Šta je novo?

Izbori 2024

Svesna sam i razumem o čemu pričate ali mi je to prilično strano: da li zbog činjenice da je najstariji član moje porodice najobrazovaniji ( i potiče iz takvog okruženja), uvek je imao izgrađeno sopstveno, nepovodljivo mišljenje tako da tu nikad nije bilo potrebe da reagujem, a za osobu kod koje bih mogla da posumnjam da bi mogla da odluta se pobrinem prevencijom: pozovem je dok se odnekud vraćam (obaveze, nabavka itd.) i to vreme iskoristim da je malo ažuriram, uključim u teme tako da ona svaki moj sledeći poziv znatiželjno dočeka i jedva čeka da i sama kaže nešto na tu temu zato što se trudi da se i sama informiše ili sa prezirom posmatra negativne pojave koje nam se nameću. Potrudite se oko svojih članova porodice, familije, znam da ste nekad i umorni i da nemate više volje ni snage da neke stvari objašnjavate, ali verujte vredi: i u familijarnom i u političkom, društvenom smislu da budete na istoj strani.

Cuti moze gore fazon
Pa i biće gore. Mislim da će za 30 - 40 dana država postati neprepoznatljiva kada krenu da deluju Američke sankcije prema NIS-u u punom kapacitetu.

Vlada ne radi apsolutno ništa da eliminiše Ruski udeo u NIS-u, i strane kompanije jedna po jedna obustavljaju saradnju. Kada ih banke otkače, to će biti njihov kraj. Taj dan se približava.

x7OLP4.gif

Bukvalno cela Jagodina sutra ceo dan zablokirana.

"Zbog organizacije velikog skupa koji će biti održan u Jagodini u petak 24. 01. 2025. godine sa početkom u 17:00, na kome će govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zbog očekivanog dolaska velikog broja građana, JP "Uredjenje i javno osvetljenje" obaveštava građane Jagodine da će u petak 24. januara od 7 časova ujutro do ponoći za saobraćaj biti zatvorene sledeće ulice :

1. Kneza Lazara od raskrsnice sa ul. Sinđelićevom do Knjeginje Milice

2. Kneginje Milice od raskrsnice sa ul. Kneza Lazara do raskrsnice sa ul. Kralja Petra I

3. Knjeginje Milice do raskrsnice ulica Prvomajska i K. Milice do kružnog toka, ul. Stevana Prvovenčanog, Kneza Miloša i Despota Stefana.

4. Ulica Tome Miloševića

5. Ulica Radojice Solunca

6. Ulica Vuka Karadžića

7. Ulica Ive Lole Ribara

8. Ulica Stanoja Glavaša

9. Ulica Jug Bogdana

10. Od kružnog toka ul. Kablovska i ul.Kraljevića Marka do DP 2A reda br.158 (Lugomirski most). Mole se građani za strpljenje i pozivaju da vode računa da im potrebna vozila ne budu parkirana u navedenim ulicama u navedenom terminu od 07:00 do 00:00 u petak 24. januara. Veliki skup počinje u petak 24. januara u 17 časova u centru Jagodine". (Saopštenje JP Uredjenje i osvetljenje Jagodina).
Gde ovi debili uopste planiraju da parkiraju onolko autobusa?

Svesna sam i razumem o čemu pričate ali mi je to prilično strano: da li zbog činjenice da je najstariji član moje porodice najobrazovaniji ( i potiče iz takvog okruženja), uvek je imao izgrađeno sopstveno, nepovodljivo mišljenje tako da tu nikad nije bilo potrebe da reagujem, a za osobu kod koje bih mogla da posumnjam da bi mogla da odluta se pobrinem prevencijom: pozovem je dok se odnekud vraćam (obaveze, nabavka itd.) i to vreme iskoristim da je malo ažuriram, uključim u teme tako da ona svaki moj sledeći poziv znatiželjno dočeka i jedva čeka da i sama kaže nešto na tu temu zato što se trudi da se i sama informiše ili sa prezirom posmatra negativne pojave koje nam se nameću. Potrudite se oko svojih članova porodice, familije, znam da ste nekad i umorni i da nemate više volje ni snage da neke stvari objašnjavate, ali verujte vredi: i u familijarnom i u političkom, društvenom smislu da budete na istoj strani.
Blažen si što nemaš maloumne/dementne/neobrazovane članove inače bi znao da nema tog truda koji može da napravi neku razliku,
pa svi vidimo klipove sa bolesnicima koji izjavljuju da vise vole žvalavog od sopstvenih unučića i slične boleštine...
Zato sa takvima samo oštro, biraj ili mi ili vučić pa ako izaberu žvalu ih lepo izopštite i ćao zdravo...

Optimista sam. Svakako će za mesec dana slika biti neuporedivo jasnija nego danas.

Велика очекивања са собом често носе и велика разочарења и зато се не треба претерано заносити.
Протести и блокаде их јесу пољуљали али их сами неће срушити.
Сећам се да сам пре две године на истој овој теми писао како су тадашњи протести почетак а не крај.
Трчи се маратон а не спринт.

Poslednja izmena:
Kome je daleko centar može sutra i kod Meka na Vidikovcu, od 11:52.

Poslednja izmena:
Naš najveći problem ovog puta u odnosu na 2000.godinu je to što ni jedna država na svetu nije osporila rezultate izbora. Sve svetske sile su čestitale pobedu gotovo i pre objavljivanja rezultata.

Što nam pravi problem i pri eventualnoj lustraciji. Svi naši saveznici su na neki način umešani u kriminal ove vlasti.

Истина.
Данас је ваљда свима јасно да страном фактору одговара свако ко ће да им завршава оно што им је потребно.
Вучић им завршава и немају интерес да га дирају.
Све приче о демократији, владавини права и вредностима падају у воду пред интересом.
Тиме су разлози да будемо паметни и истрајни још јачи.
Нашу државу изграђујемо за себе и морамо и требамо да је изграђујемо сами.
Неке од негативних особина које свакодневно примећујем код наших људи и које ми ужасно сметају су склоност црно-белим сликама, склоност да се нечим или неким брзо и некритички одушеве а још брже разочарају и тежња да се ствари решавају на све, сад и одмах начин, на снагу и мишиће.
Када се то не деси следи разочарење.
Не иде.
Стани на лопту, анализирај ситуацију, стави ствари на вагу, промисли па онда направи корак.
Корак по корак.

Poslednja izmena:
Odlično, pored povremenih velikih centralizovanih skupova da se vidi brojnost, treba održavati i ovu praksu decentralizovanih protesta na više lokacija.

I po više mesta i gradova, da se dopre i tamo gde Lelekom masovno ispire ljudima mozgove i ne da im da znaju za bolje.

Е сад замислите да су претходни и избори пре њих бојкотовани како и доликује, обзиром да су свакако били покрадени а да права опозиција, као што видите, не постоји. Овај режим би можда већ пао.

Сада се емпиријски доказује да избори у оваквим условима не решавају ништа. Само по слову закона ова власт пада и њени прваци иду на вишегодишње робије. Избори су им практично рута за извлачење.

Тек када се закони и Устав буду поштовали избори имају неког смисла. А у овом вакууму на међународној сцени можда ћемо имати сасвим случајно и скоро ничим заслужену слободу избора.

Иначе, режим у свој паници не преза ни од чега, па чак ни од тога да нас посвађа са ретким добрим суседима које имамо

Жвалави је као задригли, презадужени коцкар у некој задимљеној коцкарници који иде ол-ин. Желим му берански сценарио на митингу у Јагодини.
Старији се можда сећају. То је први Слобин митинг где се јасно видело да му је дошао крај. У новостима је била и она антологијска монтажа од слике са митинга.

Poslednja izmena:
То ко комунисти кад крену, изградило се ово, изградило се оно, а не рачунају базу пре тога, технолошки прогрес, опортунитетни трошак и шта би се све изградило да није било њих. Било би нас више него Чеха вероватно, а и БГ не би изгледао овако како изгледа.

da si glasao za tadiju a ne tomu, bg bi danas bio lepsi od praga :p

Oni koji ne mogu/nece da dodju na protest, ne treba sutra nista da kupuju, idu kod frizera, u kafane/kafice.
To ce biti njihov skroman doprinos.
Onda ce firme videti po prometu kolika je podrska studentima, pa to mozda uzrokuje neke dalje korake.

Pa bilo je protesta i u Jagodini.

Ne mora da znači da ako se sutra niko ne okupi kao kontra SNS mitingu, da je Jagodina automatski skroz njegova. Nije ni SNS naivan, znaju i oni da će sutra neki pokušati da ospore miting. I sigurno će dovesti horde pandura, batinaša i "redara" da drže podalje sve protivnike. Murija će da ih trkeljiše i proverava na ulicama a šefovi po javnim službama će sigurno gledati da ih spreče da protestuju. Ali kažem, to ne znači da nema protivnika tamo.

Uostalom i @razbibriga je čini mi se iz Jagodine, oglašavao se ovde kad je bila pucnjava onog bolida pre par nedelja. I po komentarima na portalima sam video da ima i tamo ljudi kojima je preko glave više svega.

Chiko je ovde kačio i sakupio vesti o protestima i buntu širom Srbije, čak i u mestima gde su sve režimski mediji i propaganda i za koje niko nije očekivao bunt tako brzo. Čak i ona najmanja mesta sa najzadrtijim upravama, tipa Babušnica i tako to.

I takođe, pored štrajkova i protesta, podržavam i podsećam na sutrašnju akciju ne-odlaženja u kupovinu, iz više razloga. Ko može, neka ode sada ako ima non-stop lokal negde ili neka sačeka subotu. Pa daj bože da ponekad ponovimo taj bojkot velikih trgovinskih lanaca i mimo politike, kao Hrvati što su počeli ovih dana, zbog bezobraznih cena.

Vrh