paradox polje
Advanced
Ове протесте је изузетно лако зауставити без икаквих плаћања. Проблем је што оно што је најјефтиније за Србију и друштво уједно је и најскупље за њега и његову клику.Dovoljna je procena to što protesti traju 4-5 meseci, a on ne može to da reši. Kako - ne znam. Da znam, ja bi bio predsednik, a ne ovo što sam.
Ako misli da ostane predsednik, mora da nadje način da pridje tim ljudima i da reši njihove zahteve. Plaća mnoge da mu budu lojalni, poltrone i ostale. Ako ne zna, neka nadje savetnika i neka plati da ga posavetuje kako da reši problem. On bi ga mnogo manje koštao, nego ćaciji, traktori i ostalo, sa čime je samo otišao u još lošiju situaciju.
U firmi, ako ste direktor, a radnici vam štajkuju i vi ne umete da rešite taj problem na zadovoljstvo obe strane u prihvatljivoj meri, vi ste loš direktor - koliko god da posao kao posao umete da radite - kraj. Vi se smenjujete, a dolazi onaj ko može.
Sa plaćanjem ćacija da sede u Pionirskom parku, trakorima koji su dopremljeni tu kamionima, slikanjem sa ,,povređenim od strane studenata" i sličnim stvarima, samo mu je opala podrška onih koje je imao, a ima takvih (tu ne ubrajam plaćenike, koji će da im sutra neko drugi da pare, isto tako biti i uz njega) i ti ljudi isto na svoj stav i mišljenje imaju pravo. I umesto da se tenzije smanje, samo su se povećale i bes onih koji su protiv njega je još veći. Nije ovo 1965. godina, pa ima 1 kanal, koji je izvor infomacija i da ljudi gutaju kao ćurani sve što im se servira, pa kako god da je.
Od opšte građanske neposlušnosti, nema ništa. Nismo u stanju da izbojkotujemo 1 trgovinski lanac na 7 dana, a ne da budemo opšte neposlušni vlasti.
Дакле само треба да испуни услове, а у сржи је онај да се достави целокупна документација и протести ће стати и деца ће се вратити у школу. А то што се у тим папирима који недостају веровано крије доказ системске корупције, треба да буде само подстицај, уколико жели добро својој држави.