Šta je novo?

Izbori 2024

Dovoljna je procena to što protesti traju 4-5 meseci, a on ne može to da reši. Kako - ne znam. Da znam, ja bi bio predsednik, a ne ovo što sam.

Ako misli da ostane predsednik, mora da nadje način da pridje tim ljudima i da reši njihove zahteve. Plaća mnoge da mu budu lojalni, poltrone i ostale. Ako ne zna, neka nadje savetnika i neka plati da ga posavetuje kako da reši problem. On bi ga mnogo manje koštao, nego ćaciji, traktori i ostalo, sa čime je samo otišao u još lošiju situaciju.

U firmi, ako ste direktor, a radnici vam štajkuju i vi ne umete da rešite taj problem na zadovoljstvo obe strane u prihvatljivoj meri, vi ste loš direktor - koliko god da posao kao posao umete da radite - kraj. Vi se smenjujete, a dolazi onaj ko može.

Sa plaćanjem ćacija da sede u Pionirskom parku, trakorima koji su dopremljeni tu kamionima, slikanjem sa ,,povređenim od strane studenata" i sličnim stvarima, samo mu je opala podrška onih koje je imao, a ima takvih (tu ne ubrajam plaćenike, koji će da im sutra neko drugi da pare, isto tako biti i uz njega) i ti ljudi isto na svoj stav i mišljenje imaju pravo. I umesto da se tenzije smanje, samo su se povećale i bes onih koji su protiv njega je još veći. Nije ovo 1965. godina, pa ima 1 kanal, koji je izvor infomacija i da ljudi gutaju kao ćurani sve što im se servira, pa kako god da je.

Od opšte građanske neposlušnosti, nema ništa. Nismo u stanju da izbojkotujemo 1 trgovinski lanac na 7 dana, a ne da budemo opšte neposlušni vlasti.
Ове протесте је изузетно лако зауставити без икаквих плаћања. Проблем је што оно што је најјефтиније за Србију и друштво уједно је и најскупље за њега и његову клику.

Дакле само треба да испуни услове, а у сржи је онај да се достави целокупна документација и протести ће стати и деца ће се вратити у школу. А то што се у тим папирима који недостају веровано крије доказ системске корупције, треба да буде само подстицај, уколико жели добро својој држави.

Video sam Marinu pre neki dan, kao tinejdzerka neka, bele prljave starkice i drnda telefon na semaforu. To im je drugi covek pokreta.
Kakve veze ima ovo? Otkad odelo cini coveka?
Nisam upucen previse u njihovo politicko angazovanje, ali mi je suludo da se na ovaj povrsan nacin neko napada.

Da si izneo neke stavove ili izjave pa i da kazes, ovako ispada da svako ko ne nosi pantalone i sako ne treba da se bavi politikom.

Причамо о могућности избора, а онда стављамо негацију на млад покрет који је први пут изашао на изборе и остварио запажен резултат. Ништа, онда да се вратимо (не)гласању за ДС.

Ове протесте је БИЛО изузетно лако зауставити без икаквих плаћања. Проблем је што оно што је најјефтиније за Србију и друштво уједно је и најскупље за њега и његову клику.

Дакле само треба да испуни услове, а у сржи је онај да се достави целокупна документација и протести ће стати и деца ће се вратити у школу. А то што се у тим папирима који недостају веровано крије доказ системске корупције, треба да буде само подстицај, уколико жели добро својој држави.
Мало сам поправио. :)

Сад их је већ немогуће зауставити.

Ове протесте је изузетно лако зауставити без икаквих плаћања. Проблем је што оно што је најјефтиније за Србију и друштво уједно је и најскупље за њега и његову клику.

Naravno. Ako ta dokumentacija postoji, a u nekom obliku sigurno postoji, njega donekle može da spasi jedino ako nije direktno bio umešan, a da smeni i kazni one koji direktno jesu, a verovatno su neki od njih njegovi najblizi saradnici. Tu cenu će morati da plati, a ako je direktno umešan on, spasa mu nema.

Nema te koze koja će da ostane da čuva kupus, a da ga bar malo ne gricne, nemoj da se lažemo, ali ovo je preterano. Ne pričam samo za nadstresnicu. Ona je u fokusu, jer se desilo to što se desilo. Hvala Bogu, sa nekim drugim na taj način odrađenim stvarima, nije. Previše su se zaigrali i za granicu znali nisu.

Na konto onog čuvenog vica:
,,Jel vidiš onaj autoput tamo?
- Ne vidim.
Pa i ne treba da ga vidiš."

Naravno. Ako ta dokumentacija postoji, a u nekom obliku sigurno postoji, njega donekle može da spasi jedino ako nije direktno bio umešan, a da smeni i kazni one koji direktno jesu, a verovatno su neki od njih njegovi najblizi saradnici. Tu cenu će morati da plati, a ako je direktno umešan on, spasa mu nema.
Problem je sto bi to bacanje u vatru njegovih podanika bilo veoma problematicno.
Prvo jer bi morali zapravo da odu u zatvor inace narod ne bi bio zadovoljan, a onda problem sto bi ti ljudi verovatno dalje implikovali ostatak SNS mafije.

Kako god okrene bi naje*******ao, klupko bi se u svakom slucaju odmotalo do njega u to sam siguran.

1741986460758.png

Није уопште битно да ли ТО клупко води до њега (а води), јер постоји на хиљаде других које воде. Па само у последњих десет дана је зарадио минимум 20-30 година робије.

Kakve veze ima ovo? Otkad odelo cini coveka?
Nisam upucen previse u njihovo politicko angazovanje, ali mi je suludo da se na ovaj povrsan nacin neko napada.

Da si izneo neke stavove ili izjave pa i da kazes, ovako ispada da svako ko ne nosi pantalone i sako ne treba da se bavi politikom.
Moze se ici i dublje naravno. Ne prosipaj tu spin da se radi o tome kako se ko oblaci, nek se oblaci kako hoce, radi se o citavom stavu i mozemo sve to dublje analizirati koliko god hoces, a ne povrsno. Mada i to povrsno nesto govori i ne treba sada da glumimo da nije tako. Jer to jeste samo gluma i lazno moralisanje.

Imaju velikog vodju, samo on se oglasava i pise autorske tekstove koji su uvek istaknuti, i gomilu hr-ovaca, pr-ovaca, marketing strucnjaka, dizajnera... i to je to.

Idi na sajt i na sekciju o nama. Kreativni direktori, pr sluzba i vodje kampanja.

Krajnje neozbiljno. Ok, tako su poceli, ali sada su u politici, morali su da se uzdignu na visi nivo.

Funkcije ljudi u glavnom timu: - Izvršna Direktorka, Direktor Kampanja, Tech Direktor, PR, Mediji, Kampanje | Pokretači, Dizajn | Analitika, Kampanje | Istraživanja, Kreativa | Eksterne Peticije, Kampanje | Ankete, Finansije | Administracija.

Nemoj da se zezamo ovde, krajnje su neozbiljni i kad su usli u politiku, nisu uspeli da se transformisu u pravi politicki pokret, i dalje izgledaju kao upravni odbor nekog vrtica.

Meni ne deluju da pretenduju na bilo sta. Potpuno su neozbiljni.

Video sam Marinu pre neki dan, kao tinejdzerka neka, bele prljave starkice i drnda telefon na semaforu. To im je drugi covek pokreta.

Nisu odmakli dalje od tih peticija i instagrama.

Deluju kao ,,one-hit wonder" i da su samo iskoristili trenutak na izborima gde pola opozicije nije ucestvovalo.

Pokret je pre svega usmeren ka mladjoj populaciji, ali kao sto vidimo, mladi pokazuju daleko vecu zrelost. Cini se da ce im ostati samo sredovecne zene sa mackama kao njihovi simpatizeri.

No dobro, njihova stvar, meni je jedino bitno da takvi kao oni ne izlaze samostalno na izbore i da ne ulazimo u rizik da bacimo 2,9 posto glasova.

Skoro ništa jadnije nisam pročitao. Vi koji razmišljate ovako ste deo problema! Toliko.

Moze se ici i dublje naravno. Ne prosipaj tu spin da se radi o tome kako se ko oblaci, nek se oblaci kako hoce, radi se o citavom stavu i mozemo sve to dublje analizirati koliko god hoces, a ne povrsno. Mada i to povrsno nesto govori i ne treba sada da glumimo da nije tako. Jer to jeste samo gluma i lazno moralisanje.

Imaju velikog vodju, samo on se oglasava i pise autorske tekstove koji su uvek istaknuti, i gomilu hr-ovaca, pr-ovaca, marketing strucnjaka, dizajnera... i to je to.

Idi na sajt i na sekciju o nama. Kreativni direktori, pr sluzba i vodje kampanja.

Krajnje neozbiljno. Ok, tako su poceli, ali sada su u politici, morali su da se uzdignu na visi nivo.

Funkcije ljudi u glavnom timu: - Izvršna Direktorka, Direktor Kampanja, Tech Direktor, PR, Mediji, Kampanje | Pokretači, Dizajn | Analitika, Kampanje | Istraživanja, Kreativa | Eksterne Peticije, Kampanje | Ankete, Finansije | Administracija.

Nemoj da se zezamo ovde, krajnje su neozbiljni i kad su usli u politiku, nisu uspeli da se transformisu u pravi politicki pokret, i dalje izgledaju kao upravni odbor nekog vrtica.
Kakva zvanja bi trebalo da imaju? Podsetimo se da nam predsednik drzave osim zvanja "politicar" nema dan radnog staza.

Kakva zvanja bi trebalo da imaju? Podsetimo se da nam predsednik drzave osim zvanja "politicar" nema dan radnog staza.
Trebalo je da uozbilje i dignu na visi nivo, sada su u politici, a ne simpaticni online pokretaci peticija.

Njihov tim je dobar za peticije i instagram i to je negde to.

Koga bi ti od njih da nam vodi drzavu? PR- ovci i HR-ovci? Ok, potrebno je i to.

Svaka ozbiljna stranka ili pokret bi trebala da skupi ozbiljne ekonomiste, pravnike, strucnjake za bezbednost, bivse visoke oficire policije ili vojske, strucnjake za geopolitiku, diplomate, lekare sa iskustvom u upravljanju zdravstvenim ustanovama, profesore, naucnike, inzenjere, kulturne radnike, sociologe, arhitekte, gradjevinske i saobracajne inzenjere, urbaniste, ekologe, biologe, turisticke menadzere... pa na to idu HR, PR, mediji i IT.

Pricamo o situaciji gde zena stoji na semaforu u patikama, ne u skupstini.
Nije stvar patika nego citav stav i ponasanje. Ima 42. godine i prva im je tamo na listi. Telefon drnda kao i svaka tinejdzerka pored nje. Samo fali drugom rukom zvaku da rasteze. Mani me pristojnitija i politicke korektnosti, pokazatelj je to mnogo toga.

Medjutim, evo nek nije, njen privatan zivot i njena stvar.

Ko i sta je ona, cime se bavi, kakvo iskustvo ima, koliko je strucna i sto kao prvi ili drugi covek pokreta ga ne uzdigne na visi nivo?

Pa ti onda lazno moralisi koliko hoces nad tim sto je neko prokomentarisao patike. Odaje utisak neke direktorke u nekoj HR firmici za prodavanje magle, a utisak ocigledno ni ne vara jer K-P se nije uzdigao na visi nivo od toga.

Kreni-Promeni je usao u politiku, nisu vise Herbalife prica, red je da se uozbilje ako hoce nesto da naprave.

Nije stvar patika nego citav stav i ponasanje. Ima 42. godine i prva im je tamo na listi. Telefon drnda kao i svaka tinejdzerka pored nje. Samo fali drugom rukom zvaku da rasteze. Mani me pristojnitija i politicke korektnosti, pokazatelj je to mnogo toga.

Medjutim, evo nek nije, njen privatan zivot i njena stvar.

Ko i sta je ona, cime se bavi, kakvo iskustvo ima, koliko je strucna i sto kao prvi ili drugi covek pokreta ga ne uzdigne na visi nivo?

Pa ti onda lazno moralisi koliko hoces nad tim sto je neko prokomentarisao patike. Odaje utisak neke direktorke u nekoj HR firmici za proglavanje magle, a utisak ocigledno ni ne vara jer K-P se nije uzdigao na visi nivo od toga.
Ne razumem taj stav, pa i ja drndam telefon na semaforu, sta da drugo radim? Da gledam u nebo? 😂
A pritom imam svoju firmu, ispada da sam i ja onda kao tinejdzer jer ubijam vreme na telefonu.

Privatni zivot je njena stvar i ne treba se to uopste gledati kao faktor, to je ekvivalent da savatas nekog poslanika dok se vraca znojav iz teretane i ospes paljbu pogledajte na sta lici XYZ poslanik!

Ovi drugi argumenti ti jesu na mestu da trebaju da stave u prvi plan i strucnije ljude jer ih sada sigurno imaju, a ako nemaju onda se slazem da Sava i ona lose rukovode pokretom, i za to mogu da prihvatim kritiku kao osnovanu, ali necemo krenuti ko informer sa "Sokantno! Drugi covek pokreta kreni promeni na semaforu zvace zvaku i drnda telefon dok nosi prljave patike! (FOTO/VIDEO)"

Guraju se studenti cesto na jednu stranu, a bas se te zastave o Kosmetu podmecu kao dokaz. Ne pravi se da ne znas, nisi video, a i na kraju, i sam to uradio, sto sam ti zamerio.

Studenti su jedan buckuris, sto je i normalno, svaki faks je prica za sebe, kao sto je i svaki pojedinac razlicit.

Dominiraju zastave Srbije u toj meri da nijedna druga zastava ne moze da cini polovinu ili trecinu.

Da li ima pojedinaca medju studentima koji su kao ti i koji bi progurali tu zastavu Kosmeta kao nesto drugo i dokaz necega, ima, ali oni su manjina, a i opet dovoljno svesni, pristojni i pametni da to ne namecu.

Dakle, pojedinci misle svasta, ali plenum odlucuje i to se postuje. Plenum kaze - zastave koje su po Ustavu jer ovo i jeste borba za Ustav i odbranu istog.

Iz tog razloga su i zastave posvecene Kosovu i Metohiji dobrodosle i rado prihvacene od strane svih i one nikako ne smeju da se predstave kao bilo sta drugo osim toga i mora se spreciti poguban narativ da je to dokaz da studenti vise vuku ka jednoj struji. Jednako kao sto je pogubno i mora se spreciti svaki pokusaj da se dokaze da studenti vuku ka bilo kojoj drugoj struji.
Нема ту појединаца нити струја. Да је Косово Србија и да се мора бранити Устав заједнички је и званични став свих студената у блокади. И зато је та застава у свакој студентској колони.

Можда има поједица који на пленуму износе другачији став али иза идеје и става стоје сви сложно у јавном деловању.

То тренутно није питање у фокусу али сам пријатно изненађен принципијалношћу, солидарношћу и јединством који су тиме изнети.

Vrh