje niko nije spominjao.

I ta kritika ne znaci da ih treba utuci motkama, cak ni ne znaci da nece oni biti ti koji ce dobiti glas na nekim narednim izborima.

Овог Влада војна служба гура за новог Лазанског.

Taj "analitičar" iz N1 ili bukvalno laže ili ne zna šta priča. Trivijalno je na Internetu pročitati da zvučno top može puštati bilo kakav zvuk bilo koje jačine. Pa je potpuno nemoguće samo po zvuku odrediti da li je to bio zvučni top ili nije.

Dodjosmo do toga da se normalno diskutuje i ukazuje na stvari koje nam se ne svidjaju. Strane placenike i domace izdajnike niko ziv nije spomenuo dok ti nisi uleteo sa postom.

Jel sad ja treba da budem bezobrazan, kao vise vas koji nemaju kulturu dijaloga i upadaju sa ovakvim postovima, i kazem da oni koji su za slepo podanicko verovanje nekome nek idu u SNS?

Nemoj ljudima podmetati tj. meni pre svega, da je napisano da je neko strani placenik i domaci izdajnik ili da je najbolje da pustimo Vucica da vlada.

Izneo sam kritiku na racun pokreta, ako mozes argumentovano da je opovrgnes, ucini to, ako ne mozes, mani me stranih placenika koje niko nije spominjao.

I ta kritika ne znaci da ih treba utuci motkama, cak ni ne znaci da nece oni biti ti koji ce dobiti glas na nekim narednim izborima.
Ta stalna kritika nas dovodi do toga da se vremenom formira mišljenje kako ni ovi ni oni ne valjaju. Tako je krenula kritika Đilasa, Marinike, Lazovića pa su postali toksični za glasače kao da su radioaktivni.
Ponašamo se kao da nam je država oličenje demokratije pa ćemo sad da tražimo zamerku svemu.
Zamerke njima da se ne oblače kako treba ili da se njihova predstavnica ne ponaša kako neko ovde misli da treba da se ponaša osoba od 40 godina su idiotluk. Bez uvrede.
Dok Vučić i njegova bag** kradu milijarde i hapse koga hoće ovde se zbog gluposti kritikuje jedini pokret koji je iole nešto preduzeo po pitanju bolje organizacije praćenja izbora.

Problem je sto bi to bacanje u vatru njegovih podanika bilo veoma problematicno.
Prvo jer bi morali zapravo da odu u zatvor inace narod ne bi bio zadovoljan, a onda problem sto bi ti ljudi verovatno dalje implikovali ostatak SNS mafije.

Kako god okrene bi naje*******ao, klupko bi se u svakom slucaju odmotalo do njega u to sam siguran.

Naravno, ako je i ko je kriv, mora to da plati propisano. Kao što bi platili i ti i ja, da smo krivi. Šta će to da izazove lično za njega i za njegovu stranku...Za to je opet kriv on što je na tu funkciju stavio takvog čoveka samo zato što mu je bio lojalan iz ovog ili onog razloga.

Da je to nesto malo, na ovom nivou bi se sakrilo bez problema. Da je bilo malo, ne bi bila ni neka pukotina, ne bi ni otpao nedge malter ili tako nešto, jer i to je mnogo, a ne da padne nadstrešnica. A problem je sto se ovde preliva previše, dotle da je nečija nezajažljivost dovela do ovde dokle je dovela. A da nije verovatno bilo sreće, dovela bi i na još nekim mestima.

Zamerke njima da se ne oblače kako treba ili da se njihova predstavnica ne ponaša kako neko ovde misli da treba da se ponaša osoba od 40 godina su idiotluk. Bez uvrede.

*ulažem samo rezervu na ovo kao prejaku i nepotrebnu dis/kvalifikaciju, a za ostalo je išao lajk.

Ima ovde elitista, sećamo se još primera Sane Marin i koju je pometnju izazvala na forumu samo jer se provodi kad je na žurci. 🙂

Doduše od Bekija sam očekivao da podrži nekonvencionalan pristup i stav, pojavu... Ćuta je većini ovde bio hvaljen političar al možda kao društvo od žena imamo veća očekivanja

Kakve veze ima ovo? Otkad odelo cini coveka?
Nisam upucen previse u njihovo politicko angazovanje, ali mi je suludo da se na ovaj povrsan nacin neko napada.

Da si izneo neke stavove ili izjave pa i da kazes, ovako ispada da svako ko ne nosi pantalone i sako ne treba da se bavi politikom.

Јеси се први пут сусрео са Бекијевим постом на политичкој теми?

Ево како изгледа организација озбиљног политичког покрета.
Pogledajte prilog 232968

Овакве структуре онда дођу на власт и само пресликају чланове у аналогне, измишљене позиције у јавном сектору. Али на озбиљан, професионалан начин, не стоје на семафору гледајући у телефон као аматери

Зато и имамо секретаре заменика председника скупштине локалног одбора месне управе завода за организацију канцеларије за службу

Udaren laktom i poprskan biber sprejom.
Barem je to prica na rezimskim medijima... a sta se stvarno desilo je neka druga prica :)

Uhapšen Ž.L. (55) zbog napada na Ćacija, navodno odbornik Kreni Promeni na NBG.

Ta stalna kritika nas dovodi do toga da se vremenom formira mišljenje kako ni ovi ni oni ne valjaju. Tako je krenula kritika Đilasa, Marinike, Lazovića pa su postali toksični za glasače kao da su radioaktivni.
Ponašamo se kao da nam je država oličenje demokratije pa ćemo sad da tražimo zamerku svemu.
Dok Vučić i njegova bag** kradu milijarde i hapse koga hoće ovde se zbog gluposti kritikuje jedini pokret koji je iole nešto preduzeo po pitanju bolje organizacije praćenja izbora.
Oni nisu ispunili listu kako treba. Da, to i SNS radi, ali mi znamo da ne smemo. I oni su krivi, nije ih niko sabotirao. Progledano kroz prste, nije se zameralo, stavise, ali ne vidim nikakve naznake pomaka u tom pokretu da se ne bi ponavljalo.

Ja im kazem da pumpaju jace, ne pljujem ih. Ti ko Marina i ekipa su do sada vec trebali biti po strani i zamenjeni nekim ozbiljnijim i strucnijim. Hvala joj za sve. Meni ne bi bio ni najmanji problem da se sklonim

Vrh